СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ НОВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СТУДЕНАТА НА ПЕДАГОШКОМ ФАКУЛТЕТУ У СОМБОРУ

 

У понедељак, 2. октобра 2017. године, у амфитеатру Педагошког факултета у Сомбору приређен је свечани пријем 206. генерације студената основних академских студија.

Добродошлицу студентима пожелео је декан, проф. др Жељко Вучковић, који је истакао да ће Педагошки факултет следеће године славити 240 година континуираног образовања учитеља у Сомбору, и да уз примену нових метода и технологија са поносом наставља ту традицију. Професор Вучковић је рекао да су професије за које су се студенти Педагошког факултета определили од друштвеног и хуманог значаја. Такође, навео је да студирање није само настава и наука, већ је радост сазнања и дружења, те да је универзитет заједница људи које повезују исте вредности: знања, учености, одговорности, слободе и хуманитета.

Продекан за докторске студије, акредитацију и проверу квалитета доц. др Слободан Саџаков пожелео је новим студентима да успешно и у року заврше студије, те навео да ће им бити омогућено квалитетно студирање. Професор Саџаков је скренуо пажњу студентима да се упознају са њиховим правима и обавезама, и у вези са тим, позвао их да се укључе у рад Студентског парламента који штити њихова права, или да долазе на састанке продекана и студената који се редовно одржавају у току школске године.

Студентима је добродошлицу пожелела и продеканица за наставу проф. др Наташа Бранковић, која их је упознала са организацијом наставе. Она је указала на бројне предности болоњског система студирања истакнувши да им је омогућена мобилност која се одвија под окриљем програма Еразмус плус, што значи да се део студија може провести на неком од факултета у Европској унији. За све додатне информације студенти могу да се обрате сараднику за међународну сарадњу Младену Суботићу, као и да се информишу о конкурсима на сајту Факултета. На крају, професорка Бранковић је истакла да Болоњски начин студирања ставља студенте у центар наставног процеса, што подразумева да се вреднују све њихове активности током семестра.

Катарина Плазинић, руководилац Службе за наставу и студентска питања, упознала је студенте са начином функционисања те службе у циљу лакшег сналажења у делу студирања који се тиче администрације.

Свечаност су увеличали хор и оркестар Педагошког факултета којима је дириговала доц. др Биљана Јеремић. Они су извели химну студената Gaudeamus igitur, као и популарне песме „Обичну љубавну песму“ групе Аеродром и нумеру „Волим те“ Леа Мартина.

Ове године, на четири студијска програма Педагошког факултета у Сомбору, уписано је 105 студената прве године (41 учитељ, 30 васпитача, 23 дизајнера медија у образовању и 11 библиотекара-информатичара), од којих је на буџету 102 и троје самофинансирајућих.

    Ко је на мрежи: 84 гостију и нема пријављених чланова