ИНВЕСТИЦИЈЕ У СОМБОРСКО ЗДРАВСТВО: УСКОРО АНГИО САЛА И АМБУЛАНТА У „ГОГАМА“

 

Покрајински секретар за здравство доц. др Зоран Гојковић посетио је Сомбор и том приликом се најпре сусрео са градоначелницом Сомбора Душанком Голубовић и њеним сарадницима, прим. др Зораном Парчитићем, председником Скупштине града Сомбора, др Лазаром Рачићем, чланом Градског већа за област здравства и социјалне заштите, те прим. др Владом Бабићем, послаником у Народној скупштини Републике Србије.

Секретар за здравство је потом у пратњи домаћина посетио Општу болницу „Др Радивој Симоновић“ у којој су 20. марта започели радови на припреми прве ангио сале.

- Колико су ови радови крупан корак у раду сомборске  болнице говори податак  да ће преко 200.000 грађана Западнобачког управног округа  имати најсавременије лечење кардио-васкуларних обољења који са 57 одсто смртности представљају највећи проблем за грађане Војводине. Управа за капитална улагања је 24. марта завршила јавну набавку за опрему за ангио салу и у току су радови на адаптацији дела болнице за ангио салу. Прошле  године смо обећали да ће на пролеће Општа болница у Сомбору имати ангио апарат и то и реализујемо, а лекари из болнице се већ шест месеци налазе на едукацији на Институту за кардио-васкуларне болести у Сремској Каменици. Овим инвестицијама ћемо значајно подићи  квалитет здравствене заштите у Сомбору и Западнобачком управном округу, казао је доц. др Зоран Гојковић.

Градоначелница је истакла да је од изузетног значаја за град Сомбор, као и за грађане округа да се реализују инвестиције у здравству.

- Ангио сала  је значајна, не само  за срчане болеснике, већ и за потенцијално угрожене особе када су у питању срчана обољења, јер ће им све бити доступно у Сомбору, а не као до сада у Новом Саду. Ово нису једине инвестиције када је здравство у питању, већ ове недеље почињемо радове на изградњи амбуланте и апотеке у градском насељу „Гоге“. Ово насеље има 6000 становника и  апел грађана да се отворе  амбуланта  и  апотека,  локалној самоуправи је познат  од раније, казала је Голубовић и истакла да јој је драго што може да најави почетак радова.

Према речима др Милана Грбе, в.д. директора Опште болнице вредност радова на  адаптацији дела болнице у ангио салу износи 12 милиона динара.

Покрајински секретар је у пратњи градоначелнице,  посланика прим. др Бабића и др Драгане Мрђенов, помоћнице директора Дома здравља „Др Ђорђе Лазић“ обишао и Дом здравља, где су у друштву директорке др Емеше Ури наставили разговор о најактуелнијим питањима из области здравства, а посебно здравства у Сомбору.

    Ко је на мрежи: 90 гостију и нема пријављених чланова