СТРУЧНИ СКУП О КОНСОЛИДОВАЊУ ПОСЛОВАЊА У СОМБОРУ

У Регионалној привредној комори Сомбор јуче је одржан састанак Парламента привредника у проширеном саставу на тему „КАКО ОДРЖАТИ ВИТАЛНОСТ КОМПАНИЈЕ И КОНСОЛИДОВАТИ ПОСЛОВАЊЕ“.

Ово је други у низу од 17 планираних скупова који ће бити одржани широм Србије, а којим је започела реализација друге фазе програма који ПКС спроводи у сарадњи са Министарством привреде, Министарством правде, Међународном финансијском корпорацијом – чланицом Брупе Светске банке, уз подршку Владе Швајцарске, коју представља Швајцарски секретаријат за економске послове.

Отварајући скуп, директор РПК Сомбор, Зоран Булатовић је истакао да је циљ програма смањење ризика пословања и унапређење оквира и праксе несолвентности, што ће допринети побољшању положаја поверилаца, заштитити пословања економски одрживих компанија, као и већој сигурности за нова улагања.

Посебна пажња у програму посвећена је мерама и поступцима за очување виталности компанија, правовремено реаговање на захтеве тржишта, избегавање кризе, оздрављење и реструктурирање пословања и решавање проблема коришћењем расположивих инструмената на које програм указује, рекао је директор РПК Сомбор Зоран Булатовић.

- ПКС је посебно посвећена развоју медијације јер је овај поступак препознала као један од расположивих инструмената консолидације пословања својих чланова –како медијацију у привредним споровима, тако и у поступку  споразумног финансијског реструктурирања стечаја. Због тога је закључен споразум о сарадњи са Привредним апелационим судом – заједнички циљ је да се медијација приближи привредницима, да се довољно промовише, како би је привредници препознали као бољи, бржи, једноставнији и кориснији пут до решења спорних односа од парница, истакао је директор РПК Сомбор.

Обраћајући се привредницима и медијима Душанка Голубовић градоначелница града Сомбора подсетила је на добру сарадњу града Сомбора и РПК Сомбор, изразивши спремност града да узме активно учешће у свим програмима и пројектима од значаја за привреду.

- Један од најзначајнијих послова локалне самоуправе је сигурно стварање услова за привредни развој Сомбора те смо се и до сада трудили да се привреда више укључи у рад локалне самоуправе тј. да се што  више чује глас привредника, оно шта је неопходно за опстанак и рад компанија, едукацију запослених и друго. У том смислу град Сомбор се труди да на максимално транспарентан начин користи све буџетске приходи да из тога привреда осећа своје бенефите, како би привредни раст града био стабилан, истакла је градоначелница у свом обраћању, додајући да је зато ово значајан вид сарадње, како би смо допринели да услови пословања буду што квалитетнији.

    Ко је на мрежи: 76 гостију и нема пријављених чланова