ПРОТЕКЛОГ ВИКЕНДА НА ТРОМЕЂИ ОДРЖАН СТАРОМОДНИ ТРИАТЛОН

 

Прошло је 25 година од одржавања првог триатлона у Сомбору и, како су организатори навели, нема лепшег начина за обележавање јубилеја од организовања „трке“ на истом месту, на сличним дeстанцама и са истом или сличном опремом. Најхрабрији учесници пливали су у суботу, последњег септембарског дана, у каналу на тромеђи, потом возили бицикл до Чичова и за крај трчали, а све то у и на најстаријој опреми коју поседују. Циљ је био завршити трку са осмехом на лицу, дружење и леп провод али су биле спремне захвалнице за све учеснике и занимљиве, ручно рађене награде за најбрже.

- Идеја за организацију оваквог триатлона се „кувала“ дуго. Све је организовано тако да свако ко је икада помишљао да одради ове три дисциплине једну за другом, дође и уради то баш на месту где су се, пре 25 година, исто тако људи жељни дружења и спорта скупили и почели да исписују историју триатлона у овим крајевима - казао је иницијатор Гашпар Матарић.

Кроз циљ је први протрчао Горан Зелић који је на трци возио бицикл „Рог“ из 1980. године, иначе један од првих учесника триатлона у нашем граду.

Организатори се надају да ће овај „ретротриатлон“ постати традиција и најављују ново окупљање за наредну годину. (Т.С.)

    Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова