"ПРОСТОР" ГРАДИ МУЛТИФУНКЦИОНАЛНИ ОБЈЕКАТ НА ВЕЛИКОМ ПРАВОСЛАВНОМ ГРОБЉУ

 

Ових дана почели су радови на изградњи вишенаменског објекта чији је радни назив “Сала за даће”, а биће смештен на улазу у Велико православно гробље из улице Вере Гуцуње у Сомбору. Изградња оваквог објекта је у плану ЈКП "Простор" Сомбор готово од самог оснивања. Сам објекат је замишљен као мултифункционалан и чиниће га ресторан са кухињом, магацински простор, цвећара и канцеларија која ће имати све функције које има и дежурни центар овог предузећа у Градској кући.

- "Простор" ће овим објектом значајно подићи укупан ниво услуга који пружа, а грађанима ће на једном месту бити доступнe све потребне информације као и неопходне услуге из погребне делатности, поручују из овог предузећа. Надлежни кажу да ће Сомборци у новоизграђеном објекту моћи да склопе Уговор о праву коришћења гробног места, да набаве погребну опрему и цветне аранжмане,  да исходују сва неопходна докумената везана за сахрану и преминуло лице, али и да у ресторану организују даће и помене.

У Јавном комуналном предузећу "Простор" истичу да су сви процеси везани за изградњу објекта, од саме идеје о градњи, преко израде идејног и главног пројекта, до самог извођења радова, продукт рада стручних служби самог предузећа. Радници грађевинског сектора су по изливању темеља отпочели фазу зидања објекта, а завршетак свих радова, укључујући и опремање ентеријера објекта, очекује се у септембру текуће године.

У међувремену, након што буду изведени сви неопходни прикључци за рад објекта, довршиће се и асфалтирање дела паркинга испред гробља, па ће грађанима на располагању поред већ изграђених 55 на располагању бити још 32 паркинг места.

Иако ће објекат бити савремен и усклађен са најновијим стандардима струке, поготово из домена угоститељства, он се амбијентално неће издвајати из јединствене архитектонске целине коју чини Велико православно гробље и околина, напомиње директор ЈКП "Простор", Горан Нонковић. Он додаје да укупна површина објекта износи 266,55м².

- На сам ресторан отпада 96м² за већу салу и 24,30м² за мању, што чини укупан капацитет од 155 седећих места. Захваљујући мобилним преградним зидовима, по потреби простор ће моћи да се смањи , односно биће прилагођен тренутном броју корисника, при чему остаје и могућност услуживања две одвојене групе људи истовремено, каже Нонковић. Већ сада можемо нагласити да ће политика цена, као и кад је реч о другим услугама које пружа наше предузеће, бити рестриктивна, са амбицијом да за исти или мањи новац наши грађани добију квалитенију храну и бољу услугу, додаје Нонковић и напомиње да ће хигијена и санитарни услови бити на највишем могућем нивоу.

    Ко је на мрежи: 89 гостију и нема пријављених чланова