ОТВОРЕН КАПИТОЛ ПАРК У СОМБОРУ

 

Capitol Park Sombor, први модерни ритејл парк у Сомбору – отворио је своја врата посетиоцима уз спектакуларно славље за све генерације. Велики број људи који је посетио отварање овог продајног комплекса у Штросмајеровој 28 потврђује да ће Capitol Park постати нови центар забаве и куповине за Сомбор и околне општине. Брендови који су дочекали своје прве купце у Сомбору су Deichmann, Takko, DM, C&A, Студио Модерна (Top Shop), Нефа намештај, Winner exchange office, Мој Киоск и Гален апотека.

Званично први радни дан Capitol Parka Sombor започет је свечаном церемонијом и пресецањем врпце коју су увеличали званичници из општине Сомбор, оклоних општина и партнери. Инвестицију британске компаније Посеидон група вредну 10 милиона евра поздравили су председник скупштине Града Сомбора прим. др Зоран Парчетић и директор Посеидон групе у Србији, Џејмс Ган који су заједно пресекавши врпцу, обележили нови почетак  успешног пословања Capitol Parka на задовољство грађана Сомбора и околних општина.

Директор Посеидон групе у Србији Џејмс Ган захвалио се општини Сомбор и њеним грађанима на значајној подршци током интензивне фазе пројекта и најавио даља улагања у Србији:

- Радујемо се пословању и будућим улагањима у Сомбору. Контиуиране инвестиције су доказ наше вере у све бржи економски напредак Србије и наставак побољшања законских регулатива које је успоставила ова Влада, а које доносе нова радна места и проширују избор услуга потрошачима. Верујемо да ће наше инвестиције допринети будућим улагањима од стране међународних инвеститора и тако донети нова радна места, нове производе и услуге за заједнице широм Србије, истакао је Ган.

На свечаној церемонији отварања званицама се обратио председник скупштине Града Сомбора наглашавајући колики значај ова инвестиција има за Сомбор и његове грађане.

- Као неко ко је одрастао и живео у Сомбору који је био познат трговачки центар овог региона и шире, очекујем да ће отварање Капитол Парка, Сомбору вратити и тај епитет. Очекујем да ће  брендирана роба бити приступачна Сомборцима и купцима из ширег региона, те да ће свака роба наћи пут до купца. Очекујем и да ће отварање нових радних места, осим добробити за породице новозапослених,  допринети и поспешити пословање постојећих  предузетника. Желим да Капитол Парк сваком донесе по нешто – купцима квалитетну робу по приступачним ценама и уз врхунску услугу, продавцима да имају осмех за сваког купца, а инвеститорима добит из које ће следити нове  инвестиције, можда и у Сомбору, рекао је прим. др Зоран Парчетић.

Отварањем Capitol Parka Sombor обележен је успешан завршетак Фазе 1 овог пројекта, док ће хипермаркет Лидл бити отворен током 2018.године.

Capitol Parka Sombor је други по реду пројекат британског инвеститора Посеидон групе у Србији, који је омогућио отварање око 100 нових радних места и биће на услузи свим грађанима Сомбора и околних војвођанских општина. У октобру је заказано још једно велико отварање у Београду, а у плану су нови пројекти и у другим деловима Србије.

Поред низа забавних садржаја, велико отварање Capitol Parka Sombor обележиће концерт Жељка Васића и ватромет који ће почети од 20 сати.

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова