Економија

ТАКСЕ У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ОД САДА МОЖЕТЕ ПЛАТИТИ КАРТИЦОМ!

Градска управа града Сомбора, у сарадњи са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу, поставила је пет ПОС терминала у услужни центар Градске управе који се налази у приземљу зграде "Жупаније" и тиме омогућила корисницима својих услуга да административне и друге таксе, накнаде и порез на имовину плате електронски. Електронско плаћање доступно је платним картицама (DinaCard, VISA, MasterCard) без обзира на банку издаваоца. ПОС терминал (Point Of Sale) омогућује плаћање робе и услуга, опремљен је софтвером за процесирање трансакција платним картицама. Успостављање плаћања такси на шалтерима путем платних картица доприноси начелу делотворности и економичности поступака, а у циљу успостављања професионалне и модерне управе као сервиса грађана. Е-плаћањем странка избегава одлазак до поште/банке и чекање у редовима, и на тај начин јој се омогућава да ефикасније оствари своја права.

ОД ПРОДАЈЕ ЗАПЛЕЊЕНЕ РОБЕ, У БУЏЕТ СРБИЈЕ ЗА ТРИ ГОДИНЕ УПЛАЋЕНО 2,5 МИЛИОНА ЕВРА

Управа царина Србије је у последње три године у републички буџет од продаје заплењене робе уплатила више од 2,5 милиона евра, а само у 2018. више од 70,6 милиона динара, речено је агенцији Бета у тој служби.

Прошле године је одржано 106 јавних лицитација, од којих се 49 односи на продају заплењених возила, а 57 на осталу царинску робу. У Управи царине очекују да ће тренд раста прихода од јавних продаја да се настави, јер је у плану да се ове године уведе софтвер за лицитирање путем интернета којим ће већем броју људи бити омогућено да учествује у јавним лицитацијама. Грађани су на јавним лицитацијама заплењене робе највише заинтересовани за куповину путничких аутомобилима, а највећи приход се остварује продајом племенитих метала. Међу заплењенин стварима највише је текстилне робе, гардеробе и обуће.

 

Сва трајно одузета роба може да буде на јавној продаји, осим оне која се због здравствених или безбедносних разлога уништава под царинским надзором, као што су наркотици, дуванске прерађевине без акцизних маркица или фалсификована роба.

У 2018. је због повреде права интелектуалне својине задржано око 500.000 комада углавном текстилне робе, обуће, парфема и аутоделова. Организована су 32 уништења фалсификоване робе, када је уништено око 765.000 комада разне робе, укупне тежине више од осам тона. Управа царина подсећа да је претходне године повећано кријумчарење нафте и да је одузето више од 250 тона тог енергента, што је осам пута више него 2017. Цариници су због девизних прекршаја прошле године задржали око три милиона девиза, а у буџет Србије се у последње четири године слило 16,5 милиона заплењених непријављених евра.

У прошлој години је одузето 280 килограма разних дрога, а највише марихуане, око 14 килограма злата, више од милион цигарета и 1,4 тоне резаног дувана. У Управи царина истичу да пету годину заредом постижу изванредне резултате када је реч о наплати дажбина.

"У републички буџет је у 2018. години уплаћено преко 572 милијарде динара (4,8 милијарде евра), што је 479 милиона евра више него 2017. Ефикасном наплатом царинска служба је обезбедила чак 49 одсто средстава којим располаже државни буџет", речено је агенцији Бета у Управи царина.

СВАКИ ЧЕТВРТИ СТАНОВНИК СРБИЈЕ У РИЗИКУ ОД СИРОМАШТВА!

Сваки четврти становник Србије налази се у ризику од сиромаштва, упозоравају стручњаци Републичког завода за статистику (РЗС), који истичу да су у највећем ризику деца и млади, незапослени и становници руралних области, пише данас Политика. Наташа Мијалковић из РЗС рекла је за Политику да се сваке године израчунава такозвани "праг сиромаштва", а овогодишња рачуница показује да су у највећем ризику од материјалне беде особе које живе саме и чија су месечна примања испод 15.600 динара. У ризику од сиромаштва су домаћинства са двоје одраслих и једним дететом старости до 14 година, чија су месечна примања испод 28.080 динара, као и четворочлане породице са двоје деце млађе од 14 година, које месечно зарађују до 32.760 динара, рекла је Мијалковић. Посматрано према старости, указала је она, у највећем ризику су деца и млади од 18 до 24 године, а у најмањем особе старије од 65 година. Студија РЗС показала је да 40 одсто становника Србије не може да подмири месечне обавезе, двоје од троје људи не може да приушти недељу дана одмора ван куће, а половина није у могућности да обезбеди неочекивани трошак од 10.000 динара који би био плаћен из буџета домаћинства, рекла је за Политику Сарита Брадаш из Центра за демократију, који је недавно организовао дебату о сиромаштву у Србији. (ФоНет, Политика, РТВ)

ОД ДАНАС СКУПЉА ТВ ПРЕТПЛАТА! 70 ДИНАРА ВИШЕ ЗА ГЛЕДАЊЕ РТС-а И РТВ-а

Такса за јавни сервис у наредне две године износиће 220 динара, уместо досадашњих 150, а већим делом РТС и РТВ ће се и даље финансирати из буџета Србије. Такса за јавни сервис и убудуће ће се наплаћивати кроз обједињени рачун за електричну енергију. Подсетимо, Влада Србије је привремено укинула претплату на јавне сервисе од 2014. до 2016. године, да би се потом новим Законом о јавним сервисима претплата поново увела, али под називом такса. Тада је одлучено да се, опет привремено, РТС и РТВ финансирају већинским делом из државне касе, а да такса износи 150 динара. Та привремена одлука требало је да важи до 31. децембра 2018. године, па да се поново врати финансирање јавних сервиса искључиво путем такси. Влада Србије ипак је одлучила да се овакав комбиновани модел финанисрања РТС и РТВ настави до краја 2020. године, с тим што ће такса коју ће плаћати грађани од данас, 01. јануара 2019. године бити већа за 70 динара и износити 220 динара. Према рачуници РТС, око 46 одсто прихода у каси јавног сервиса потиче из претплате, око 28 одсто је из буџета, а 26 одсто су сопствени приходи, углавном од маркетиншких услуга. Незванична процена је да ће Радио-телевизија Србије и Радио-телевизија Војводине и ове године из републичког буџета добити четири милијарде динара. Од тога би РТС припала 3,1 милијарда, а РТВ 900 милиона динара. (Данас, Новости)

ОД ДАНАС ВЕЋЕ ПЛАТЕ У ЈАВНОМ СЕКТОРУ

Са Новом годином стигло је и повећање плата у јавном сектору. Највише, 12 одсто добијају медицинске сестре и техничари, лекари и стоматолози 10 одсто, запослени у полицији, војсци, просвети и социјалној заштити девет процената, службеници Пореске и Управе царина 8,5 одсто, а осталима следи повишица од седам процената. Због тога што је проценат умањења преполовљен, већу плату за пет одсто добиће и сви запослени у јавним предузећима којима су зараде својевремено смањене. Од данас је већа и минимална зарада, а важе и нова правила пензионисања.

Од овог јануара па до краја године, жене ће у пензију без казнених поена ићи са 62 и по године. Владимир Станковић из Републичког фонда ПИО рекао је да само још идуће године, старосна граница за жене помериће се за шест месеци, а онда за по два месеца годишње све до 2032, када ће жене као и мушкарци у пензију одлазити са 65 година. Да би ове године отишле у преверемену пензију, неопходно им је 38 и по година стажа. Одлагању пензионисања доприноси и стално подизање доње старосне границе, и то је једина промена која се тиче и мушкараца.

