СОМБОР НЕМА ТУРИСТИЧКУ МАПУ НИ СИГНАЛИЗАЦИЈУ

 

Где се у Сомбору налази Градска кућа, музеј, али и позориште или Жупанија? То ће туристи који у Сомбор дођу без водича морати да питају пролазнике, јер Сомбор је град који нема туристичку мапу ни сигнализацију. Док се чека туристичка сигнализација, Милан Војновић који годишње дочека 10.000 туриста који погледају слику "Битка код Сенте" нашао је решење како да туристе доведе до центра града.

- Једноставно дам им свој телефонски број и они ми се јаве када су на прилазу Сомбору. Сачекам их на уласку у Сомбор, седнем са њима у аутобус и доведем их до Жупаније. Тако је најједноставније, рекао је Војновић.

А и када туристи стигну до центра опет није једноставно, јер у центру паркиралишта, па ни стајалишта за туристичке аутобусе нема, па је и ту возачима потребна помоћ. У Туристичкој организацији Града Сомбора кажу да су свесни проблема и да се на његовом решавању ради. Пројекат за постављање туристичке сигнализације је завршен, а новац ће се тражити на конкурсима.

- Расписан је конкурс републичког Министарства за трговину и туризам, па ћемо видети како ћемо проћи на њему. Сви се слажемо да на томе морамо радити, јер је последњи пут тако нешто рађено пре десетак година, изјавио је Ђуро Тодорић, директор Туристичке организације Града Сомбора.

За постављање туристичке сигнализације треба око шест милиона динара. Док се чека новац за овај посао, ради се на измештању Туристичког информативног центра, који ће ускоро из једног од пасажа бити пресељен у приземље Градске куће. (РТВ)

    Ко је на мрежи: 110 гостију и нема пријављених чланова