Економија

НОВА ПОНУДА ЗА ФАБРИКУ АКУМУЛАТОРА! БАТАГОН ДАЈЕ 6 МИЛИОНА ЕВРА

Швајцарска компанија Батагон дала је нову, четврту понуду за преузимање власништва над Фабриком акумулатора Сомбор, преноси портал СОинфо. - И нова понуда за мене је врло повољна. Батагон нуди 6 милиона евра за куповину Фабрике акумулатора Сомбор - пренео је Предраг Љубовић, стечајни управник у некадашњем сомборском производном гиганту. Он је изјавио да је заинтересована компанија са седиштем у Швајцарској понуду упутила у предвиђеном року и да је у односу на претходну већа за 950.000 евра. - О свему сам обавестио Одбор поверилаца. Очекујем да ће они одлуку донети током наредне седмице - навео је стечајни управник и предочио да гаранција Батагона, која је била међу обавезним условима за учешће у надметању за ФАС, важи до 19. октобра. Одбор поверилаца је одбио претходне три понуде компаније из Швајцарске. Батагон Интернатионал АГ је на јавном надметању за куповину имовине ФАС наступио са 3,5 мил евра, да би потом, почетком августа, понуду "поправили" на 4,5 мил евра. Претходну одбијеницу добили су за износ од 5.050.000 евра. (еКапија)

ТРОШКОВИ ПО ДОМАЋИНСТВУ У СРБИЈИ ВЕЋИ НЕГО ПРИХОДИ

Српско домаћинство је у другом кварталу 2017. године у просеку располагало месечним приходом у новцу и у натури у износу од 60.195 динара, док су просечни расходи за личну потрошњу износили 61.477 динара, саопштио је данас Републички завод за статистику.

Опширније...

ОДБИЈЕНА И ТРЕЋА ПОНУДА "БАТАГОНА" ЗА КУПОВИНУ ФАС-а

Одбијена је и најновија понуда за куповину Фабрике акумулатора Сомбор коју је прошле недеље упутила швајцарска компанија Батагон у власништву Далибора Матића. Најновија понуда Батагона износила је 5.050.000 евра али ју је, како наводи портал портал СОинфо, Одбор поверилаца одбио јер износи свега петину процењене вредности Фабрике акумулатора Сомбор. Батагон Интернатионал АГ је на првом јавном надметању за куповину имовине ФАС наступио са понудом од 3,5 милиона евра, да би након одбијања те понуде од стране Одбора поверилаца почетком августа, други пут понуду "поправили" за милион евра. Након тога, швајцарска компанија је трећи пут понудила цифру од 5.050.000 евра, међутим, и она је одбијена. Стечајни управник Предраг Љубовић казао је да ће "Батагон" добити прилику да побољша своју понуду. - Обавестио сам 'Батагон' да је понуда одбијена. Дао сам им могућност да пошаљу нову понуду или да напусте процес купопродаје Фабрике акумулатора Сомбор", изјавио је Предраг Љубовић. Давање и одбијање понуда може да потраје још неко време, а у случају да се не дође до цифре која би задовољила захтеве поверилаца, може се очекивати да буде расписан нови оглас за продају предузећа.

СТИГЛА ТРЕЋА ПОНУДА ЗА ФАС

Швајцарска компанија Батагон трећи пут је упутила понуду за преузимање власништва над сомборском фабриком акумулатора и овог пута су понудили 5.050.000 евра. Како пише еКапија, позивајући се на сомборски портал СОинфо, нова понуда је упућена у уторак увече. - Нова понуда износи 5.050.000 евра. Упућена је у уторак увече, а ја сам се већ у среду током преподнева обратио Одбору поверилаца, каже стечајни управник Фабрике акумулатора Сомбор, Предраг Љубовић. Батагон Интернатионал АГ је на првом јавном надметању за куповину имовине ФАС наступио са понудом од 3,5 милиона евра, да би након одбијања те понуде од стране Одбора поверилаца почетком августа, други пут понуду "поправили" за милион евра, пише еКапија. Компанији Батагон је рок за трећу понуду истекао у среду, 23. августа у 12 часова.