- Што се тиче превремене пензије, то је код мушкараца 57 и осам месеци година живота, а код жена је то 57 година, каже Станковић.

Наставља се и пооштрвање критерујума за пензионисање са бенефицираним стажом, с тим што су у прошлој години за део њих укинути казнени поени.

За исплату пензија у 2019. уз додатак за оне са примањем до 34 хиљаде динара, обезбеђено је више од 580 милијарди динара. Надлежни кажу да економски показатељи отварају додатне могућности.

Министар за рад, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да ће сигурно размишљати да буде и додатних повећања, и то је добра вест.

- Уколико радимо боље, биће сигурно боље, па и нашим пензионерима, каже Ђорђевић.

Циљ је, кажу, да просечна пензија која је сада 26.320 динара, у наредне три године достигне минималну потрошачку корпу, чему тежи и у овом тренутку нешто већа минимална зарада.

ОД 01. ЈАНУАРА ВИШЕ ЦЕНЕ ВРТИЋА У СОМБОРУ

На 145. седници Градског већа града Сомбора усвојен је предлог Решења о утврђивању економске цене програма васпитања и образовања по детету у ПУ „Вера Гуцуња“ Сомбор за 2019. годину. Према овом Решењу, цене вртића за наредну годину ће бити нешто веће (од 150 до 400 динара месечно) у односу на важеће, у зависности од тога који програм дете похађа. За целодневни боравак детета у јасленом и обданишном програму нова цена 15.561,69 динара месечно, а до сада је ова услуга коштала 15.159,17 динара. Целодневни боравак детета у припремно предшколском програму по новом ценовнику износи 13.812,33 динара уместо досадашњих 13.453,55. Најмање поскупљење односи се на децу похађају полудневни боравак у припремно предшколском програму, јер ће уместо овогидишњих 5.873,96 динара, ова услуга бити 6.031,49 динара. Град финансира 80% од износа ових цена трошкова боравка детета, а нове цене ће се примењивати од 1. јануара 2019. године.

ПРОДАЈЕ СЕ ИМОВИНА БИВШЕГ РАДИО СОМБОРА! СВЕ ЗА 1.600 ЕВРА

Агенција за лиценцирање стечајних управника, као стечајни управник предузећа Радио Сомбор АД - у стечају, огласила је продају имовине овог стечајног дужника, а предмет продаје је покретна имовина предузећа. Продаја ће бити извршена методом јавног надметања, а у огласу је понуђена опрема за емитовање радијског програма која се налази на адреси Трг Светог Ђорђа 1 у Сомбору, а коју чини: миксета (AIRLAB DR), појачало 2x200w (Lola), звучници 600w (Tannoy), микрофонско предпојачало (DBX), звучници 2x50w (Tannoy active), микрофон (Neuman), микрофон (Behringer B-2 PRO), рачунари, монитори, канцеларијски намештај и друго, према спецификацији у продајној документацији. Почетна цена је 194.150,00 диинара, депозит износи 77.660,00 динара, а имовина се може погледати уз претходну најаву поверенику стечајног управника путем телефона 064/1617414. Право учешћа у поступку продаје имају сва правна и физичка лица која након преузимања профактуре, изврше уплату ради откупа продајне документације у износу од 15.000 динара. Профактура се може преузети сваког радног дана од 10 до 14 сати на адреси Трг Светог Ђорђа 1, а рок за откуп документације је 08. јануар 2019. године. Прво јавно надметање ће бити одржано 15. јануара 2019. године од 11 сати, у Агенцији за лиценцирање стечајних управника - центар за стечај, Одељење у новом Саду, Булевар Михајла Пупина 10. Детаљније информације се могу добити од повереника  стечајног управника, Предрага Ерића путем телефона 064/1617414 или кликом на Текст огласа.

УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2019. ГОДИНУ

Одборници Скупштине града Сомбора, на 30. седници, усвојили су Одлуку о буџету града Сомбора за 2019. годину, Одлуку о оснивању Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Сомбор, и именован је стручни тим за реализацију пројекта јавно-приватног партнерства са елементима концесије за реализацију пројекта Центра за третман отпада на депонији Ранчево у Сомбору.

Опширније...

СОМБОР ДОБИО СРЕДСТВА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ УСЛУЖНОГ ЦЕНТРА

Сомбор је један од осам градова који су добили одобрење за реализацију пројекта успостављања јединственог управног места. Министарство државне управе и локалне самоуправе је за ту намену издвојило 52 милиона динара, од чега је Сомбор добио 7.000.000,00 динара.

Опширније...

ПРИВРЕДНОМ САВЕТУ ПРЕДСТАВЉЕН ПЛАН КАПИТАЛНИХ УЛАГАЊА ГРАДА СОМБОРА

На 15. седници Привредног савета града Сомбора, чланови савета су упознати са статистичким и економским показатељима пословања града Сомбора у претходном периоду, са предузетим мерама запошљавања, планом Буџета за 2019. годину и Нацртом плана капиталних инвестиција за наредну годину.

Опширније...

СОМБОР ОД ПОКРАЈИНЕ ДОБИО 5.771.414 ДИНАРА БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТВА, ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ЕВРОПСКИХ ПРОЈЕКАТА

Покрајински секретаријат за финансије је по конкурсу за доделу средстава за суфинансирање пројеката који се финансирају из фондова Европске уније, граду Сомбору за три пројекта одобрио укупно 5.771.414,00 динара.

Опширније...

ОДРЖАНА 7. СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАДА СОМБОРА

На 7. седници Савета за запошљавање града Сомбора извршена је анализа незапослености по социјалним категоријама, детаљно је анализирано: тренутно бројчано стање по евиденцији Националне службе за запошљавање (НСЗ) и Центра за социјални рад Сомбор; број незапослених за неколико година уназад; време боравка лица на евиденцијама НСЗ и Центра за социјални рад Сомбор; односи између лица која се налазе у обе евиденције; програми и мере који би допринели запошљавању лица који се налазе на евиденцији Центра за социјални рад Сомбор; број слободних радних места која су објавили послодавци у 2018. години и њихова структура, у корелацији са стручном спремом; жељи за радом незапослених лица у односу на ниске плате које нуде послодавци; могућности увођења и обука за послодавце; сарадњи НСЗ са Школом за основно образовање одраслих која је изузетна по питању обука, доквалификација и преквалификација. Због свега горе наведеног закључак Савета је, да је потребно интензивирати сарадњу између НСЗ – филијала Сомбор и Центра за социјални рад Сомбор, са циљем да се спрече злоупотребе и могућности одбијања послова од стране корисника помоћи који се остварују преко Центра за социјални рад. Сава Дојић, председник Савета за запошљавање града Сомбора информисао је чланове Савета о плановима, програмима и мерама које Град Сомбор има у плану за 2019. годину да спроведе кроз Локални акциони план запошљавања 2019. године.

ОНАснаживање: НОВАЦ ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ЖЕНА СТИГАО И У СОМБОР

У оквиру пројекта "ОНАснаживање" 15 жена из општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор добило је грантове од по 250.000 динара за развој предузетништва.

Опширније...

ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ ПОЈЕДИНИМ СОМБОРЦИМА ДОНЕЛО ПОРЕСКУ "ГЛАВОБОЉУ"

Порески обвезници у Сомбору највише су се жалили на повећање пореза на пољопривредне парцеле које су у грађевинском реону. У локалној пореској администрацији кажу да је било жалби на висину пореза на имовину, али да су поштовали законске одредбе у вези са висином накнада.

