УМЕТНИЧКИ СТУДИО СОМБОР ОРГАНИЗОВАО "КАМП УМЕТНОСТИ"

 

Уметнички студио Сомбор организовао је 2. и 3. септембра „Камп уметности“ у кампиралишту Црвеног крста у Бачком Моноштору, на којем је учествовало 60 полазника Уметничког студија, од 5 до 25 година, а тема ове дводневне ликовне колоније била је слободна.

Првог дана кампа у посету је дошао помоћник градоначелнице за културу и информисање Бранислав Сворцан, који је обишао уметнике. Млади уметници су радили различитим техникама: цртеж, уље на платну, акварел, пастел. Са полазницима Уметничког студија Сомбор цртале су и четири ученице ОШ „22. октобар“ из Бачког Моноштора, као наставак сарадње са овом школом.

У послеподневним сатима ЈП „Војводинашуме“ организовало је кратку шетњу кроз Специјални резерват природе „Горње Подунавље“, онолико колико је то време дозволило, с обзиром на кишу. По повратку је настављено дружење и сликање. Након вечере организовано је дружење уз логорску ватру и гитаре.

Други дан кампа је био кишовит, те су уметници имали мало теже услове за рад, али их ни то није спречило да доврше своје радове за послеподневну изложбу и такмичење. По самом завршетку „Кампа уметности“ отворена је изложба насталих радова и награђени су они најбољи. Овогодишњи жири били су сами полазници Уметничког студија Сомбор, који су сада имали прилику да виде да није нимало лако одабрати најбоље. Након гласања одређена су по три најбоља рада у категорији деце и у категорији младих. У категорији деце, прву награду добио је Данијел Коловић, другу Милица Хајнал и трећу Невена Серенчеш, а у категорији младих, прву награду освојила је Ива Хајнал, другу Хана Икач, а трећу Милан Кнежевић. Прве награде обезбедио је „Арс“, друге књижара „Пергамона“, а треће награде су поклон Уметничког студија. Тим Уметничког студија одабрао је и најлепши рад гошћи из моношторске школе, а тоје била Ана Ђипанов.

Пројекти „Камп дечје уметности“ и „Камп омладинске уметности“ финансирани су средствима из буџета града Сомбора, преко конкурса „Пројекти за децу 2017“ и „ЛАП за младе 2017“. (Вања Кахримановић)

Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова