НОВА АКЦИЈА МУП-а - МЕЂУ ГРАДОВИМА ГДЕ ЈЕ БИЛО ХАПШЕЊА И СОМБОР

 

Припадници Министарства унутрашњих послова у претходних неколико дана, у више одвојених акција широм Србије, запленили су већу количину оружја, више од 84 килограма наркотика, открили пет лабораторија за узгој марихуане у вештачким условима и ухапсили 132 особе осумњичене за трговину наркотицима или за недозвољено поседовање и ношење оружја. У сарадњи са надлежним тужилаштвима полиција је због поседовања наркотика ради њихове даље продаје ухапсила 94 особе, а на подручју Крагујевца, Панчева, Бора и Јагодине откривено је пет лабораторија за узгој марихуане. Током ових акција полиција је запленила 82,6 килограма марихуане, 768 грама  хероина, 145 грама кокаина, 855 грама амфетамина, 910 комада разних таблета, као и мању количину хашиша. Због постојања основа сумње да су починили кривично дело недозвољена производња и стављање у промет опојних дрога и неовлашћено држање опојних дрога, кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 50 особа. Због недозвољеног поседовања или ношења оружја полиција је ухапсила 38 особа и запленила 103 пушке, од чега 18 аутоматских или полуаутоматских, 81 пиштољ и револвер, један „шкорпион“, три експлозивне направе, 572 грама експлозива, шест бомби и 11.700 комада муниције различитог калибра. Због недозвољеног поседовања и ношења оружја кривичне пријаве у редовном поступку поднете су против још 74 особе. По претходно расписаним потрагама полиција је ухапсила још 21 особу.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору ухапсили су М.М. (1981), због постојања основа сумње да је починио кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Полиција је приликом претреса стана осумњиченог пронашла око 400 грама марихуане и дигиталну вагицу за прецизно мерење. Осумњичени је уз кривичну пријаву приведен Вишем јавном тужилаштву у Сомбору.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против шездесетогодишњег мушкарца, због постојања основа сумње да је починио кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела ручно прављени пиштољ-кубуру, ловачку пушку, ваздушну пушку, 10 комада пушчане муниције и шест патрона за ловачку пушку.

Припадници Министарства унутрашњих послова у Сомбору, по налогу надлежног тужилаштва, поднели су кривичну пријаву у редовном поступку, против једне особе, због постојања основа сумње да је починила кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. Полиција је приликом претреса стана и других просторија осумњиченог пронашла и одузела гасни пиштољ са припадајућим оквиром.

    Ко је на мрежи: 49 гостију и нема пријављених чланова