ПОГИНУЛИ ПИЛОТ РОДОМ ИЗ СОМБОРА - У РОДНОМ ГРАДУ ПОСЛЕДЊИ ПУТ БИО ЗА УСКРС

 

У војном авиону који се јуче око пола 10 срушио у јужнобанатском атару, између Ковачице и Идвора погинуо је пилот мајор Роберт Калоци, а пилот мајор Александар Матић је у свесном стању превезен и збринут на Војномедицинској академији. Роберт Калоци је родом из Сомбора, али се одмах након Војне академије са супругом Снежаном, такође Сомборком, одселио у Ковин, где је живео са супругом и 24-годишњим сином Марком.

Мајор Калоци је обављао дужност опитног пилота у Центру за летна испитивања Техничко опитног центра, а био је један од најобученијих пилота у Војсци Србије. Како сазнајемо, Роберт Калоци је био инспектор за методику обуке пилота на Војној академији. Његова специјалност је био “г4 галеб”, годинама га је изучавао и радио на њему. Последње три године био је на Батајници, а иначе на Војној академији.

Са толико среће и смеха смо прославили Ускрс, сви смо били на окупу, нико није ни слутио да ће то бити наш последњи сусрет. Отишли су прошли понедељак, а сада нам стижу ове страшне вести, не скривајући сузе, сва у црнини, за наш Новости каже Ката Секереш из Сомбора, ташта Роберта Калоција.

- Кратко сам причала са унуком, ћерку Снежану нисам чула јер је у страшном шоку, наставља скрушено. Син је одмах отишао у Ковин да буде уз њих. Дошла сам кући само мало да се окрепим, па идем до прије Иринке. Страшна трагедија за све нас.

Само једну улицу иза, у црно је завијен дом породице Калоци. По речима комшија из Улице Мите Ценића у Сомбору, мајка Иринка је најцрње вести веома тешко примила и није имала снаге да разговара са медијима. Удовица је, кажу, живела за своју децу и увек са поносом гледала сина у униформи. Страшне вести јављене су одмах и Робертовом брату Ђурики, који тренутно живи у Словенији.

- Роберт није био обичан човек, био је људина. Знамо се још од школских дана, заједно смо друговали док није отишао на подгорички аеродром, каже кратко Калоцијев школски друг.

У родни град Роберт је долазио празницима и када је имао одмор.

- Живео је за свој посао и породицу. Имамо само речи хвале за њега и његовог брата, додаје комшија Зоран. Још не можемо да верујемо шта се десило и да се више никад нећемо видети, наглашава он. (Вечерње новости)

Сахрана Роберта Калоција биће обављена сутра, 13. априла 2018. године од 14 сати, на Великом католичком гробљу у Сомбору.

    Ко је на мрежи: 54 гостију и нема пријављених чланова