РОК ЗА УПЛАТУ ТРЕЋЕ РАТЕ ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗА 15. АВГУСТ

Одељење локалне пореске администрације Градске управе града Сомбора, подсећа обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица да је 15. август 2017. године рок за уплату треће рате обавеза по основу локалних јавних прихода на територији града Сомбора за 2017. годину. У обавештењу Одељења наводи се да се на неуплаћене обавезе обрачунава камата која ће заједно са основним дугом увећаним за 5% бити наплаћена у поступку принудне наплате дугованог пореза. Потребне информације обвезници могу добити  у Градском услужном центру, шалтер три (Сомбор, Трг цара Уроша 1, приземље зграде „Жупаније“), као и путем телефона број: 025/468 158  и  025/468 198.

ШВАЈЦАРЦИ ПОСЛАЛИ НОВУ ПОНУДУ ЗА СОМБОРСКУ ФАБРИКУ АКУМУЛАТОРА

Швајцарска компанија Батагон Интернатионал дала је нову, бољу понуду за куповину Фабрике акумулатора Сомбор (ФАС), преноси портал Соинфо. Како пише овај портал, Предраг Љубовић, стечајни управник ФАС-а, рекао је да друга, обавезујућа понуда компаније Батагон Интернатионал АГ износи 4,5 милиона евра, што је за милион евра више у односу на оно што су понудили претходни пут. Он је рекао за сомборски портал да ће се обратити Одбору поверилаца и предложити им продају имовине Фабрике акумулатора Сомбор, компанији Батагон. - Мислим да нема шта да се тактизира, јер је ова понуда озбиљан напредак у односу на претходну. Очекујем да ће Одбор поверилаца дати сагласност за продају, рекао је Љубовић за Соинфо. Процењена вредност ФАС-а, како подсећа сомборски портал, је 24,57 милиона евра. Иначе, Одбор поверилаца сомборске Фабрике акумулатора Сомбор у стечају није прихватио ранију понуду понуђача из Швајцарске од 3,5 милиона евра за куповину ове фабрике, с објашњењем да је та цена мања од половине процењене вредности. (Танјуг)

ОДБОР ПОВЕРИЛАЦА ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА СОМБОР ОДБИО ПОНУДУ КОМПАНИЈЕ "БАТАГОН" - КУПАЦ МОРА ДА ПОНУДИ ВИШЕ НОВЦА

Одбор поверилаца Фабрике акумулатора "Сомбор" (ФАС) у стечају није прихватио понуду понуђача компаније "Батагон интернешнл" из Швајцарске за куповину ове фабрике. Ова компанија доставила је понуду вредну 3,5 милиона евра, а процењена вредност сомборског произвођача акумулатора је 24,57 милиона евра. Та цена је мања од половине процењене вредности, па је Одбор поверилаца проценио да је то мала цена. Према речима Предрага Љубовића, стечајног управника, који је огласио продају предузећа методом непосредне погодбе, он ће о томе обавестити представнике "Батагон интернешенел" и додаје да ће преговори с овом компанијом бити настављени због повољније понуде. Швајцарски бизнисмен Дејан Симић је приликом отварања понуде изјавио да, уколико им повериоци одборе куповину фабрике, нови власници планирају да у њу уложе, у првом кварталу, милион евра. План компаније "Батагон интернешнл" је да фабрика првенствено производи за тржишта Русије, Немачке, Швајцарске, Италије и Француске. За почетак би ангажовали 450-500 радника, а касније би дошли до капацитета од 800 запослених. Одбор поверилаца чине представници Светске банке као највећег повериоца, Комерцијалне банке, Хал банке, "Медиоланум инвеста", који је откупио потраживања Банке Интеза, као и представник око 800 бивших радника. Фабрика акумулатора "Сомбор" је од 2006. године пословала у саставу "Фармакома МБ", власника Мирослава Богићевића, а 2015. године, због финансијске блокаде од 36 милиона евра, проглашен је стечај. Представник швајцарског "Батагона" Далибор Матић у јавности је постао препознатљив пре неколико година као дечко певачице Ане Николић, са којом се касније разишао. На отварању понуде, као део швајцарске делегације био је и некадашњи вицегувернер Народне банке Србије Дејан Симић, који је био довођен у везу са афером "Кофер", али је правоснажно ослобођен. (Вечерње новости)

ПРОДАЈЕ СЕ СОМБОРСКА БЕТОЊЕРКА, ПОЧЕТНА ЦЕНА 1,1 МИЛИОН ЕВРА

Министарство привреде Србије објавило је јуче јавни позив за прикупљање понуда за куповину 75 одсто капитала предузећа Бетоњерка из Сомбора по почетној цени од 1,08 милиона евра. Пријаве за учешће у поступку надметања за Бетоњерку могу да се доставе до 22. септембра, а отварање понуда је 26. септембра. Бетоњерка се бави производњом бетона намењених грађевинарству и има 41 радника. То предузеће је 2007. године било продато бизнисмену Славиши Пурићу за 3,6 милиона евра, али је приватизација поништена 2008. године јер нови власник није испуњавао уговорене обавезе.

ОБЕЗБЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗРАДУ ПЛАНСКЕ ДОКУМЕНТАЦИЈЕ ВОДОВОДА БЕЗДАН – ЦАРИНА

Заменик градоначелника Сомбора, Антонио Ратковић и Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине потписали су у Влади Аутономне Покрајине Војводине, Уговор о додели новчаних средстава на основу Конкурса за суфинансирање израде пројектно-техничке документације. По уговору, за суфинансирање трошкова израде Идејног решења за изградњу водовода Бездан – Царина, Покрајински секретаријат је издвојио укупно 750 хиљада динара. Истовремено, потписан је и уговор о додели новчаних средстава за суфинансирање трошкова израде Измене и допуне Плана генералне регулације насељеног места Светозар Милетић, за чега је из покрајинског буџета издвојено 400 хиљада динара. Поред представника града Сомбора, потписивању уговора присуствовали су и представници 22 локалне самоуправе из Војводине.

ЈУНСКИ ПРОСЕК ПЛАТЕ У СОМБОРУ 40.024 ДИНАРА

Просечна зарада у Западнобачком округу у јуну износила је 40.445 динара саопштио је Републички завод за статистику. Највећу просечну зараду имали су житељи општине Апатин, који су зарадили по 43.088 динара, или 9,5 одсто више у односу на претходни месец. На другом месту су Оџаци, где је забележено повећање просечних зарада од 13,8 одсто, па је јунски нето просек износио 40.769 динара. Према подацима Републичког завода за статистику, незнатно мање зарадили су Сомборци, просечно по 40.024 динара, што је 4,8 одсто више него у мају. На зачељу је Кула, која такође не заостаје много. Куљани су у јуну зарадили просечно 39.461 динар, односно 1,7 одсто више него у мају.

АКТЕР АФЕРЕ "КОФЕР" УКЉУЧЕН У КУПОВИНУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА

За куповину сомборске "Фабрике акумулатора" у стечају заинтерсована је једна компанија - "Батагон интернешнл" из Швајцарске. Они су доставили понуду вредну 3,5 милиона евра. Процењена вредност произвођача акумулатора је, међутим, 24,57 милиона евра, па ће коначну одлуку да ли је понуда довољно добра, иако је мања од половине процењене вредности, донети Одбор поверилаца. Понуђач из Швајцарске, на први поглед, није директно везан за делатност производње акумулатора. Баве се кућним прањем веша, средствима за лепоту, лепковима и другим хемијским производима. За представника швајцарске компаније Далибора Матића, који је и присуствовао отварању понуда у Сомбору, јавност је већ чула. Не из привредних, већ вести из шоу бизниса. Познат је као бивши дечко певачице Ане Николић. На отварање понуда Матић је дошао у друштву бишег вицегувернера Народне банке Србије - Дејана Симића за којег се, такође вежу контроверзе. Наиме, он је дошао у жижу јавности као један од актера афере "Кофер". Реч је о случају из 2006. године, када је Симић, оптужен да је од представника "Дунав ТБИ групе" тражио мито од два милиона евра да би тој компанији обезбедио дозволу НБС за обављање финансијског лизинга. Занимљиво је да је према писању медија, као особа која се повезује са овом афером био и тадашњи министар унутрашњих послова Ивица Дачић. Како је тада Симић тврдио, Дачић је из његовог стана изашао 15 минута раније него што је упала полиција и пронашла кофер са 100.000 евра. Како било, Симић је 2011. године правоснажно ослобођен оптужби. Уколико им повериоци одобре куповину фабрике, нови власници планирају да у њу уложе, у првом наврату, милион евра. Како преноси портал, "СОинфо", фабрика би првенствено производила за тржишта Русије, Немачке, Швајцарске, Италије и Француске. За почетак би ангажовали 450-500 радника, а касније би дошли до капацитета од 800 запослених. Обећавају и бригу о животној средини. - Одбор поверилаца нема рок за доношење одлуке, али сада очекујем преговоре - чули смо од Предрага Љубовића, стечајног управника. - Они имају могућност и да повећају понуду. Одбор поверилаца сомборске фабрике чине представници Светске банке, Комерцијалне банке, Хал банке, Медиланум инвеста, који је откупио потраживања Банке Интезе и предстваник 800 бивших радника. "Фабрика акумулатора Сомбор" је од 2006. године пословала у саставу "Фармакома МБ", власника Мирослава Богићевића. У стечај је отишла 2015. због блокаде од 36 милиона евра. (Вечерње новости)

"ЕНЕРГАНА" ПРЕУЗЕЛА НА СЕБЕ УЛОГУ НОСИОЦА КРЕДИТА, "ВОДОКАНАЛ" И "ЧИСТОЋА" ЈЕМЦИ

Након спроведених мера финансијске консолидације, утврђених на 33. седници Скупштине града Сомбора 20. октобра 2015. године,  ЈКП „Енергана“  је постало кредитно способно предузеће и преузело је на себе улогу носиоца кредита,  за који је пре две године био задужен  ЈКП „Водоканал“.  У наредних пет година „Водоканал“ ће имати улогу јемца, као и ЈКП „Чистоћа“ одлучили су надзорни органи ових предузећа, а сагласност  на одлуке надзорних одбора „Чистоће“ и „Водоканала“,  на 72. седници дало је Градско веће.  На јучерашњој седници, Градско веће је дало сагласност на закључење анекса уговора између Града Сомбора и ЈКП „Простор“ о одржавању неактивних гробаља у Гакову, Кљајићеву, Крушевљу, Чонопљи, Бачком Моноштору и Колуту. Веће је одлучило и о другим питањима из делокруга свог рада.

ЗА КУПОВИНУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА ЗАИНТЕРЕСОВАНЕ ТРИ СТРАНЕ И ЈЕДНА ДОМАЋА КОМПАНИЈА

Предраг Љубовић, стечајни управник Фабрике акумулатора Сомбор (ФАС) огласио је продају предузећа методом непосредне погодбе. Вредност предузећа је процењена на 24.569.775 евра. Предмет продаје су објекти и опрема Тргосировине, пословни простор, два стана у Сомбору, два салаша и 89 возила. Крајњи рок за достављање понуда је 20. јул, до 11.30, а прво јавно отварање понуда биће одржано истог дана у 12 сати у Фабрици акумулатора. Коначну одлуку о избору најбољег понуђача-купца непосредном погодбом доноси стечајни управник, односно, Одбор поверилаца, уколико је понуда нижа од 50 одсто од процењене вредности. Уколико на првом отварању понуда не буде изабран најбољи понуђач, или стигну понуде ниже од 50 одсто процењене вредности, а стечајни управник не добије сагласност за продају од Одбора поверилаца, оглас остаје отворен до коначне продаје, односно, уновчења комплетне имовине стечајног дужника. Одбор поверилаца чине представници Светске банке, као највећег повериоца, Комерцијалне банке, Халк банке, Медиоланум инвеста, који је откупио потраживања Банке Интеза, као и представник око 800 бивших радника. - За ову некад најстабилнију сомборску и водећу фирму у Србији заинтересована су три инвеститора из иностранства - "Бамагон" из Швајцарске, "Ексајб" из Америке и једна компанија из Канаде, као и једна наша фирма из Инђије. Понуду смо прилагодили жељама компанија које су исказале интерес за куповину и посебно смо огласили продају фирме као правног лица, а посебно дела имовине - каже Љубовић, подсећајући истовремено да су Сомборци пре само деценију производили и продавали широм света акумулаторе под називом "блек хорс". Фабрика акумулатора Сомбор је од 2006. године пословала у саставу Фармакома МБ, власника Мирослава Богићевића, а 2015. године због финансијске блокаде од 36 милиона евра проглашен је стечај. До 2011. године Фабрика акумулатора Сомбор је успешно пословала, извозила 10.000 акумулатора и запошљавала више од 800 радника. У 2012. почели су проблеми, па је два пута после стечаја 2015. издавана у закуп. Када је ДЕМ Хелос закупио фирму, радило се са око 30 одсто капацитета и ангажованих стотинак радника, а од 17. јануара ове године производња је потпуно угашена. (Вечерње новости)

ОГЛАШЕНА ТРЕЋА ПРОДАЈА ФАБРИКЕ АГРОПЕЛЕТА У ДОРОСЛОВУ

Фабрика агропелета у Дорослову поново тражи купца. Стечајни управник "Bridge Power Investments" из Новог Сада огласио је трећу продају овог предузећа као правног лица, методом јавног прикупљања понуда. Имовину предузећа чини фабрика за производњу агропелета у Дорослову (општина Сомбор) и земљиште на ком је она изграђена. - Током прва два јавна позива нико није откупио продајну документацију, али је било људи који су долазили да разгледају имовину. Сада смо модификовали понуду, па у продајну имовину није ушла пољомеханизација, коју ћемо огласити посебним јавним позивом за неколико дана. Надам се да ће овога пута бити заинтересованих - каже за еКапију стечајни управник Иван Петровић. Процењена вредност имовине правног лица "Bridge Power Investments", које је сада понуђена, износи око 347 милиона динара (1,5 мил ЕУР), а минимална прихватљива цена је 173,995 милиона динара. Јавно надметање ће се одржати 7. августа 2017. године у 15 часова у Новом Саду. Подсетимо, фабрика за производњу агропелата у Дорославу отворена је априла 2013. године, а процењује се да је у њу тада уложено 12,5 мил ЕУР. Стечај предузећа Бридге Поњер Инвестментс из Новог Сада почео је децембра 2015. године. (еКапија)

ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ПРВОГ РЕБАЛАНСА ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА ЗА 2017. ГОДИНУ

Према Предлогу одлуке о првом ребалансу одлуке о буџету града Сомбора за 2017. годину укупна средства буџета Града дефинисана су на нивоу од 3.171.452.587,00 динара. Процењује се да ће се текући приходи без трансфера остварити у износу од  2.975.985.000,00 динара, што представља увећање текућих прихода у односу на првобитну одлуку о буџету, за 299,9 милиона динара, односно 11,2 одсто. Наведена средства највећим делом усмерена су на улагања у комуналну инфраструктуру. У образложењу првог ребаланса буџета наведено је да је израда првог ребаланса условљена распоредом износа „суфицита“ у износу од 115.237.552,00  динара који је утврђен Одлуком о завршном рачуну буџета града Сомбора за 2016. годину. Осим тога ребалансом се удовољило захтевима појединих буџетских корисника који су исказали потребу за преструктурирањем појединих буџетских ставки. Изради ребаланса се приступило и због тога што је дошло до измене одређених закона и пратећих аката који утичу на функционисање и рад целокупног буџетског сектора. Предлог одлуке о првом ребалансу одлуке о буџету града Сомбора, Градско веће је утврдило на 69. седници одржаној 03. јула 2017. године и упутиће га  на разматрање и одлучивање Скупштини града Сомбора. Веће је утврдило и Предлог одлуке о спровођењу акције укључивања грађана у буџетски процес и припреме грађанског буџета, тзв. партиципативно буџетирање, односно укључивање грађана у креирање буџета за 2018. годину. Чланови Већа прихватили су извештај о раду месних заједница на територији града Сомбора за 2016. годину и утврдили Предлог одлуке о максималном броју запослених у јавном сектору града Сомбора за 2017. годину. Према новој рационализацији у јавном сектору на неодређено време максимално може бити ангажовано 1071 лице, што је за 62 запослена мање у односу на првобитну одлуку о максималном броју запослених. Веће је утврдило и Предлог одлуке о остваривању услова за потпунију и квалитетнију здравствену заштиту грађана Сомбора, а која  подразумева да се Граду Сомбору као оснивачу Апотеке Сомбор омогући да пословне просторије изда у закуп закупцима који обављају апотекарску делатност. Разлози за издавање у закуп просторија Апотеке Сомбор су проблеми у пословању. Прошлу годину Апотека је завршила са губитком од 6,5 милиона динара, а у прва три месеца 2017.  године исказан је губитак у износу од 2.800.000,00 динара, како би се спречили даљи губици које је град Сомбор као оснивач у обавези да покрива, утврђен је Предлог одлуке који ће Скупштини града бити упућен на одлучивање. На 69. седници прихваћен је предлог Комисије за утврђивање основа и висине накнаде штете проузроковане од стране напуштених животиња да се за вансудска поравнања са по 50.000,00 динара обештети девет малолетних лица, 36 лица ће добити накнаду у износу од 25.000,00 динара, док су два захтева за накнаду штете одбијена. Градско веће је утврдило Предлог правилника о финансирању и суфинансирању програма-пројеката удружења који су од јавног интереса за град Сомбор, одлучило о финансијским и другим питањима из делокруга свог рада.

ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА ИМОВИНЕ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА

На основу решења Привредног суда у Сомбору из 2015. године о отварању поступка стечаја и решења стечајног судије о проглашењу банкрота Фабрике акумулатора Сомбор, стечајни управник огласио је продају имовине стечајног дужника методом непосредне погобе. Имовина Фабрике акумулатора Сомбор АД, која је била у власништву Концерна “Фармаком МБ “ у Шапцу, подељена је у осам целина, а прво јавно отварање писмених понуда заказано је за 20.јул у 12 часова; у Фабрици акумулатора Сомбор у Сомбору, Градина 3. Ово је већ трећи пут да ова фабрика у стечају, која послује у оквиру концерна “Фармаком МБЖ Шабац, тражи купца, а као заинтересовани већ су се помињали инвеститора из Сједињених Америчких Држава, Швајцарске и Канаде. Процењена вредност фабрике, као правног лица је 24.569.775 евра, а коначну одлуку о избору најбољег понуђача/купца непосредном погодбом доноси стечајни управник, односно одбор поверилаца, уколико је понуда нижа од 50 одсто процењене вредности. Ваља подсетити да је Фабрика акумулатора Сомбор постала део “Фармакома МБ”  2006. године и да је до пре шест година, пословала као успешна фирма. Наиме, 2011.године у фабрици је било запослено 820 радника и извозило се 10.000 акумулатора. Годину дана касније, кренуо је суноврат, па је некада успешна и позната фабрика акумулатора чак два пута била у рукама закупца. Под последњим закупцем, фирмом ДЕМ Хелос, Фабрика акумулатора Сомбор радила је с око 30 процената капацитета и једва стотинак радника. Сада је ситуација још гора - већ више од шест месеци у халама сомборске фабрике нема ни производње ни радника. Поред процењене вредности фабрике, као правног лица, процењена је и вредност објеката и опреме тргосировине на 272.525.00 евра. Ту су управна зграда , зграда за смештај електронског отпада, топионица, складиште, базен, опрема и канцеларијски материјал, а продају се и пословни простори, гараже, станови, салаши... Као посебан део огласа о продаји имовине непосредном погодбом су возила, а реч је о 89 различитих четвороточкаша - виљушкара, камиона, приколица, ровокопача, а свако возило има процењену вредност у динарима. Оглас је отворен до до коначне продаје, односно уновчења комплетне имовине Фабрике акумулатора Сомбор, без новог оглашавања. Стечајни управник Фабрике акумулатора Сомбор Предраг Љубовић указјуе да је оглас о продаји имовине прилагођен жељама заинтересованих купаца , па се због тога продаје фирма као правно лице, а посебно део њене имовине. Заинтересованих већ има и за имовину и за фирму као правно лице, рекао је Љубовић. Према његовим речима продајну документацију већ су купили “Багатон” из Швајцарске, “Exida” из САД и једна компанија из Канаде. (Дневник)

ОГЛАШЕНА ПРОДАЈА ИМОВИНЕ "БОРЕЛИЈА"

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је данас продају покретне имовине друштвеног предузећа за производњу обуће "Борели" из Сомбора, јавним надметањем које је заказано за 30. јун у 13 часова у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Новом Саду. Како је објављено у дневном листу Политика, на продају је понуђена покретна имовина разврстана у 86 целина, а чија је почетна цена укупно преко 100 милиона динара односно, креће се од око 20.000 динара до преко 3,7 милиона динара. На продају су понуђени опрема, инвентар и залихе обуће које се налазе у бројним продавницама у у Србији - Алексинцу, Апатину, Аранђеловцу, Ариљу, Банатским Карловцима, Бачкој Паланци, Бачкој Тополи, Бачу, Бајиној Башти, Бајмоку, Бечеју, Београду, Блацу, Бору, Брусу, Бујановцу, Ћићевцу, Доњем Милановцу, Инђији, Јагодини, Кањижи, Кладову, Књажевцу, Косјерићу, Ковачици, Крагујевцу, Краљеву, Крупњу, Крушевцу, Кучеву, Кули и Куршумлији. Предмет продаје су и опрема, инвентар и залихе обуће у Лебану, Лесковцу, Лозници, Мајданпеку, Младеновцу, Новом Бечеју, Нишу, Новом Саду, Падинској скели, Параћину, Пироту, Пландишту, Пожеги, Прешеву, Пријепољу, Руми, Шапцу, Шиду, Смедеревској Паланци, Смедереву, Соко бањи, Сомбору, Сопоту, Сремској Митровици, Сурчину, Сурдулици, Свилајнцу, Темерину, Тителу, Тополи, Убу, Умки, Ужицу, Великој Плани, Ваљеву, Владичином Хану, Врању, Врбасу, Зајечару и Жупском Александровцу. На продају је понуђен и репроматеријал по почетној цени од око 11 милиона динара, као и уметничке слике по цени од 650 хиљада динара. У огласу је објављено да је потребно уплатити и депозит до 23. јуна и истиче да се имовина купује у виђеном стању. "Борели" је у стечају од јула 2016, а стечајни поступак је покренут због неизмирених дуговања која су премашивала 1,8 милиона динара и блокаде рачуна од око 750 милиона динара. У погонима некадашњег гиганта српске обућарске индустрије, сомборског "Борелија", а који је наследник вуковарског "Борова", обновљена је производња почетком маја захваљујући одобреном и потписаном уговору о пословно-техничкој сарадњи са београдском фирмом "Дарфур" којој је одбор поверилаца и Привредни суд одобрио склапање тог уговора. Павел Северини, именовани стечајни управник у "Борелију" казао је да је уговором између "Дарфура" и "Борелија" направљен добар пословни потез који омогућава да пословни простор фирме у стечају буде у функцији, док се не реше имовинско правни односи са хрватским "Боровом", након чега би се могло ући и у коначну приватизацију овог предузећа. (Танјуг)

СЕС ПРИХВАТИО ИНФОРМАЦИЈУ О ИСПЛАТИ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ ЗАПОСЛЕНИМА У ГРАДСКИМ ЈАВНИМ КОМУНАЛНИМ ПРЕДУЗЕЋИМА

Социјално-економски савет града Сомбора је на петој седници донео закључак у којем се наводи, да се прихвата информација и даје пуна подршка за исплату солидарне помоћи запосленима у јавним комуналним предузећима на територији Града Сомбора.

Опширније...

ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ГРАДА ЗА 2016. ГОДИНУ

Градско веће је утврдило Предлог одлуке о завршном рачуну буџета града за 2016. годину према којем су у прошлој буџетској години укупни приходи остварени у износу од 2.448.745.559 динара, односно на нивоу од 91,37 одсто планираних прихода. Од наведеног износа текући приходи чине 2.425.061.584 динара, а пренета средства из претходне године 23.683.975 динара. У буџетској 2016. години расходи су извршени у износу од 2.333.507.993. динара, односно на нивоу од 85,74 одсто планираних расхода. У образложењу Предлога завршног рачуна је, осим осталог наведено: Оствареним приходима буџета у 2016. години можемо бити веома задовољни, јер је њихова наплата омогућавала благовремено извршавање преузетих обавеза по буџету, тако да ликвидност КРТ-а није била угрожена, а функције буџетских корисника су редовно финансиране. Током целе буџетске 2016. године у примени су биле прописане мере штедње и рационалног трошења буџетских средстава. Предлог завршног рачуна за 2016. годину размотриће и Скупштина града Сомбора. Градско веће је дало сагласност и на прве измене и допуне програма пословања ЈКП „Простор“ Сомбор, које су настале ради спровођења јавног рада „Уређење и чишћење гробаља“, у оквиру којег ће бити ангажовано 16 лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. О предлогу измена изјасниће се и одборници Скупштине града Сомбора. На 60. седници, одржаној 15. маја 2017. године, Градско веће је прихватило и информацију о вршењу стручно-техничког надзора над извођачем радова и дало мишљење на предлоге Комисије за подизање споменика и постављање скулптуралних дела.