Опширније...

СОМБОРКА ПЛАЋА ГОДИШЊИ ПОРЕЗ НА ДОХОДАК ГРАЂАНА, ЈЕР СУ ЈОЈ ИСПЛАЋЕНЕ ЗАОСТАЛЕ ПЛАТЕ

Милици А. из Сомбора стигао је позив да плати годишњи порез на доходак грађана, јер су њене укупне уплате прешле 2,3 милиона динара, колики је и лимит за плаћање овог пореза, иако је то новац који је као одштету наплатила од послодавца, јер је пре седам месеци незаконито добила отказ.

Опширније...

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ПРЕДУЗЕТНИЦЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ СОМБОРА

Фондација “Фонд Б92” расписала је конкурс под називом “Економско оснаживање жена” у оквиру којег ће 15 пословних идеја жена са територија општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор имати прилику да добију бесповратна средства у износу до 250.000 динара. Циљ конкурса је развој женског предузетништва, као и развој новооснованих или постојећих бизниса жена са територије општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор. Укупан фонд за доделу бесповратних средстава износи 3.750.000,00 динара, а планирано је да се у свакој од три поменуте општине додели по 5 грантова. На конкурс се могу пријавити сва правна лица којима управљају жене и/или чији су власници жене са територије општина Сремска Митровица, Панчево и Сомбор: мале задруге, удружења грађанки, предузетнице, друштва са ограниченом одговорношћу, занатске радионице, пољопривредна газдинства, итд. Рок за подношење пријава је недеља, 25. новембар 2018. године, а текст јавног позива можете преузети овде. Све додатне информације у вези са процедуром пријављивања на конкурс заинтересоване предузетнице могу добити путем имејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или телефоном на број 011/3284534 (радним данима од 10 до 16 сати). Конкурс „Економско оснаживање жена“ спроводи се у оквиру пројекта “ОНАснаживање” у партнерству Фондације “Фонд Б92”, Смарт Колектива и удружења “Добра башта”. Реализацију пројекта је омогућио Фонд Уједињених нација за заустављање насиља према женама.

РОК ЗА УПЛАТУ ЧЕТВРТЕ РАТЕ ОБАВЕЗА ПО ОСНОВУ ЈАВНИХ ПРИХОДА – 14. НОВЕМБАР

Одељење локалне пореске администрације Градске управе града Сомбора подсећа обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица да 14. новембра 2018. године доспева четврта рата по основу локалних јавних прихода на територији Града Сомбора за 2018. годину. Обвезницима који до наведеног дана, не уплате обавезе по основу локалних јавних прихода, обрачунава се законом прописана камата. У случају неблаговременог плаћања, по издавању опомене, неизмирена доспела дуговања (основни дуг и обрачуната камата), заједно са увећањем основног дуга за 5%, биће наплаћена у поступку принудне наплате дугованог пореза. За све потребне информације обвезници се могу обратити Одељењу локалне пореске администрације, шалтер 3 Градског услужног центра (зграда „Жупанија“) или на телефоне 025/468-203, 025/468-158  и 025/468-198.

У ТОКУ ПРОЦЕДУРА УТВРЂИВАЊА ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА ВИКЕНДИЦЕ КОЈЕ НИСУ У ЕВИДЕНЦИЈИ ОДЕЉЕЊА ЛОКАЛНЕ ПОРЕСКЕ АДМИНИСТРАЦИЈЕ

У оквиру пројекта “Реформа пореза на имовину“ који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу, у току је попис непокретности на територији Града Сомбора, а све у циљу евидентирања нових објеката и промена на објектима који се налазе у евиденцијама Одељења локалне пореске администрације, ради обезбеђивања што већег обухвата пореза на имовину и равномернијег оптерећења грађана. У оквиру наведеног, поред кућа за становање, станова, пословних објеката, гаража и гаражних места, пописују се и објекти за одмор и/или рекреацију у викенд насељима. Објекти за одмор и/или рекреацију су предмет опорезивања и у том смислу се разврставају у категорију објеката – куће за становање. За утврђивање пореске обавезе нису од значаја чињенице да ли се плаћа закуп земљишта надлежним јавним предузећима, да ли је уписано право својине у земљишне књиге и слично. Од значаја за опорезивање је фактичко стање односно постојање објекта и право својине, коришћења или постојање државине од стране физичког или правног лица. Пореска обавезa обрачунаће се од дана настанка, дана стицања права, дана почетка коришћења, дана оспособљавања, дана издавања употребне дозволе, односно омогућавања коришћења на други начин, а највише 5 година уназад. Предмет опорезивања јесте корисна површина објекта односно, збир подних површина између унутрашњих страна спољних зидова објекта (искључујући површине балкона, тераса, лођа, неадаптираних таванских простора и простора у заједничкој недељивој својини свих власника економски дељивих целина у оквиру истог објекта). Обвезницима који користе објекте за одмор и/или рекреацију у викенд насељима на територији Града Сомбора, а не налазе се у евиденцијама овог Одељења као обвезници пореза на имовину, упућени су позиви да поднесу пореску пријаву за исте. Неподношење пореске пријаве представља порески прекршај у складу са чланом 180. Закона о пореском поступку и пореској администрацији.

ПОЗИВАЈУ СЕ УДРУЖЕЊА КОЈА СЕ БАВЕ МЛАДИМА, ДА ПОДНЕСУ ПРЕДЛОГЕ ПРОЈЕКАТА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ЈЕДНЕ ОД МЕРА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА МЛАДЕ У 2019. ГОДИНИ

Расписан је јавни позив за финансирање пројеката и програма из буџета града Сомбора за реализацију Локалног акционог плана (ЛАП) за младе у 2019. години. Предлоге пројеката могу подносити удружења грађана која се баве младима, имају седиште на територији града Сомбора и која су испунила  све пројектне обавезе при реализацији одобрених пројеката у претходним  позивима. Предлог пројекта може обухватити само једну од мера ЛАП-а за младе, наведених у ЛАП-у за младе 2017-2021, и удружења могу поднети  највише један предлог пројекта било да су  носиоци или партнери у пројекту. Пројекат мора бити реализован до 1. децембра 2019. године, а по једном пројекту Комисија може одобрити максимално 300.000,00 динара. Предлоге пројеката удружења грађана могу подносити наредних 15 дана. Предлоге пројеката удружења грађана достављају у штампаном облику, у затвореној коверти у Градском услужном центру (приземље зграде Жупаније, Трг цара Уроша 1, Сомбор), на шалтер 11 или 12, са назнаком „За Комисију за доделу средстава ЛАП за младе за 2019. годину – не отварати“. Јавни позив и обавезни  обрасци доступни су овде.

ЈАВНИ ПОЗИВ УДРУЖЕЊИМА КОЈА НЕГУЈУ ИДЕНТИТЕТ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА ДА ПРЕДЛОЖЕ ПРОЈЕКТЕ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ У 2019. ГОДИНИ

Објављен је јавни позив за доделу средстава за финансирање или суфинансирање програма удружења која негују идентитет националних мањина – националних заједница на територији града Сомбора за 2019. годину. Програми/пројекти које подносе удружења грађана,  морају испунити један или више циљева који се односе на очување, неговање и унапређивање националног и културног идентитета националних мањина – националних заједница. Пројекти се могу односити на очување и неговање говора и језика, народне обичаје и старе занате, неговање сарадње са матичним земљама и друге облике сарадње, развој и унапређење интеркултурног дијалога у оквиру друштвене заједнице, издавање књига, часописа, брошура у области културе националних заједница. Пријаве на јавни позив удружења подносе у штампаном облику, у затвореној коверти, препорученом пошиљком на адресу: Градска управа града Сомбора, Трг цара Уроша 1, Сомбор, или лично у Градском услужном центру (приземље Жупаније, Трг цара Уроша 1, Сомбор), шалтер 11 или 12, са назнаком „За конкурс – не отварати“. Додатне информације могу се добити путем телефона број: 025/ 468 275, или у канцеларији бр. 57 (приземље Жупаније). Јавни позив и прописани обрасци доступни су овде.

СУТРА СЕ ОТВАРА ПРОДАВНИЦА "ЛИДЛ" У СОМБОРУ! ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕНЕ И АКЦИЈЕ КОЈЕ ВАС ОЧЕКУЈУ

Сутра почиње са радом Лидл продавница у Сомбору која се налази у склопу Капитол парка. У наставку текста погледајте акцијски летак са ценама производа. Отварање Лидла у нашем граду поклопило се са првим рођенданом сомборског Капитол парка па ће бити организован и велики концерт.

Опширније...

ПРЕДЛОЖИТЕ ПРОЈЕКАТ ЧИЈА РЕАЛИЗАЦИЈЕ ЋЕ БИТИ ФИНАНСИРАНА ИЗ БУЏЕТА ГРАДА

Радна група за реализацију Акционог плана за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2018-2021. издала је саопштење у којем позива грађане да предложе пројекат који ће бити финансиран у оквиру „Партиципативног буџетирања“. Допис преносимо у целости:

Опширније...

СОМБОРЦИ КРЕИРАЈУ БУЏЕТ ЗА 2019. ГОДИНУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ПАРТИЦИПАТИВНО БУЏЕТИРАЊЕ“

Град Сомбор и ове године спроводи пројекат „Партиципативно буџетирање“ у оквиру којег грађани имају могућност да својим предлозима пројеката креирају буџет за 2019. годину. Упитници за прикупљање пројектних идеја биће, до 10. октобра, достављени свим домаћинствима у граду и сомборским селима, а биће доступни и у Градском услужном центру, Трг цара Уроша 1, Сомбор (приземље Жупаније). Своје пројектне идеје и предлоге грађани могу доставити и попуњавањем електронског упитника који ће од 10. октобра бити доступан на званичном сајту града. Предлози пројеката требало би да се односе искључиво на објекте, односно потребе, у надлежности ГРАДА, јер се финансирање обезбеђује из средстава буџета остварених наплатом пореза на имовину. Кутије за прикупљање предлога пројеката биће постављене у просторијама свих градских и сеоских месних заједница, а у појединим МЗ и на другим локацијама. Осим у просторијама МЗ „Нова Селенча“,  кутије ће бити постављене и у Дому пензионера у Геронтолошком центру, објекту ПУ „Вера Гуцуња“ у Спортској улици и маркету „Аман плус“ (бивши „Самоизбор“). У МЗ „Црвенка“, кутије ће бити постављене и у насељу „Гоге“ у улици Старине Новака у продавници „МД“ и на Чонопљанском путу у продавници „Стоп шоп“. У МЗ „Стара Селенча“, грађани ће предлоге пројеката моћи достављати и у Дому културе у насељу Буковац, самопослузи „“PerSu“ у улици  Јована Поповића и објекту Геронтолошког центра – Дом за негу и стара лица на Апатинском путу. У МЗ „Селенча“ кутије ће бити постављене и у приградским  насељима – Лугово у продавници „Hermes 025“, Лугово 58  и Жарковцу у пекари „Gracia“ у улици Цара Лазара 17. У сарадњи са секретарима месних заједница, уколико буде потребно, кутије за прикупљање предлога пројеката, биће постављене и на другим локацијама. ПРЕДЛОЗИ ПРОЈЕКАТА СЕ ДОСТАВЉАЈУ ОД 10. ДО 20. ОКТОБРА (до 14.00 часова).

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА БРАЧНИМ ПАРОВИМА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА, ПРИЈАВЕ ДО 22. ОКТОБРА

У склопу Програма подршке спровођењу мера популационе политике у Републици Србији у 2018. години, а на основу Правилника о условима за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији града Сомбора за куповину сеоских кућа са окућницом, Градско веће је расписало конкурс за доделу бесповратних средстава у наведене сврхе. Укупна средства која се додељују износе 12 милиона динара, а по појединачној пријави може се доделити највише 1.500.000,00 динара. Доделом бесповратних средстава брачним паровима за куповину сеоске куће, у неком од 15 села на територији града Сомбора, жели се подстаћи подмлађивање села повећањем наталитета, што је предуслов оживљавања села, опстанка и развоја руралних средина. На конкурсу имају право да учествују супружници чија брачна заједница траје најмање годину дана, као и ванбрачни партнери који су у трајнијој заједници. Према условима конкурса, у тренутку подношења пријаве, један од супружника мора бити млађи од 40 година живота и имати  пријављено непрекидно трогодишње пребивалиште на територији града Сомбора. Супружници не могу бити власници, нити сувласници било какве непокретности на територији Републике Србије, а услов је и да је један од супружника у радном односу. Пријава на конкурс и припадајућа документација достављају се у затвореној коверти на адресу: Град Сомбор, Трг цара Уроша 1, 25000 Сомбор, са назнаком „Конкурс за доделу бесповратних средстава брачним паровима на територији града Сомбора за куповину сеоских кућа са окућницом“, редовном поштом или на шалтерима 11 и 12 Градског услужног центра (приземље „Жупаније“). Пријаве се достављају до 22. октобра 2018. године. Додатне информације заинтересовани учесници конкурса могу добити у Одељењу за друштвене делатности путем електронске поште на е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. ,  као и путем телефона број: 025/468-172. Конкурс и пријава доступни су овде.

ЈКП "ЧИСТОЋА" ОД ДАНАС ПРИМЕЊУЈЕ НОВИ ЦЕНОВНИК УСЛУГА И ПРОИЗВОДА

Јавно комунално предузеће "Чистоћа" Сомбор извршило је корекцију цена услуга и производа, а нови ценовник примењује се од данас, 01. октобра 2018. године. Како кажу у "Чистоћи", усклађивање је урађено јер је током примене претходног ценовника уочено да поједине услуге нису применљиве, а поједине су на адекватан начин дефинисане. - У напоменама ценовника је дато објашњење око примене стопе ПДВ-а као и одређена објашњења појединих ставки, тако да су, надамо се, отклоњене недоумице код корисника којих је до сада било, стоји у допису ЈКП "Чистоћа". Цене појединих услуга су остале исте, а промене су уследиле само код позиција које је било неопходно ускладити са реалним растом цена горива, напомињу из овог предузећа. Нови ценовник можете погледати ОВДЕ. Претходна корекција цена услуга ЈКП "Чистоћа" је била 01. фебруара ове године, а цене су тада повећане за три одсто.

