АКЦИЈА ВОКАЛНОГ АНСАМБЛА „MUSICA VIVA“ - КЛАРИНЕТ ЗА НЕБОЈШУ

 

Вокални ансамбл „Musica Viva“ приредио је у уторак у Галерији савремене уметности Градског музеја Сомбор „Концерт за крај лета“ на којем је прикупљан добровољни прилог за набавку кларинета за члана ансамбла Небојшу Ђурића. Небојша је студент је треће године Музичке академије у Новом Саду и више од годину дана је у ансамблу. Он свира на позајмљеном кларинету и у досадашњем школовању остварио је просек од чак 9,90. Међутим, за даље усавршавање Небојши је потребан нови инструмент који кошта око 3.000 долара. То је и разлог зашто су чланови „Musica Viva“ покренули акцију да се прикупе средства за куповину новог кларинета.

- На сајту Generosity.com, на коме људи из свих крајева света могу да помогну неке циљеве за које сматрају да су важни, покренули смо акцију да се прикупи новац како би Небојша могао да купи свој инструмент. Не знам зашто наши људи мисле да не могу да помогну. Довољно је например да се данас одрекну једне кафе или пића у кафићу, тај новац уплате на Небојшин рачун и већ су помогли - казала је Марита Топић, водитељка Вокалног ансамбла „Musica Viva“.

Гошћа концерта била је млада Исидора Госпић, ученица другог разреда ниже музичке школе, која је одсвирала две композиције на клавиру. На програму су била световна дела а-цаппелла, ренесансне композиције, клапске песме, њорлд мусиц и поп обраде. На овом концерту Небојша је отпевао три поп обраде и извео две етиде на кларинету. Многобројна публика је уживала у једночасовном концерту а прикупљена је и значајна количина донација за кларинет.

- Важно ми је да имам свој квалитетан инструмент због захтевног програма који ме чека, а од тога зависи мој даљи напредак. Досадашњи успех сам остварио захваљујући великој жељи и уложеном раду, иако је инструмент на коме свирам неадекватан за све оне захтеве којима ја као студент треће године морам да удовољим - казао је Небојша.

Свака донација и прилог значајни су за ову акцију. Уплате се могу извршити на Небојшин рачун 265-0000004581233-44 у Reiffeisen банци, или девизни рачун чији број је: 265044000000422570, такође у тој банци. (Т. С.)

    Ко је на мрежи: 59 гостију и нема пријављених чланова