„МЕСЕЦ ЧИСТОЋЕ“ КОШТА 15 МИЛИОНА! УБУДУЋЕ БЕСПЛАТНО ОДВОЖЕЊЕ УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА СА СЕЛА

 

Акција „Месец чистоће“, коју у граду и сомборским селима спроводи ЈКП „Чистоћа“, почела је 27. марта и трајаће до краја априла 2017. године. Док траје акција, грађани имају могућност да из домаћинства изнесу све оно што не спада у кућно смеће. Акцију су грађани потпуно прихватили у шта су се на терену уверили градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Мирослав Ковачић, члан Градског већа за област комуналне делатности и инвестиције.

- Ове недеље започела је 47. по реду акција „Месец чистоће“, за коју смо планирали 15 милиона динара у намери да град и насељена места буду уређени. Од понедељка се кренуло у акцију чишћења града, а потом ће се акција реализовати и у селима. Ово је традиционална акција која даје јако добре резултате, грађани се одлично одазивају и то ће свакако допринети чистоћи и хигијени нашег града, казала је градоначелница. Она је најавила још једну акцију која се пре свега односи на чистоћу села у оквиру које ће бесплатно бити одвожени лешеви угинулих животиња из насељених места на територији Сомбора.

- Са Ветеринарском установом „Протеинка“ договорено је да одвожење лешева угинулих животиња из насељених места убудуће буде бесплатно. Молимо грађане да у оваквим ситуацијама увек зову ВУ „Протеинка“ и да животињски отпад не одлажу на места где то није примерено“ апеловала је градоначелница.

Према речима директора ЈКП „Чистоћа“, Николе Пајића у прва три дана акције покупљено је 1100 кубних метара отпада и то је за 170 кубних метара више у односу на претходну годину.

- С обзиром да годинама реализујемо ову акцију, показатељи указују на то да се из године у годину све веће количине смећа прикупљају, али смо ми као предузеће и технички и са људством спремни да посао изнесемо до краја и биће све одрађено према плану, рекао је Пајић.

    Ко је на мрежи: 110 гостију и нема пријављених чланова