ГРАДСКО ВЕЋЕ: ЈЕФТИНИЈЕ ГРЕЈАЊЕ ЗА КОРИСНИКЕ УСЛУГА ЈКП „ЕНЕРГАНА“

Градско веће је прихватило друге измене и допуне Програма пословања ЈКП „Чистоћа“ за 2018. годину и на даље одлучивање упутило одборницима Скупштине града Сомбора. Предложене измене се односе на инвестиционо улагање за набавку потребних возила и опреме неопходне за обављање делатности, за шта је потребно 54,24 милиона динара. Средства потребна за реализацију инвестиције обезбедиће се из сопствених средстава у износу од 12,24 милиона динара, а 42 милиона динара би се обезбедила из дугорочног кредита, за шта је потребна сагласност Градског већа, односно Скупштине града. На 132. седници, Градско веће је дало сагласност на мању цену даљинског грејања. Према новом ценовнику који ће ЈКП „Енергана“ примењивати од 1. октобра 2018. године, цена киловат часа утрошене енергије износиће 5,66 динара без обрачунатог ПДВ-а, што је за 4,55 одсто мање од цене која је сада у примени. За око четири одсто биће мањи и фиксни део трошкова током 12 месеци, односно износиће 30,39 дин/m² (без ПДВ-а). Чланови Већа су овластили сомборски Црвени крст да буде носилац активности реализације Сервиса за подршку родитељства, као једне од мера популационе политике. Веће је на 132. седници, одржаној данас, утврдило и Предлог одлуке о субвенционисању цена комуналних услуга ради побољшања положаја ратних ветерана, односно учесника оружаних акција после 17. августа 1990. године и предлог на разматрање и одлучивање упутило Скупштини града Сомбора.

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА РЕШАВАЊЕ СТАМБЕНОГ ПИТАЊА РОДИТЕЉИМА ТРЕЋЕГ ИЛИ ЧЕТВРТОГ ДЕТЕТА

Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова расписао је Конкурс за доделу бесповратних средстава породицама са троје или четворо деце, за решавање стамбеног питања или унапређење услова становања. Конкурс је отворен 1. септембра, а рок за пријаве је 15. октобар 2018. године. За наведени вид помоћи породицама са троје или четворо деце, опредељено је укупно 63 милиона динара. Циљ који се жели постићи доделом бесповратних средстава јесте подстицање рађања и афирмација пронаталитетне политике, ублажавање и заустављање негативних демографских трендова и иницирање побољшања демографске структуре у општинским, градским и руралним срединама, као предуслов за покретање привредних активности. Право учешћа на конкурсу имају брачне и ванбрачне заједнице са децом, као и једнородитељске породице којима се почев од 1. јануара 2018. године роди треће или четврто дете. Текст конкурса и пријава доступни су на сајту Секретаријата за социјалну политику www.socijalnapolitika.vojvodina.gov.rs

ПРОСЕЧНА ПЛАТА ЗА ЈУН У СОМБОРУ ИЗНОСИЛА 43.892 ДИНАРА

На подручју Западнобачког округа просечна нето зарада у јуну је износила 42.494 динара. У граду Сомбору просечна нето зарада износила је 43.892 динара, у општини Апатин 44.539 динара, у општини  Оџаци 39.589 динара, и у општини Кула 40.453 динара, објавио је Републички завод за статистику. Просечна бруто зарада обрачуната за јун 2018. године у Републици Србији износила је 68.047 динара, док је просечна зарада без пореза и доприноса (нето) износила 49.226 динара. У односу на исти месец претходне године, просечна бруто зарада за јун номинално је већа за 5,3 одсто, а реално за 2,9 одсто, док је просечна нето зарада већа за 5,8 одсто номинално, а за 3,4 одсто реално. Медијална нето зарада за јун износила је 38.500 динара, што значи да је 50 одсто запослених, према евиденцији Пореске управе, остварило зараду до наведеног износа, подаци су које је објавио Републички завод за статистику.

СОМБОРСКА ФАБРИКА "PRETTY SWEATERS" У БЛОКАДИ! ПЛАТЕ КАСНЕ ДВА МЕСЕЦА

Фабрика "Pretty sweaters" из Сомбора у власништву бангладешке групације "Pretty group", којој је Министарство привреде одобрило субвенцију у износу од око 3,4 милиона евра, два месеца не исплаћује радницима зараде, а сви њени рачуни су у блокади.

Опширније...

ПОКРАЈИНА И ГРАД СОМБОР ОБЕЗБЕДИЛИ СРЕДСТВА ЗА ИЗГРАДЊУ ПОСТРОЈЕЊА ЗА ПРИПРЕМУ ВОДЕ ЗА ПИЋЕ У БАЧКОМ БРЕГУ

Реализацијом пројекта „Изградња постројења за припрему воде за пиће у Бачком Брегу“ проблеми са пијаћом водом у овом насељеном месту ће ускоро бити решени. Средства за пројекат обезбеђена су учешћем на „II Конкурсу за суфинансирање изградње, санације и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката фекалне канализације у 2018. години“, који је расписао Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Уговор о додели средстава за изградњу постројења у Бачком Брегу, заменику градоначелнице Сомбора Антонију Ратковићу уручио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе. За реализацију пројекта потребно је укупно 24.470.508,00 динара, од којих је Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство обезбедио 70 одсто, односно 17.129.355,00, а град Сомбор 30 одсто, односно 7.341.152,40 динара. Пројекат„Изградња постројења за припрему воде за пиће у Бачком Брегу“, сходно одредбама уговора, требало би да се да се реализује до 30. новембра 2018. године. Осим града Сомбора, по основу учешћа на конкурсу Покрајинског секретаријата, средства су одобрена за још 19 локалних самоуправа у Војводини, а уговори су представницима општина и градова уручени 04. септембра у Иригу.

 

Још чланака...

 1. РАСПИСАН ТЕНДЕР ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ ДЕЛА ГРАШАЛКОВИЋЕВЕ ПАЛАТЕ
 2. У СОМБОРСКИМ ЈАВНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА СПОРНИ ТРОШКОВИ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ И ДОНАЦИЈА, ПРОСЕЧНА ПЛАТА ПО РАДНИКУ 46.221 ДИНАРА
 3. ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ЕКОНОМСКЕ ЦЕНЕ ВРТИЋА
 4. НА ПРОДАЈУ ПОКРЕТНА ИМОВИНА СОМБОРСКЕ ЗАСТАВЕ
 5. СОМБОРУ 1,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ИЗРАДЕ ПЛАНСКИХ ДОКУМЕНАТА
 6. ДОДАТНИХ 5.486.000,00 ДИНАРА ЗА ОБНОВУ ФАСАДЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У КЉАЈИЋЕВУ
 7. ЧЕТРДЕСЕТ СОМБОРСКИХ ПРЕДУЗЕТНИКА ДОБИЛО КРЕДИТЕ, А КАМАТУ ПЛАЋА ГРАД
 8. ПОКРАЈИНА ПОДРЖАЛА „АКТИВНОСТИ У ОМЛАДИНСКОМ КЛУБУ“ СА 400.000 ДИНАРА
 9. КО И КАКО МОЖЕ ДА ОСТВАРИ ПРАВО НА БЕСПЛАТНУ СТРУЈУ
 10. СОМБОРУ 2.196.000 ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКАТ „МЛАД СЕ ПРОМЕНИ, ЗА ПОСАО ПОКРЕНИ“
 11. ОДОБРЕНО 56.11 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЗАЈЕДНИЧКИ ПРОЈЕКАТ ЧЕТИРИ ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ
 12. ПОКРАЈИНА ОДОБРИЛА 10,6 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НОВО ИЗВОРИШТЕ У БЕЗДАНСКОЈ БАЊИ
 13. МИНИМАЛНА ЦЕНА ТЕХНИЧКОГ ПРЕГЛЕДА У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 3.000 ДИНАРА
 14. ЈАВНИ ПОЗИВ ПОСЛОДАВЦИМА ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ТЕЖЕ ЗАПОШЉИВИХ КАТЕГОРИЈА НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА
 15. СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ПРВИ РЕБАЛАНС ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА СОМБОРА ЗА 2018. ГОДИНУ
 16. ОД ПОКРАЈИНЕ ЧЕТИРИ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКАТ „ПОБОЉШАЊЕ ПРЕКОГРАНИЧНОГ ПУТА БАЈА – СОМБОР II“
 17. ПОМОЋ ОД ГРАДА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СТАНОВАЊА 18 РОМСКИХ ПОРОДИЦА
 18. ГРАД ОБЕЗБЕДИО БЕСКАМАТНЕ КРЕДИТЕ ЗА „МАЛА“ ПРЕДУЗЕЋА И ПРЕДУЗЕТНИКЕ РАДИ ПОСПЕШИВАЊА ПРИВРЕДНЕ АКТИВНОСТИ
 19. ЛОКАЛНА САМОУПРАВА: ГРАЂАНИ ДОБРИ САРАДНИЦИ НА ПОПИСУ НЕПОКРЕТНОСТИ
 20. САВЕТ ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ ГРАДА СОМБОРА – ОД ЈЕСЕНИ РАДНА МЕСТА ЗА 113 НЕЗАПОСЛЕНИХ ЛИЦА
 21. СОМБОРУ ОД ПОКРАЈИНЕ 10 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РЕГРЕСИРАЊЕ ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА
 22. ПОКРАЈИНА СУФИНАНСИРА ТРИ СОМБОРСКА ПРОЈЕКТА У ОБЛАСТИ ПОЉОПРИВРЕДЕ
 23. СОМБОРУ МИЛИОН ДИНАРА ОД ПОКРАЈИНЕ ЗА ИЗГРАДЊУ ДЕЛА САОБРАЋАЈНИЦЕ И ЈАВНЕ РАСВЕТЕ У ИНДУСТРИЈСКОЈ
 24. БОГИЋЕВИЋЕВИ ЉУДИ И НАКОН СТЕЧАЈА НА ВОДЕЋИМ ФУНКЦИЈАМА У ФАБРИЦИ АКУМУЛАТОРА СОМБОР
 25. ЗА НЕГОВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ИДЕНТИТЕТА НАЦИОНАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА У 2018. ГОДИНИ, СРЕДСТВА ДОБИЛО ПЕТ УДРУЖЕЊА
 26. ЗА ОБНОВУ ПУТА СОМБОР БАЧКИ БРЕГ 2,6 МИЛИОНА ЕВРА
 27. ГРАДСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ПРЕДЛОГ ЗАВРШНОГ РАЧУНА БУЏЕТА ГРАДА ЗА 2017. ГОДИНУ
 28. АУТОМОБИЛИ СТАРИЈИ ОД 15 ГОДИНА МОРАЋЕ ДВА ПУТА ГОДИШЊЕ НА ТЕХНИЧКИ ПРЕГЛЕД
 29. СОМБОРЦИ ОГОРЧЕНИ: РЕШЕЊА ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ, НЕПОТРЕБАН НАМЕТ
 30. ДРЖАВА ПРОДАЛА СВОЈ УДЕО У СОМБОРСКОЈ УЉАРИ "СУНЦЕ"! КОМАК-ПАН ВЛАСНИК 91,24% АКЦИЈА ФАБРИКЕ
 31. ОД ПОНЕДЕЉКА ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА О ФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ „ПРОГРАМА ЗА ДЕЦУ“ И „ЛАП-а ЗА МЛАДЕ“
 32. ГРАД ЋЕ ФИНАНСИРАТИ ПЕТ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА КОЈА НЕГУЈУ ИДЕНТИТЕТ НАЦИОНАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА
 33. У ТОКУ ПОДЕЛА РЕШЕЊА ЗА ПОРЕЗ НА ИМОВИНУ ГРАЂАНА ЗА 2018. ГОДИНУ
 34. ГРАДСКО ВЕЋЕ ДАЛО САГЛАСНОСТ НА ЦЕНУ ВОДЕ У БЕЗДАНУ, КОЛУТУ, БАЧКОМ БРЕГУ И МОНОШТОРУ
 35. КОМАК-ПАН КУПИО УДЕО ИНВЕЈА И МОНУСА У ФАБРИЦИ УЉА "СУНЦЕ" СОМБОР
 36. ГРАД СТИПЕНДИРА 19 НАЈПЕРСПЕКТИВНИЈИХ МЛАДИХ СПОРТИСТА И 12 ТРЕНЕРА
 37. ДРЖАВА СПРЕМА НОВИ НАМЕТ НА ГОРИВО! ВОЗАЧИ ЋЕ БУЏЕТ ПУНИТИ ПО СЕДАМ ОСНОВА
 38. СТЕЧАЈ У СОМБОРСКОМ "ТОТАЛУ" И ГАКОВАЧКОМ "АГРО ЂЕЛЕТУ"
 39. ДОЗВОЉЕНИ МИНУС У СРПСКИМ БАНКАМА НАЈСКУПЉИ У ЕВРОПИ!
 40. КОМИСИЈА РАСПОДЕЛИЛА СРЕДСТАВА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА У ОБЛАСТИ СОЦИЈАЛНЕ И ЗДРАВСТВНЕ ЗАШТИТЕ
 41. "ЗЕЛЕНИЛУ" 28,5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ОДРЖАВАЊЕ ЈАВНЕ РАСВЕТЕ
 42. ГРАДСКО ВЕЋЕ ДАЛО САГЛАСНОСТ НА ЦЕНУ ВОДЕ У НЕКОЛИКО СОМБОРСКИХ СЕЛА
 43. ОД 1. ЈУЛА НАКНАДА ЗА ПОРОДИЉСКО БОЛОВАЊЕ ЋЕ БИТИ ИСПЛАЋИВАНА ДИРЕКТНО МАЈКАМА, А НЕ ПОСЛОДАВЦИМА
 44. "БОДРОГ ФЕСТ" ДОБИО НАЈВИШЕ НОВЦА ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ
 45. ПОСКУПЉУЈУ ЦИГАРЕТЕ ЗА ДЕСЕТ ДИНАРА!
 46. СОМБОР У ДЕЦЕМБРУ ИМАО НАЈМЊИ ПРОСЕК ПЛАТЕ У ОКРУГУ
 47. ПРОДАТИ "БЕТОЊЕРКА" И "ПЛАВИ ТОЧАК"
 48. ЗА ДВА СОМБОРСКА ПРОЈЕКТА ВЛАДА ВОЈВОДИНЕ ОДОБРИЛА 140 МИЛИОНА ДИНАРА
