УСПЕШНА САРАДЊА ГРАДА И РОТАРИ КЛУБА СОМБОР ПОТВРЂЕНА ДОНАЦИЈОМ ШТАМПАЧА ШКОЛАМА

 

Локална самоуправа и Ротари клуб Сомбор остварују успешну сарадњу од оснивања клуба 1999. године, до данашњих дана. Сарадњу су сомборски ротаријанци потврдили поклањајући по један ласерски штампач Гимназији „Вељко Петровић“, Средњој техничкој школи, градским основним школама „Иво Лола Рибар“ и „Аврам Мразовић“, те ОШ „Никола Тесла“ у Кљајићеву.

Штампачи су већ у школама, а на донацији и сарадњи захвалила се и градоначелница Сомбора Душанка Голубовић која је осим за представнике Ротари клуба Сомбор, организовала и пријем за Бранислава Ранђеловића, гувернера Ротари дистрикта Србија и Црна Гора.

- На састанку са Ротари клубом Сомбор и гувернером дистрикта утврдили смо заједничке акције које нам предстоје, водећи рачуна о чињеници да је за Ротари клуб ове године од значаја екологија. Ротари клуб је исказао жељу да у том смислу организује неку акцију, а ми смо предложили да заједно са нама учествују у акцији санирања дивље депоније између Светозара Милетића и Чонопље и пошумљавању овог краја где је и предвиђено да се формира парк. Разговарали смо и о иницијативи Ротари клуба која се односи на ревитализацију звона на Градској кући, о чему су они већ раније изнели своје квалитетне идеје и прикупљају  донације којима ће обезбедити реализацију ових пројеката – казала је градоначелница.

Састанку су присуствовали и представници Школске управе Сомбор, као и директори школа којима су штампачи поклоњени јер је гувернер дистрикта Србија и Црна Гора Ранђеловић и директор Завода за вредновање квалитета образовања, те је свака размена мишљења значајна истакао је гувернер, али и представници школа.

Гувернер дистрикта Србија и Црна Гора (2483) Ранђеловић, казао је да је на састанку са градоначелницом представљена организација Ротари дистрикта Србија и Црна Гора.

– Највише смо разговарали о екологији, а потенцирали смо и проблеме образовања и могућностима како да се помогне образовним институцијама, ђацима и студентима што је у овој години један од основних циљева нас у Ротари дистрикту Србија и Црна Гора. Радује ме што видим да је овде добра сарадња између Ротари клуба и локалне самоуправе и надам се да ће то лепо бити примљено од стране људи у Сомбору којима је помоћ потребна, а моја лична жеља би била да помоћ више буде усмерена на децу и ђаке – казао је Ранђеловић.

Дарко Саџак, председник Ротари клуба Сомбор исткао је да овај клуб има успешну сарадњу са Градом и указао да су заједно организовали много акција, те да се ова година у односу на претходне разликује по томе што се покушавају материјализовати акције које су од већег значаја за град као целину. Саџак је истакао да су акције Ротари клуба Сомбор увек хуманитарног типа, намењене добробити целе заједнице.

- Планирамо две велике акције, ревитализацију сата и звона на Градској кући и пошумљавање депоније коју подржава и светска организација ротаријанаца – казао је Саџак и најавио да ће Ротари клуб Сомбор 14. октобра 2017. године организовати Међународну конференцију о пијаћој води. Конференција ће се одржати у Сомбору, а учесници ће бити најеминентнији стручњаци из региона који се баве проблемима квалитета воде за пиће и водоснабдевања.

Састанку су присуствовали и сарадници градоначелнице, Немања Сарач, члан Градског већа за област образовања и културе и Бранислав Сворцан, помоћник градоначелнице за образовање и информисање.

Осим гувернера Ротари дистрикта Србија и Црна Гора Ранђеловића, састанку је присуствовао и Војислав Ачански асистент гувернера, те Вељко Сузић, председник Ротари поткомитета за пијаћу и санитарну воду и Викторина Керхани, Ротари клуб Сомбор.

    Ко је на мрежи: 77 гостију и нема пријављених чланова