АПЕЛ ЖАНДАРМЕРИЈЕ И СЕКТОРА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: НЕ КОРИСТИТЕ КУПАЛИШТА ПРЕ ПОЧЕТКА СЕЗОНЕ И ОПРЕЗНО СА ВАТРОМ!

 

Командант Ватрогасно - спасилачке бригаде у Београду Миле Јовичић апеловао је данас на грађане, који се одлуче да празник рада - Први мај, прославе у неким од излетишта у Србији да, приликом припреме хране и паљења ватре на отвореном буду крајње опрезни и да поштују Закон о заштити од пожара.

- Апелујемо на грађане да пре паљења ватре обезбеде место, да очисте околину од запаљивих материјала, да са собом обавезно понесу воду и да место на коме припремају храну не напуштају док се са сигурношћу не увере да је ватра угашена и да услед дувања ветра, неће доћи до евентуалног ширења пожара, истакао је Јовичић.

Он је упозорио да је Законом забрањено паљење ватре у шумама, осим на местима која су унапред одређена за ту намену.

Заменик команданта ронилачке јединице Жандармерије Игор Грцић апеловаo је данас на грађане да пре почетка летње купалишне сезоне не користе купалишта, као и да када сезона почне не користе дивље плаже.

- С обзиром да ускоро почиње летња купалишна сезона и да ће велики број грађана освежење од високих температура затражити поред река и језера, упозоравамо грађане да пре почетка купалишне сезоне не користе купалишта, као и да се од тренутка када сезона отпочне и када почну да раде спасилачке службе, искључиво купају на уређеним купалиштима, да у воду не улазе под дејством алкохола и неприпремљени, истакао је Грцић.

Он је посебно апеловао на родитеље да децу не пуштају у воду без надзора.

Имајући у виду да ће наредни период обележити прославе матурских вечери, Грцић је апеловао на ученике и наставнике да, уколико се прослaве одвијају на сплавовима или у близини воде, посебну пажњу обрате на безбедност.

    Ко је на мрежи: 24 гостију и нема пријављених чланова