 49. ОД 01. ФЕБРУАРА ПОСКУПЉУЈЕ ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА У СОМБОРУ
 50. ГРАДСКО ВЕЋЕ УСВОЈИЛО ПЛАН ЈАВНИХ НАБАВКИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЗА 2018. ГОДИНУ
 51. ПРАВО НА РЕФУНДАЦИЈУ ПДВ-а ЗА ОПРЕМУ И ХРАНУ ЗА БЕБЕ ВАЖИ ДО 1. ЈУЛА
 52. КВАДРАТ НОВИХ СТАНОВА У СОМБОРУ ОД 600 ДО 660 ЕВРА, КУПАЦА ИМА
 53. ЗА НОВЕ КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКТЕ У ВОЈВОДИНИ 1,935 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА
 54. НА ПРОДАЈУ ИМОВИНА СОМБОРСКЕ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА
 55. ОД 01. ЈАНУАРА НОВЕ ЦЕНЕ ВРТИЋА У СОМБОРУ
 56. СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ ПРЕПОРУЧИО РУКОВОДСТВИМА ЈАВНИХ КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА ДА У ПЛАНОВЕ ПОСЛОВАЊА ЗА 2018. ГОДИНУ УКЉУЧЕ И ИСПЛАТУ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ ЗАПОСЛЕНИМА
 57. ПОТПИСАН УГОВОР О ПРОДАЈИ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА СОМБОР КОМПАНИЈИ "БАТАГОН"
 58. СКУПШТИНА УСВОЈИЛА ДЕВЕТОМЕСЕЧНИ ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА У 2017. ГОДИНИ
 59. ОДБОР ПОВЕРИЛАЦА ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА СОМБОР ПРИХВАТИО ШЕСТУ ПОНУДУ БАТАГОНА
 60. УТВРЂЕНЕ ПРОСЕЧНЕ ЦЕНЕ КВАДРАТА НЕПОКРЕТНОСТИ ЗА РАЧУНАЊЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА 2018. ГОДИНУ
 61. КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИЛА ДА СЕ СУФИНАНСИРА ДЕСЕТ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА ГРАЂАНА КОЈА НЕГУЈУ ИДЕНТИТЕТ НАЦИОНАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА
 62. ИЗВРШИТЕЉИ ПОВЕЋАЛИ НАПЛАТУ ДУГОВАЊА СОМБОРСКИХ КОМУНАЛНИХ ПРЕДУЗЕЋА
 63. ТОКОМ 2017. ГОДИНЕ, СРЕДСТВИМА ГРАДА СОМБОРА ЗАПОСЛЕНА 294 ЛИЦА
 64. АМЕРИЧКИ ГИГАНТ "ЕКСАЈД" ЗАИНТЕРЕСОВАН ЗА СОМБОРСКУ ФАБРИКУ АКУМУЛАТОРА
 65. "БАТАГОН" ДАО НОВУ ПОНУДУ ЗА КУПОВИНУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА!
 66. ПОВЕРИОЦИ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА ОДБИЛИ ПОНУДУ БАТАГОНА! НЕДОВОЉНО И 7 МИЛИОНА ЕВРА
 67. ДРЖАВНЕ АПОТЕКЕ У СОМБОРУ ИЗДАТЕ НА 15 ГОДИНА
 68. НЕМАЧКО ПРЕДУЗЕЋЕ, ЈЕДИНИ ПОНУЂАЧ ЗА БОРЕЛИ
 69. НЕМЦИ У ИГРИ, "ДАРФУР" ОДУСТАО ОД "БОРЕЛИЈА"
 70. СИНДИКАТ "СЛОГА" ТУЖИ БАНКЕ ЗБОГ НЕЗАКОНИТОГ НАПЛАЋИВАЊА УСЛУГА КЛИЈЕНТИМА
 71. СОМБОР ДОБИО 81 МИЛИОН ДИНАРА ЗА ОПРЕМАЊЕ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ
 72. ЕНЕРГАНА УЛАЗИ У НОВУ ГРЕЈНУ СЕЗОНУ СА СТАРИМ ЦЕНАМА
 73. СТРУЈА У СРБИЈИ ОД ЈУЧЕ СКУПЉА ЗА ДВА ОДСТО
 74. БОРЕЛИ ТРАЖИ НОВОГ ЗАКУПЦА! ОБЈАВЉЕН ОГЛАС ЗА ДАВАЊЕ НА КОРИШЋЕЊЕ ПРОИЗВОДНИХ КАПАЦИТЕТА
 75. НЕМА ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ЗА КУПОВИНУ СОМБОРСКЕ БЕТОЊЕРКЕ
 76. ТРОШКОВИ ПО ДОМАЋИНСТВУ У СРБИЈИ ВЕЋИ НЕГО ПРИХОДИ
 77. СТИГЛА ТРЕЋА ПОНУДА ЗА ФАС
 78. РОК ЗА УПЛАТУ ТРЕЋЕ РАТЕ ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗА 15. АВГУСТ
 79. ШВАЈЦАРЦИ ПОСЛАЛИ НОВУ ПОНУДУ ЗА СОМБОРСКУ ФАБРИКУ АКУМУЛАТОРА
 80. ПРОДАЈЕ СЕ СОМБОРСКА БЕТОЊЕРКА, ПОЧЕТНА ЦЕНА 1,1 МИЛИОН ЕВРА
 81. ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ПЛАНСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ВОДОВОДА БЕЗДАН – ЦАРИНА
 82. ЈУНСКИ ПРОСЕК ПЛАТЕ У СОМБОРУ 40.024 ДИНАРА
 83. АКТЕР АФЕРЕ "КОФЕР" УКЉУЧЕН У КУПОВИНУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА
 84. "ЕНЕРГАНА" ПРЕУЗЕЛА НА СЕБЕ УЛОГУ НОСИОЦА КРЕДИТА, "ВОДОКАНАЛ" И "ЧИСТОЋА" ЈЕМЦИ
 85. ЗА КУПОВИНУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ТРИ СТРАНЕ И ЈЕДНА ДОМАЋА КОМПАНИЈА
 86. ОГЛАШЕНА ТРЕЋА ПРОДАЈА ФАБРИКЕ АГРОПЕЛЕТА У ДОРОСЛОВУ
 87. ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ПРВОГ РЕБАЛАНСА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА ЗА 2017. ГОДИНУ
 88. ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА ИМОВИНЕ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА
 89. ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА ИМОВИНЕ "БОРЕЛИЈА"
 90. СЕС ПРИХВАТИО ИНФОРМАЦИЈУ О ИСПЛАТИ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ ЗАПОСЛЕНИМА У ГРАДСКИМ ЈАВНИМ КОМУНАЛНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА
 91. ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ
 92. НОВА ШАНСА ЗА БОРЕЛИ! "ДАРФУР" ВРАЋА ОБУЋАРЕ И ПРОДАВЦЕ
 93. СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ ГРАДА ПОДРЖАВА РАДНИКЕ АД „АЛЕКСА ШАНТИЋ“
 94. СОМБОР ДОБИО 41,3 МИЛИОНА ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРПНЕ СТАНИЦЕ У МИЛЕТИЋУ
 95. У НАЈАВИ ПОСКУПЉЕЊЕ ГАСА ЗА 14,2%
 96. ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ИЗБЕГЛА ЛИЦА
 97. СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ О ФАС-у: ПРОДАЈА ЈЕДИНА ШАНСА
 98. КОМПАНИЈА "ПРОЏЕТИ" ЋЕ ГРАДИТИ ФАБРИКУ У СОМБОРУ
 99. НАЈНИЖА ПЛАТА У НОВОЈ СОМБОРСКОЈ ФАБРИЦИ, МИНИМАЛАЦ ПЛУС 20%
 100. ОТВАРА СЕ НОВА ФАБРИКА У СОМБОРУ! НОВИХ 1100 РАДНИХ МЕСТА
