ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА "КАПИТОЛ ПАРКА"! ПРВИ КУПЦИ СЕ ОЧЕКУЈУ НА ЈЕСЕН

 

Када се пре три године у Сомбору појавила британска „Посејдон група“, житељи нашег града су се порадовали да ће врло скоро (тадашња обећања су предвиђала крај 2016. године) на западу Бачке бити отворена и експозитура светског ланца „Лидл“, који својом експанзијом већ угрожава и америчке колосе попут „Волмарта“. Ипак, због низа околности, тек ових дана отпочели су радови на изградњи „Капитол парка“, инвестиције „Посејдон групе“ на простору некадашње фабрике „Текстилне“, па потом Металопрерађивачке индустрије „Бане Секулић“.

Тако су на углу сомборских улица Јосифа Панчића и Владике Николаја радници суботичке грађевинске фирме „СМБ Градња“ најзад почели са радовима на изградњи модерног тржног центра који ће се простирати на више од 5.600 квадратних метара, од којих ће 2.500 квадрата заузети хипермаркет „Лидл”, док ће преосталих 3.100 бити намењено за десет пословних простора, у којима ће своје место пронаћи популарне робне марке које до сада у Сомбору нису имале своје продајне пунктове.

Пројектована је и планирана изградња 250 места за паркирање, што указује да ће „Капитол парк” бити место за породичне куповине уз забавне садржаје. Локација тржног центра је добро изабрана, пошто је у непосредном суседству аутобуске станице, што би могло да буде погодност за становнике из оближњих места, али и географски блиске Мађарске и Хрватске.

Иако је, у односу на првобитне најаве дошло до мањег кашњења, почетком радова задовољни су и инвеститори и представници сомборске локалне самоуправе.

- Уз пуну подршку и сарадњу локалне самоуправе, „Посејдон група“ је почела са изградњом тржног центра у Сомбору. Град је подржао пројекат од самог почетка, радови су почели и током изградње „Капитол парка” биће ангажовано око 200 радника, а након отварања у малопродаји ће бити отворено 100 радних места. Прве купце очекујемо на јесен ове године - оптимиста је Џејмс Ган, директор „Посејдон групе”.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је почетак изградње модерног тржног центра оценила као један од најочигледнијих доказа да инвеститори град на чијем је челу препознају као отворену и сигурну средину за своје инвестиције.

- Драго ми је што ће „Посејдон група” и „Лидл” развити модерне шопинг објекте у нашем граду са циљем унапређења услуга за потрошаче. Верујемо да ће „Капитол парк” дати допринос развоју локалне економије и допринети стварању услова за покретање локалног бизниса. Приоритет града је стварање повољног пословног амбијента за привлачење нових инвестиција, а нове инвестиције значе и нова радна места - казала је градоначелница.

Британска „Посејдон група” је на подручју Србије већ инвестирала у изградњу малопродајног парка у Шапцу чији је и сувласник, а осим у Сомбору ради на пројекту у београдској општини Раковица. Током 2018. године ова британска компанија планира отварање више тржних центара широм Србије. (Дневник)

    Ко је на мрежи: 44 гостију и нема пријављених чланова