СОМБОРАЦ БЕРИСЛАВ БЕРЕТИЋ, НАЈБОЉИ У ДРЖАВИ МЕЂУ БУДУЋИМ СТОЛАРИМА

Млади Сомборац, Берислав Беретић је на 21. републичком такмичењу из области шумарства и обраде дрвета које је одржано од 19. до 21. априла у Новом Саду освојио прво место у дисциплини столарство – практичан рад.

На овогодишњем такмичењу ученика дрвопрерађивачке струке учествовало је једанаест школа, а Берислав је наступио у екипи Средње грађевинске и дрвопрерађивачке стручне школе из Апатина, у којој похађа трећи разред на смеру Техничар за обликовање намештаја и ентеријера. Беретић је државни првак постао захваљујући љубави према столрском занату и преданом раду, како у школи тако и код куће.

- На такмичењу добијемо димензије и упутства на папиру, а наш задатак је да то у пракси одрадимо са машинама. Задатак није био лак, конкуренција је била изузетно јака али сам успео да се изборим и снађем. Имао сам добру припрему за такмичење у школи, али сам доста вежбао и код куће јер имам комплетан алат и столарску радионицу, каже Берислав.

Њему је поред пехара, медаље и дипломе припала и изузетно вредна робна награда за освојено прво место. Као најбољи у конкуренцији једанаест ученика из читаве Србије у својој дисциплини, он је на поклон од организатора такмичења добио и професионалну бушилицу.

Овај успех још више добија на значају ако се у обзир узме чињеница да млади Сомборац као техничар, током  четворогодишњег школовања има само један дан праксе недељно, док његови конкуренти који похађају столарски занат практичну имају три пута више.

- Себе видим у овој професији, па се надам да ћу у по завршетку школовањња отворити сопствену радионицу и бавити се обрадом дрвета, рекао је Берислав Беретић.

    Ко је на мрежи: 74 гостију и нема пријављених чланова