ЗИМСКА СЛУЖБА СВОМ РАСПОЛОЖИВОМ МЕХАНИЗАЦИЈОМ ДАНОНОЋНО ЧИСТИЛА УЛИЦЕ ОД СНЕГА

 

Зимска служба града Сомбора почела је са радом пуним капацитетом у понедељак (26.02.2018.) чим су кренуле јаче снежне падавине, које су до среде ујутро достигле висину од 20 цм. Током дана интервенисано је у три наврата, нова интервенција уследила је око поноћи, затим и у раним јутрањим сатима, у уторак. Чишћене су градске улице и путеви I и II приоритета, а ниске температуре од око 5 степени Целзијуса испод нуле, отежавале су дејство соли. На терену су биле ангажоване све расположиве машине мале и велике зимске службе: 4 камиона за чишћење путева и посипање соли, једно полутеретно возило, (посипач соли), као и 5 тракора.

Да је зимска служба града Сомбора озбиљно приступила послу сведочи чињеница да су механизација и људство у понедељак и уторак, радили готово непрекидно. Руководилац мале зимске службе из ЈКП “Зеленило” Сомбор, Саша Сијечањ, саопштио је да су кренули у интервенцију одмах по отпочињању јачих снежних падавина, у понедељак. Чишћени су и посипани сољу центар града, паркови, бицклистичке стазе, тротоари, пешачки прелази...

- Радили смо без престанка до поноћи, а након краће паузе, наставили смо око 3 сата ујутро, у уторак. Ангажовано је 6 возила и машина које чисте тротоаре и улице у центру града, а интервенишемо и по позивима грађана, где год се укаже потреба услед неког проблема, рекао је Сијечањ.

Синиша Раич, члан штаба зимске службе испред ЈКП “Зеленило” Сомбор,  саопштио је да је такозвана велика зимска служба од самог почетка непогоде ангажована на чишћењу општинских путева и градских улица. Према његовим речима камиони и трактори су због ниских температура искључиво чистили путеве, а со је посипана кад је за то било услова. Током снежних падавина сви општински путеви и градске улице I и II приоритета су били проходни и саобраћај се одвијао редовно: са мањим потешкоћама, али без застоја.

    Ко је на мрежи: 47 гостију и нема пријављених чланова