ПИСМА ЧИТАЛАЦА: НЕБЕЗБЕДНО ДВОРИШТЕ ВРТИЋА!

 

У нашу редакцију стигло је писмо родитеља чија деца иду у вртић „Петар Пан“ на Старој Селенчи, у којем указују на проблем безбедности малишана у овом објекту. Писмо преносимо у целости:

При доласку у вртић „Петар Пан“ на Старој Селенчи (у улици Илије Бирчанина 18) приметили смо да се на улазу у двориште, са леве стране дуж зида пре травнатог дела, налазе три велике рупе у бетону.

 

Васпитачице су нам одмах на почетку рекле да децу током преподневног боравка у вртићу неће изводити у двориште јер је оно небезбедно и да ће понекад ићи са њима у шетњу. Слажемо се са њима да је небезбедно. На травнатом делу, где су справе за игру је сигурно, али бетон је пун улегнућа и издигнућа и деца могу да запну и пропадну, искрену чланак, ударе се...

Сматрамо да ићи у шетњу само понекад није довољно и да, када већ постоји двориште и игралиште у њему, деца морају свакоднено да излазе на свеж ваздух. Свуда у Европи и свету тренд је да се деца изводе напоље и кад је зима и температура испод нуле, јер је то добро за имунитет. Већина родитеља има такво радно време да дуго ради и већина нас нема толико времена да их поподне изводе напоље, поготово сада када све раније пада мрак. Задовољни смо особљем, васпитачицама, сви свој посао лепо обављају, безбедност деце им је на првом месту, као и нама, слажемо се са њима али нам се не допада средина која није прилагођена потребама деце.

Питамо се да ли су надлежни то видели и да ли је толики проблем затрпати неколико рупа и поравнати бетон у дворишту, па да буде безбедно за дечије играње? Занима нас шта је потребно да се овакво двориште само мало уреди? (Родитељи малишана)

    Ко је на мрежи: 67 гостију и нема пријављених чланова