У СОМБОРУ ПОЧЕЛА СА РАДОМ БЕСПЛАТНА ШКОЛА РОДИТЕЉСТВА

 

Многи будући родитељи страхују да ли ће правилно неговати и одгајати своје дете. Информације на интернету често могу да буду непоуздане, зато је у Сомбору отворена школа родитељства која за циљ има да помогне родитељима у одгајању своје деце. Школа је бесплатна и родитељи ће ту моћи да добију све жељене информације.

- Ово ми је друга трудноћа, друго дете, али увек има простора за нова искуства, питања и сазнања. Ово је место где на лакши и бржи начин може да се дође до неких одговора, од разних мама које су у ситуацији у којој се налазимо и ми, рекла је Александра Настасић.

- И сама сам постала мајка пре двадесетак дана и препознајем ову идеју као веома корисну, истакла је Тамара Цревар.

Тема на првом предавању била је нега дечије коже.

- То је веома актуелна тема зато што се веома лако одређена патолошка стања коже могу препознати још у новорођеначком периоду, а самим тим чим се лакше препознају могу се пре лечити и могу се спречити друга стања алергија, истакао је др. Дејан Панић, педијатар.

- Највећи број родитеља се јавља управо због пеленског оједа, суве коже, алергијских реакција на кожи који се јављају у првој години. Битно је обратити пажњу на негу и врсту козметике, која се предлаже и има простора за сарадњу са родитељима, рекла нам је др.Весна Илић, дерматолог.

Школу родитељства основале су самоиницијативно две маме Сомборке, а поред стручних предавања биће организоване и едукативне радионице.

- Школа је замишљена тако да се организују стручни скупови где ће родитељи моћи да добију стручне савете од људи који су професионални, стручни и имају искуства, рекла је Јека Ђапић, иницијаторка школе родитељства.

- Родитељи на друштвеним мрежама могу да нам дају предлоге о темама које их занимају, и на основу тога ћемо организовати предавања и радионице, објаснила је Ташана Томић, иницијаторка школе родитељства.

Иницијатори ове школе истичу да имају за циљ и да се у граду на неколико локација поставе клупе за дојиље, као и да се обезбеди паркинг место за труднице и родитеље са малом децом. (РТВ)

Активности школе родитељства можете пратити на Фејсбук страни Club_na_kub.

    Ко је на мрежи: 64 гостију и нема пријављених чланова