МЕШТАНИ ЛИЧКЕ УЛИЦЕ И ПОРЕД ОБЕЋАЊА, ЈОШ УВЕК НЕМАЈУ СТРУЈУ ВОДУ И АСФАЛТ

 

Житељи десетак кућа у Личкој улици на Чонопљанском путу, на периферији Сомбора, годинама живе без струје и водовода, иако им је више пута обећавано да ће тај проблем бити решен. Истина, станари признају да су куће пре више од једне деценије подигнуте "на дивље" и кажу да су поднели захтеве за легализацију. Они тврде да су им надлежни у локалној самоуправи обећали да ће њихов проблем бити решен до децембра, али се мештани жале да још ништа није урађено.

- Немамо ни водовод, ни канализацију, о јавној расвети да не говоримо, цела улица је у мрклом мраку, што није нимало безбедно за нашу децу, каже житељ Милан Жекић и додаје да улица нема ни асфалт, те да су код надлежних једва издејствовали да улицу наспу туцаником.

Његов комшија Дарио Пајић објашњава да поједини становници Личке улице електричну енергију користе тако што су се прикључили на комшијска бројила у суседној улици, којима уредно плаћају за утрошену струју. Они сматрају да то није решење, јер због великог оптерећења морају да се договоре ко ће када да укључи бојлер, машину за прање веша, како сви не би остали без струје.

У Личкој улици напомињу да су учинили све што је од њих тражено за прикључење на електроенергетску мрежу. Како кажу, сами су купили и поставили бандере, купили каблове, али се онда испоставило да не могу да се прикључе, јер су стубови постављени на приватној парцели.

Иако се власник парцеле дуж целог свог имања одрекао појаса од два метра ширине, како би улица могла бити испројектована тако да бандере буду постављене на јавној површини, то није дало резултат.

- Како "Телеком" није правио проблем за развлачење инсталација! Своје каблове укопали су у земљу, па свака кућа има телефон, кабловску телевезију и интернет - причају мештани, који су се за санитарну воду снашли тако што су ископали бунаре, а воду за пиће купују у продавници.

ГРАДСКА УПРАВА ЈОШ НЕМА РЕШЕЊЕ

Решавање проблема у Личкој улици је комплексан урбанистички и имовинско-правни проблем. Да би се довела струја, потребан је договор са "Електродистрибуцијом Сомбор", а начелници Одељења за комуналне делатности и Одељења за урбанизам покушаће да нађу решење са руководством тог предузећа, након чега ће моћи да дају конкретнији одговор, кажу у Градској управи. (Вечерње новости)

    Ко је на мрежи: 149 гостију и нема пријављених чланова