КАКО УНАПРЕДИТИ ЈАВНУ РАСВЕТУ У СОМБОРУ

 

Унапређење сарадње и ефикасније отклањање кварова јавне расвете, била је тема данашњег (четвртак 22.03.) сусрета директора ЈКП „Зеленило“ Сомбор Миодрага Пуповца и шефа Одељења јавне расвете Александра Каралића, са представницима градских месних заједница у Сомбору.

Секретари Савета МЗ и руководиоци „Зеленила“ утврдили су најпре, процедуру пријаве кварова на јавној расвети, уз то, било је речи и о покривању расветом делова улица у граду у којима је она слаба или је до сада није било. У том смислу, наведен је део Улице Солунских бораца (од улице Николе Тесле ка XII Војвођанске ударне бригаде), Светог Архиђакона Стефана, (део између Великог православног и Партизанског гробља), а затражено је и додатно осветљење око објекта Месне заједнице Горња Варош, што је, према речима директора Пуповца, у плану за ову годину.

- Појачаћемо и одржавање канделабера на Новој Селенчи, (замену постојећих) с обзиром на то да су опал кугле замућене и не пропуштају довољно светла. Осим тога, представници градских Месних заједница су имали примедбе и на осветљење између блокова стамбених зграда, али то не припада Одељењу за јавну расвету „Зеленила“, већ је у надлежности Скупштина станара, односно, нових управника зграда, рекао је Пуповац.

Иако ван контекста састанка, поменуто је и одржавање јавних зелених површина, конкретно - потреба нивелације терена у Улици Славише Вајнера Чиче, код Основне школе „Доситеј Обрадовић“, чиме би било омогућено отицање атмосферских падавина са тротоара.

    Ко је на мрежи: 129 гостију и нема пријављених чланова