ПОТПИСАН УГОВОР О ДОДЕЛИ СТИПЕНДИЈЕ ЛАСЛУ УРИЈУ НАЈБОЉЕМ СРЕДЊОШКОЛЦУ У 2017/2018. ГОДИНИ

 

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, у име града Сомбора као даваоца и Ласло Ури, као корисник, потписали су уговор о додели стипендије за школску 2018/2019. годину.

Стипендија је Ласлу додељена као награда за резултате остварене током средњошколског образовања и као ђаку генерације средњих школа у школској 2017/2018. години. Ласло је у међувремену уписао Факултет техничких наука у Новом Саду, студијски програм рачунарство и аутоматика, на чему му је градоначелница честитала.

- Драго ми је што је Ласло уписао рачунарство, јер је то код нас дефицитарно занимање  од којег очекујемо пуно, не само као држава већ и Сомбор као локална самоуправа. Надам се да ћемо, до времена када Ласло заврши факултет, створити и квалитетне услове да се врати у Сомбор и своје знање овде примени, казала је градоначелница.

Ласло се захвалио на додели стипендије истичући да овакав вид подршке за њега и  његову породицу много значи, јер је и његова сестра стипендиста града.

Према одредбама уговора, локална самоуправа ће Ласлу за време трајања редовних студија и за време трајања наставе, стипендију исплаћивати у 10 месечних рата у вредности 40 одсто од просечне зараде у Републици Србији.

Градоначелница је напоменула и  да је од изузетног значаја за град што  Гимназија „Вељко Петровић“ ове године има  информатичко одељење.

- Ово је прилика да напоменем да смо веће напоре уложили да се деца квалитетно едукују из  области  математике и информатике, и захваљујући нашим напорима, али на првом месту захваљујући напорима деце, ове године смо коначно добили информатичко одељење у Сомборској гимназији. То ће много значити за децу у смислу едукације, али ће сигурно много значити и за образовни кадар који са том децом ради, а и за локалну самоуправу у целини, истакла је градоначелница Душанка Голубовић.

    Ко је на мрежи: 72 гостију и нема пријављених чланова