ПУШТЕН У САОБРАЋАЈ КРУЖНИ ТОК КОД "БУБИЛЕНДА"! ВРЕДНОСТ РАДОВА 13 МИЛИОНА ДИНАРА

 

Кружни ток на укрштању улица Венац војводе Степе Степановића - Венац војводе Живојина Мишића - Улице 21. октобра и Београдске улице, је изграђен и од недеље, 10.12.2017. године се на овој кружној раскрсници саобраћај одвија у редовном режиму. Отварању раскрснице за саобраћај, присуствовала је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић са сарадницима, која је истакла да се реконструкцији раније саобраћајнице приступило јер је процењено да је фреквентна, те да је изградња кружног тока потребна због безбедности саобраћаја.

- Иницијативу за изградњу оваквог кружног тока дао је наш градски Савет за безбедност саобраћаја, а изградња је финансирана из средстава које су уложили град Сомбор и Министарство привреде у сразмери  50:50 одсто уз обавезу града да плати ПДВ. Сматрамо да је кружни ток завршен у року, мада је продужен за 10-ак дана због временских прилика. Верујем да то није значајније пореметило фреквенцију саобраћаја у ужој зони центра града, казала је градоначелница и додала да се отварањем кружног тока завршава грађевинска сезона на територији града у 2017. години, али и да су припреме за наредну годину у току.

- Увелико се припремамо за наредну годину и очекујемо да буде најмање оволико, ако не и више фреквентно када су у питању грађевински радови. Надамо се да ћемо наредне године почети много раније и да ћемо благовремено у сарадњи са извођачима радова извршавати све послове, истакла је  Голубовић.

До изградње кружне раскрснице и заједничког финансирања дошло је учешћем локалне самоуправе на конкурсу за подршку унапређења локалне и регионалне инфраструктуре – Градимо заједно – који је расписало Министарство привреде.

Укупна вредност радова износи 13.079.003,59 динара (са ПДВ-ом) – Министарство привреде је учествовало  са 5.449.584,83, а локална самоуправа са 7.629.418,76 динара.

Суботичка компанија „Војпут“ је била извођач радова, а  надзор је вршило сомборско ЈКП “Простор“.

    Ко је на мрежи: 112 гостију и нема пријављених чланова