УРУЧЕНА ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА 2016/2017. ГОДИНЕ

 

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и председник Скупштине града Сомбора прим. др Зоран Парчетић, приредили су пријем за ученике – ђаке генерације основних и средњих школа на територији града Сомбора, у школској 2016/2017. години. На пријему је проглашен и ђак генерације – бољи од свих средњошколаца.

Обраћајући се присутнима градоначелница Сомбора је ђацима који су понели ласкаву титулу ђака генерације честитала на успеху и пожелела даљи успешан рад.

- Пријем је прилика да се захвалимо наставницима и професорима који су дали несумњив допринос у остваривању резултата и који су изашли изван стандардних оквира наставних планова и програма и омогућили ученицима да остваре веће и боље резултате. Захваљујем се и родитељима који су увек били уз своју децу као највећа и несебична подршка и ослонац, без које деца не могу довољно добро да развијају, пре свега своје интелектуалне капацитете. Надам се да је свака школа правилно и праведно доделила ову ласкаву титулу и надам се да су међу нама  најбољи ученици који су остварили сјајне резултате на такмичењима, али и најбољи другови и нечије ћерке и синови, односно деца која имају и знају да вреднују најбоље људске квалитете,  казала је Градоначелница и посаветовала ученике да и даље вредно раде и улажу у своје знање.

- Од првих корака, првих слова, свесним или несвесним радом на себи  стиче се знање и остварују резултати и то је нешто што вас прати кроз цео живот. То је нешто што, за разлику од куће, новца, аутомобила, не можемо да изгубимо. Јер колико улажете у себе и своје знање, толико ће вам се и вратити. И због тога, радите на свом образовању – формалном и неформалном, радите на развоју својих способности и својих вештина, али исто тако чувајте своју вољу да сваким даном будете све бољи  и корак испред самих себе. Верујте у себе, верујте да се снови остварују и да ваши циљеви без обзира колико их будете поставили високо, могу бити достижни и да ћете их сигурно реализовати“, истакла је Голубовић.

Најбољим ученицима обратио се и председник Скупштине града Сомбора,  др Парчетић, који је на успеху честитао ђацима  и њиховим професорима, али највише родитељима.

- Зашто родитељима, једноставно зато јер су они  поднели највећи терет  током школовања, а претрпеће и упис у средње школе или на факултете. У сваком случају ви сте, драга децо, показали и доказали да сте цвет ове генерације, да сте будућност Сомбора, Србије и Европе. Наставите свој пут и будите сваког дана све бољи, вреднији и паметнији поручио је најбољим ђацима прим. др Парчетић.

На пријему, сваком ђаку генерације уручена је плакета Града, а осим тога локална самоуправа ће најбоље ученике  основних школа наградити летовањем на Балатону у Мађарској, у оквиру којег ће посетити и Будимпешту.

Ђаци генерације средњих школа су, осим плакетом, награђени са по 10.000,00 динара, а Коло српских сестара је и ове године најбоље средњошколце наградило књигама.

На пријему је проглашен и ђак генерације – бољи од свих средњошколаца, Дејан Богдановић, најбољи матурант Средње техничке школе у Сомбору.

Дејан ће као најбољи матурант школске 2016/2017. године, за време редовних студија примати стипендију Града Сомбора.

ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА:

У градским основним школама ђаци генерације су: Теодора Трифуновић – ОШ „Аврам Мразовић“, Урош Вучковић – ОШ „Никола Вукићевић“, Наталија Дедић – ОШ „Доситеј Обрадовић“, Ина Клипа – ОШ „Иво Лола Рибар“ и Александра Лазић – ОШ „ Братство-јединство“.

Ђак генерације  ШОСО „Вук Караџић“ Сомбор је Диана Каса.

Најбољи ученици у сеоским школама су: Алекса Јањић – ОШ „Алекса Шантић“, А. Шантић, Валентина Перишкић – „22. Октобар“, Бачки Моноштор, Нина Рајачић – ОШ „Огњен Прица“, Колут, Милица Кувељић –  ОШ „Лаза Костић“, Гаково, Шебешћен Кемивеш – ОШ „Киш Ференц“, Телечка, Ленка Киш – ОШ „Братство-јединство“ , Бездан, Александар Мојзеш – ОШ „Братство-јединство“ Светозар Милетић, Марко Војводић – ОШ „Петара Кочић“ Риђица, Марија Куцурски – ОШ „Бранко Радичевић“, Стапар, Санела Пекановић – ОШ „Иван Горан Ковачић“, Станишић, Светозар Пољак – ОШ „Никола Тесла“, Кљајићево, Милош Дрљача – ОШ „Мирослав Антић“, Чонопља.

ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ СРЕДЊИХ ШКОЛА:

Вања Литобац – Средља пољопривредно-прехрамбена школа, Андреј Кукурузар – Гимназија „Вељко Петровић“, Теодора Немет – Средња економска школа, Ивана Вадовић – Средња школа „Свети Сава“, Игор Крижан – Школа за основно и средње образовање „Вук Караџић“, Дејан Богдановић – Средња техничка школа, Бранислав Марчетић – Средња медицинска школа „Др Ружица Рип“ и Никола Чутура – Музичка школа „Петар Коњовић“.

ДЕЈАН БОГДАНОВИЋ – БОЉИ ОД СВИХ

Дејан Богдановић је рођен у Сомбору, где је завршио ОШ „Иво Лола Рибар“ и био ученик генерације. Упоредо са основном школом похађао је и завршио нижу Музичку школу „Петар Коњовић“, одсек гитаре.

У Средњој техничкој школи се школовао за електротехничара рачунара и својим резултатима стекао титулу ђака генерације.  Његови такмичарски резултати током школовања  су импресивни  и издвајамо најзначајније.

 Први разред – основи електронике – прво место на регионалном и републичком такмичењу;  физика – прва награда на општинском, окружном и републичком такмичењу; математика – прво место на општинском такмичењу.

У другом разреду  прво место из основа електронике 2 –  освојио је на регионалном и републичком такмичењу,  као и прво место на окружном такмичењу из математике.

У трећем разреду из електронике је освоји прво место на регионалном и републичком такмичењу,  а из програмирања робота био је први у региону. Бронзано признање добио је на међународном такмичењу „Дабар“ за резултате из рачунарства и информатике.

У четвртом разреду прву награду је освојио на општинском такмичењу из математике, а на републичком је био први у програмирању. На такмичењу из рачунарства и информатике  на међународном такмичењу „Дабар“ добио је сребрно признање, а из исте области био је први на окружној  и републичкој смотри „Робо  инт инвент“ и пласирао се на Олимпијаду техничког стваралаштва младих југоисточне Европе које ће се одржати 30. јуна 2017. године у Зрењанину.

Током средњошколског школовања био је члан секције „Роботика“ и планира да упише електротехнику на  Факултету техничких наука  у Новом Саду.

    Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова