МАТУРАНТИ ЕКОНОМСКЕ И ТЕХНИЧКЕ ШКОЛЕ БИЛИ ГОСТИ ПЕДАГОШКОГ ФАКУЛТЕТА

 

У намери да се ученицима завршних разреда средњих школа на непосреднији начин пренесу информације о пријемном испиту, упису и студијским програмима, у среду, 22. марта 2017. године на Педагошком факултету одржан је Дан отворених врата. Овом приликом, гости факултета били су ученици Средње економске и Средње техничке школе из Сомбора.

У амфитеатру, у знак добродошлице, Хор Педагошког факултета извео је нумеру „Сомборске руже“, а потом се ученицима обратио декан, проф. др Жељко Вучковић. Он је навео да Педагошки факултет више од 200 година школује учитеље, а данас и васпитаче, библиотекаре – информатичаре и дизајнере медија у образовању. Такође, упознао је ученике са чињеницом да на сомборском Педагошком факултету могу да студирају по свим светским стандардима и да стекну знања која ће им омогућити различите каријере.

Продекан за наставу проф. др Наташа Бранковић упознала је ученике са појединостима студијских програма основних, мастер и докторских студија. Она је истакла да за будуће учитеље постоји могућност да предају Енглески језик у нижим разредима основне школе, а будући дизајнери медија у образовању моћи ће да предају Информатику у основној школи. Професорка Бранковић је нагласила да се на Педагошком факултету студира по систему Болоњске декларације, што омогућава студентима да кроз програме међународне размене студената посете неке од европских факултета и тамо заврше део својих студија. На крају, подсетила је ученике да ће и школске 2017/18. године сви самофинансирајући студенти основних студија на првој години бити ослобођени школарине. Председница Студентског парламента Александра Рашета замолила је све заинтересоване ученике да се обрате са питањима на фејсбук страницу Педагошког факултета, јер ће на тај начин најбрже добити одговоре.

Шеф Катедре за информатику и медије доц. др Милинко Мандић позвао је ученике трећих и четвртих разреда средњих школа да се пријаве на бесплатне информатичке курсеве који ће се реализовати у рачунарским учионицама средом од 19 часова. У понуди су следећи курсеви: веб дизајн, развој видео игрица, креирање апликација за мобилне уређаје, објектно-орјентисано програмирање (три нивоа) и базе података. Сомборски средњошколци су обишли Спомен собу Норме и Препарандије, а асистент Немања Лукић им је поделио флајере за информатичке курсеве и ближе их упознао са начинима пријављивања.

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова