РАДИЈАТОРИ У СОМБОРСКИМ СТАНОВИМА ЋЕ ТОКОМ ЛЕДЕНИХ ДАНА БИТИ ТОПЛИ 24 САТА

 

Метеоролози упозоравају на ледене дане у наставку недеље, па ће тако температуре ићи и до минус 20, док ће током дана достизати највише минус три степена Целзијуса. Ледени дани потрајаће до петка, када ће нас ујутро дочекати киша уместо снега, али ће се она при тлу ледити, кажу метеоролози Републичког хидрометеоролошког завода.

Енергетска ситуација у целој Србији је стабилна и све топлане у земљи раде по 24 сата, изјавио је данас министар рударства и енергетике Александар Антић. ЕПС производи довољне количине електричне енергије и нема проблема у преносно-дистрибутивној мрежи, истакао је Антић.

Како је навео, "Србијагас" обезбеђује довољне количине гаса за потребе свих даљинских система грејања, привреде и грађана.

- То су количине између 13 и 13,5 милиона метара кубних гаса, а сутра очекујемо да ће то бити и више од 14 милиона метара кубних гаса. За то смо спремни, имамо довољне количине гаса који добијамо из Мађарске и подземно складиште ради пуним капацитетом, подвукао је Антић.

В.д. директор ЈКП "Енергана" Сомбор, Александар Чорак је рекао да систем даљинског грејања у нашем граду функционише без проблема.

- Систем даљинског грејања ЈКП "Енергана" Сомбор у потпуности је спреман за производњу, дистрибуцију и испоруку топлотне енергије својим корисницима и при изузетно ниским спољним температурама ваздуха, које су најављене за наредни период, рекао је за Сомборњуз в.д. директор овог предузећа Александар Чорак. Он је нагласио да ће се снабдевање потрошача топлотном енергијом током ледених дана одвијати у континуитету, односно свих 24 сата дневно. Радници ЈКП "Енергана" Сомбор непрекидно прате временске услове, и на основу тога правовремено одређују температурне режиме рада система даљинског грејања, каже Чорак. Он је додао да су за целокупну грејну сезону, као и за предстојећи талас изузетно хладног ваздуха, обезбеђене потребне количине свих енергената које су неопходне за производњу топлотне енергије. Такође, све стручне службе и теренске екипе "Енергане" су у сталној приправности.

    Ко је на мрежи: 32 гостију и нема пријављених чланова