ПОСАЂЕНИ НОВИ БОЂОШИ НА СТАПАРСКОМ ПУТУ И ПУШТЕНЕ У РАД СОМБОРСКЕ ФОНТАНЕ

 

Данас (05.04.) су радници ЈКП „Зеленило“ Сомбор посадили 45 копривића на Стапарском путу, уместо претходно уклоњених оболелих и девастираних стабала исте врсте. Најпре је, према налогу надзорног органа, извршено вађење 42 бођоша, од кућног броја 28 до угла са Војничком улицом. Уклоњена стабла су учестало орезивана радикално, „у главу“, с обзиром на то да су урастала у ваздушне водове инсталација, па су временом оболела од трулежи и једино решење је било замена новим копривићима. Посађено је 45 нових садница бођоша, старих 12 година и висине око 2,5 метра, таман колико су дозволили временски услови, (у међувремену је отпочела киша), а преосталих 5 садница ће бити посађено у наредном периоду.

Како смо информисали, планска обнова дрвореда је предвиђена и у Улици Матије Гупца где ће бити посађено 20 нових стабала, као и Раде Кончара (68), а у плану је и да се током 2018. изврши замена и у Улицама Раде Дракулића и Илије Бирчанина.

ПОЧЕТАК РАДА СОМБОРСКИХ ФОНТАНА

Радници ЈКП „Зеленило“ јуче и данас, су обавили припреме за пуштање у рад градских фонтана. Најпре је извршено генерално прање фонтане на почетку главне улице. Том приликом су специјалним хемијским средствима уклоњени каменац и остале нечистоће, потом је извршено пуштање воде и фонтана је пуштена у рад, на задовољство Сомбораца и посетилаца са стране.

Исто то је данас поновљено и са новијом фонтаном на Тргу Косте Трифковића, која са околним ентеријером, уистину улепшава и оплемењује простор такозваног „Трга уметника,“ и у пуној мери доприноси укупној туристичкој понуди Раванграда.

Ко је на мрежи: 133 гостију и нема пријављених чланова