ДО 20. МАРТА, ИЗЛОЖБА МИЛИЦЕ ТЕПАВАЦ „ЖЕНСКА СНАГА СОМБОРА“

 

Прва овогодишња изложба фотографија у организацији Фото-кино видео клуба „Рада Крстић“ приређена је 6. марта у малој ликовној галерији Културног центра „Лаза Костић“. У питању је самостална изложба фотографија Милице Тепавац под називом „Женска снага Сомбора“.

- Веома сам пријатно изненађем квалитетом ових слика. Миличине фотографије, ове изложене али и друге које ради, буквално приказују душу и личност тих жена које је фотографисала. Познајем већину жена које су се нашле на фотографијама и тачно осетим да је то што је она приказала на слици у ствари баш та жена - казао је председник ФКВК „Рада Крстић“ Душан Козодеровић који је отворио изложбу.

Сваку фотографију прате текстови о женама која су фотографисане а које су приредиле Зорка Милошевић и Тамара Стојковић, која је уједно и ауторка предговора каталога. На фотографијама су се нашле: Јована Ђуровић, Марита Топић, Драгана Кекезовић, Манда Пришинг, Тијана Кабић, Биљана Везмар, прим. др Ђерђи Шарић, Маргарета Ђурђевић, Ивана В. Јовановић, Зорка Милошевић, Тамара Стојковић, Александра Стричевић, Лана Светлана Лазић, др Снежана Лазић, Тања Аџић, Зденка Митић, Драгана Сиљановић Козодеровић и Драгана Ђапић.

- У свом раду трудила сам се да што реалније презентујем жене користећи симболе који их карактеришу, локацију на којој оне обично обитавају или да кроз класичан портрет пренесем неку њихову емоцију, поглед или осмех. Оно што је заједничко свим овим женама је да су препознале свој животни позив, одолевале су и када је било јако тешко и макар једном им је неко из њиховог окружења рекао да су луде због тога што раде али наставиле су даље. Технике које су коришћене су различите, од документарних портрета до више концептуалних портрета и „фине арта“ - истакла је ауторка.

Изложба ће бити постављена до 20. марта.

    Ко је на мрежи: 130 гостију и нема пријављених чланова