У АКЦИЈИ "СИГНАЛ" ДВА ЛИЦА ИЗ СОМБОРА ДОБИЛА КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са надлежним тужилаштвима, Пореском полицијом и Безбедносно информативном агенцијом, у координираној акцији „Сигнал“, ухапсили су 74 особе и поднели кривчне пријаве у редовном поступку против 46 особа, због постојања основа сумње да су од 2007. године до данас починиле више коруптивних кривичних дела и кривичних дела везаних за кријумчарење људи. Осумњичени су, како се сумња, извршењем кривичних дела нанели материјалну  штету од око два милијарде динара буџету Републике Србије, Фонду за капитална улагања аутономне покрајине Војводине, буџетима локалних самоуправа и другим привредним субјектима.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору поднели су кривичну пријаву против одговорног лица „Геронтолошког центра“ у Сомбору, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела злоупотреба овлашћења у привреди и злоупотреба службеног положаја. Сумња се да је осумњичени 2015. и 2016. години, наменски новац са рачуна буџета Града Сомбора, који је био намењен за плаћање пружања услуга помоћи и неге у кући социјално угроженом становништву на територији града Сомбора, исплаћивао на име зарада, лицима која су посао обављала у „Геронтолошком  центру“ у Сомбору, а нису никада пружали услуге помоћи и неге у кући како је и потписан Уговор са наручиоцем услуге. Осумњичени се терети да је закључио Уговоре о раду са девет особа, који су по уговору требали обављати посао помоћи и неге у кући, геронтодомаћини и домаћице, а они никада нису обављали, нити су радили у „Геронтолошком центру“ Сомбор. Осумњичени је на овај начин оштетио буџет Града Сомбора за 16.013.663 динара исплаћених бруто зарада.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору поднели су кривичну пријаву против одговорног лица једне агенције, због постојања основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица. Она се терети да је као заступник једне осигуравајуће куће из Београда, приликом издавања полиса осигурања од ауто одговорности, у току 2016. године, у својој агенцији унела неистините податке у 40 полиса тако што је уписивала мању снагу мотора од стварне. На тај начин умањени су износи које су физичка лица требала да плате на име издавања полисе, као и мањи износ пореза на издате полисе. На овај начин причињена је материјална штета београдској осигуравајућој кући и буџету Републике Србије у укупном износу од 102.196,00 динара, за које се сумња да их је присвојила.

    Ко је на мрежи: 33 гостију и нема пријављених чланова