 101. УСВОЈЕН ГРАДСКИ БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ
 102. НЕМА КУПАЦА ЗА ФАБРИКУ АКУМУЛАТОРА - БИВШИМ РАДНИЦИМА ПО ДЕВЕТ МИНИМАЛАЦА
 103. ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СОМБОРУ 20% МАЊА ОД РЕПУБЛИЧКОГ ПРОСЕКА
 104. НОВИ УДАР НА КУЋНИ БУЏЕТ! СТИЖЕ НАМ ТАЛАС ПОСКУПЉЕЊА
 105. РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОДАЈУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА
 106. РАДЊЕ БОРЕЛИЈА У ЗАКУП, РОБА НА ПРОДАЈУ
 107. СОМБОРСКА "ПРЕХРАНА" НАКОН СЕДАМ ГОДИНА ИЗАШЛА ИЗ ЛИКВИДАЦИЈЕ
 108. "БОРЕЛИ" ПРОГЛАСИО БАНКРОТ!
 109. ПОРЕСКА УПРАВА НАЈАВИЛА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ
 110. ОД СУТРА, СКУПЉЕ ПАРКИРАЊЕ У СОМБОРУ
 111. ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СОМБОРУ НИ БЛИЗУ РЕПУБЛИЧКОГ ПРОСЕКА
 112. РЕБАЛАНС ГРАДСКОГ БУЏЕТА - ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА ПРОЈЕКТЕ
 113. СОМБОРСКА "ЗАСТАВА" ОТИШЛА У СТЕЧАЈ
 114. ПОСЛОВНИ ЦЕНТАР "РЕБРАЧА" ИДЕ НА ДОБОШ
 115. "БОРЕЛИ" ОТИШАО У СТЕЧАЈ
 116. ГРАДСКИ БУЏЕТ ТАЊИ ЗА МИЛИОН ЕВРА
 117. КОМПАНИЈА „Pretty Group“ ИЗ БАНГЛАДЕША ХОЋЕ ДА ОТВОРИ ПОГОН У СОМБОРУ
 118. КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ
 119. ПОСКУПЕЛА ВОДА У ЧОНОПЉИ
 120. ОД ЈУЧЕ, ГАС ЗА ДОМАЋИНСТВО ЈЕФТИНИЈИ ЗА ШЕСТ ДИНАРА
 121. ПРОСЕЧНА АПРИЛСКА ПЛАТА У АПАТИНУ ГОТОВО ДУПЛО ВЕЋА ОД СОМБОРСКЕ
 122. УТВРЂЕН ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ЗА 2015.
 123. СОМБОР СВЕ ИНТЕРЕСАНТНИЈИ СЛОВЕНАЧКИМ ИНВЕСТИТОРИМА
 124. МАРТОВСКИ ПРОСЕК ПЛАТЕ У СОМБОРУ 36.908 ДИНАРА
 125. "СОМБОР-ГАС" - ОД АПРИЛА НОВЕ ЦЕНЕ ГАСА
 126. ОД ЈУЧЕ ПАРКИРАЊЕ У СОМБОРУ СКУПЉЕ ЗА 4,2 ОДСТО
 127. ГРАД ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАО 27 ПРОГРАМА, ОБЕЛЕЖАВАЊА ЗНАЧАЈНИХ ДАТУМА
 128. ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА "КАПИТОЛ ПАРКА СОМБОР"
 129. СОМБОР ИНТЕРЕСАНТАН ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ СЛОВЕНАЧКЕ КОМПАНИЈЕ "СИЛИКО"
 130. ГРАДСКА УПРАВА УТВРДИЛА ЦЕНУ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ
 131. НСЗ ФИНАНСИРА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ПРИПРАВНИКА
 132. РУПЕ У ГРАДСКОМ БУЏЕТУ ЋЕ СЕ КРПИТИ КРЕДИТОМ!
 133. ОПШТИНАРИ ПРЕЛОМИЛИ! "ВОДОКАНАЛ" УЗИМА КРЕДИТ ЗА СПАС "ЕНЕРГАНЕ"
 134. НЕМАЧКИ ГИГАНТ ОТВАРА ПОГОН У СОМБОРУ
 135. ИМОВИНА ПП "АЛЕКСА ШАНТИЋ" У ПОЛА ЦЕНЕ
 136. ЖИКА ГОЈКОВИЋ ПОКРЕНУО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СМАЊЕЊЕ ЦЕНА РЕГИСТРАЦИЈЕ МОТОРА
 137. ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА ЗА 2016.
 138. ПРИЈАВЕ ЗА СУФИНАНИСРАЊЕ ПОТРЕБА У СПОРТУ ДО 18.ДЕЦЕМБРА
 139. ЗОРАН РАДОМАН: ВОЈВОЂАНИ ЋЕ У 2016. ГОДИНИ БИТИ ОШТЕЋЕНИ ЗА 40 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА
 140. УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ГРАДСКОГ БУЏЕТА - ИЗОСТАЛИ ПРИХОДИ ОД ЗАКУПА ЗЕМЉЕ!
 141. ПОЛИЦИЈИ ИСПЛАЋЕН ДЕО ЗАОСТАЛИХ ДУГОВАЊА ЗА ПРЕВОЗ
 142. ДЕВЕТОМЕСЕЧНИ ПРИХОДИ БУЏЕТА ГРАДА СОМБОРА: 1.593.497.106 ДИНАРА
 143. САНИРАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА КОШТАЛО ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА
 144. ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У ГРАДУ 170.000.000 ДИНАРА
 145. НИЈЕ БИЛО ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ЗА КУПОВИНУ СЕВЕРТРАНСА
 146. СУБВЕНЦИЈЕ ЗА РАЗВОЈ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗАНАТА
 147. 2.100.000 ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКАТ СЕЦ-а И СОМБОРСКОГ ОМЛАДИНСКОГ БООМА
 148. ОД 1. ЈУЛА ЈОШ ЈЕДНО ПОЈЕФТИЊЕЊЕ ГАСА! ЗА КРАЈЊЕ КУПЦЕ ЦЕНЕ НИЖЕ ЗА 11,3%
 149. ГРАДСКИ ОЦИ КОЧЕ ИНВЕСТИЦИЈУ ВРЕДНУ 25 МИЛИОНА ЕВРА!
 150. ВЛАДА ОДЛУЧИЛА: ОД ПРВОГ АВГУСТА СТРУЈА СКУПЉА ЗА 12 ОДСТО!
 151. ДИВЉА ПРИВАТИЗАЦИЈА СОМБОРСКУ ПРИВРЕДУ ЗАВИЛА У ЦРНО
 152. ДРЖАВА ОГЛАСИЛА ПРОДАЈУ СЕВЕРТРАНСА И ГРАНИЧАРА
 153. ГРАД СОМБОР ИЗ БУЏЕТА ПОДЕЛИО 10 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ГРАЂАНА
 154. УГОВОРИ ЗА ОБЛАСТИ ВОДОСНАБДЕВАЊА И ИНФРАСТРУКТУРЕ
 155. СТЕЧАЈ У ФАБРИЦИ АКУМУЛАТОРА СОМБОР
 156. "АЛЕКСА ШАНТИЋ" ФЕРЕУ ЗА 7,95 МИЛИОНА ЕВРА
 157. РАНГ ЛИСТА ПРОЈЕКАТА „ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ 2015“
 158. КЗМ СОМБОР - ЈОШ 842.650 ДИНАРА ЗА ОПРЕМАЊЕ ОМЛАДИНСКОГ КЛУБА У СОМБОРУ!
 159. КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА
 160. ШОКАНТНО! ДНЕВНИЦЕ ВОЗАЧА У СОМБОРСКОЈ ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПРЕЛАЗЕ 100.000 ДИНАРА
 161. ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СОМБОРУ ЗА ФЕБРУАР 35.213 ДИНАРА
 162. ОБЈАВЉЕНА РАНГ ЛИСТА ВРЕДНОВАЊА СОЦИЈАЛНО-ХУМАНИТАРНИХ ПРОЈЕКАТА
 163. НЕНАД ЋЕЛИЋ: - "СЕВЕРТРАНС" ЈЕ СПРЕМАН ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ!
 164. РАСПОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА ЗА СПОРТ

Ко је на мрежи: 43 гостију и нема пријављених чланова