РОК ЗА УПЛАТУ ДРУГЕ РАТЕ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ – 15. МАЈ 2017. ГОДИНЕ

Одељење локалне пореске администрације Градске управе града Сомбора, обавештава пореске обвезнике – физичка лица, предузетнике и правна лица да је 15. мај 2017. године рок за уплату друге рате обавеза по основу пореза на имовину, комуналних такси и накнада. За све потребне информације обвезници се могу обратити Одељењу локалне пореске администрације, шалтер три Градског услужног центра (приземље зграде локалне самоуправе, тзв. Жупанија, Трг цара Уроша 1 Сомбор). Информације се могу добити и путем телефона: 025/ 468-158 и 025/ 468-198.

НОВА ШАНСА ЗА БОРЕЛИ! "ДАРФУР" ВРАЋА ОБУЋАРЕ И ПРОДАВЦЕ

Својевремено највећи српски произвођач и продавац обуће, сомборски „Борели“ добио је нову прилику да оживи своје погоне, јер је крајем прошле седмице потписан је уговор  о пословно техничкој сарадњи између београдске фирме “Дарфур” и „Борелија” у стечају.

Опширније...

СОМБОР У МАРТУ ИМАО НАЈМЊИ ПРОСЕК ПЛАТЕ У ОКРУГУ

Просечна нето зарада (без пореза и доприноса) за месец март 2017. године на нивоу Србије износила је 47.814 динара, саопштио је Републички завод за статистику. У Западнобачком округу највећи мартовски просек плате без пореза и доприноса имала је општина Апатин 40.553 динара, па општина Оџаци 40.515 динара, затим следи Кула са просеком од 38.804 динара. Према подацима Републичког завода за статистику, најнижу просечну нето зараду у округу имао је Сомбор 37.763 динара.

СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ ГРАДА ПОДРЖАВА РАДНИКЕ АД „АЛЕКСА ШАНТИЋ“

Представници, сада већ бивших, радника АД „Алекса Шантић“ разговорили су са члановима Социјално-економског савета Града Сомбора о проблемима са којима се суочавају после отварања стечајног поступка у некадашњем респектабилном пољопривредном предузећу. Миле Јузбашић и Мирослав Радојчић предочили су члановима СЕС-а шта су предузели и шта би још могло да се предузме у циљу реализације социјалног програма. Социјално-економски савет је био јединствен у пружању подршке радницима АД „Алекса Шантић“ у остваривању њихових радничких права након отварања стечајног поступка. СЕС је  упутио позив надлежним органима локалне самоуправе  да се,  у складу са својим овлашћењима, обрате надлежним републичким и покрајинским органима са захтевом да се изнађе адекватно решење ради превазилажења проблема радника насталих отварањем стечајног поступка у АД „Алекса Шантић“. Осим наведеног, на састанку СЕС-а формиран је колегијум овог саветодавног тела који би се састајао у ситуацијама које налажу хитно решавање појединих питања. Колегијум  чине: Мирослав Ковачић, испред локалне самоуправе, Зоран Пурић, испред сомборске организације Савеза самосталних синдиката, Томислав Бошњак, као представник послодаваца и Радослав Прокић, председавајући Социјално-економског савета. На састанку савета указано је и на скорашње одржавање Сајма запошљавања у Сомбору и истакнуто да се чине велики напори од локалног до републичког нивоа како би се проблем незапослености решавао бржим темпом. Томе сигурно, речено је на састанку СЕС-а,  доприноси и  Сајам запошљавања који организује Национална служба за запошљавање – Филијала Сомбор, а који ће се у Сомбору одржати  сутра, 07. априла 2017. године, у Спортском центру „Соко“, у времену од 11 до 13 часова.

СОМБОР ДОБИО 41,3 МИЛИОНА ЗА ИЗГРАДЊУ ЦРПНЕ СТАНИЦЕ У МИЛЕТИЋУ

Председник Владе АП Војводине Игор Мировић и директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић уручили су јуче (23. фебруар) представницима 39 градова и општина и 11 институција уговоре о додели бесповратних средстава за финансирање и суфинансирање пројеката на конкурсима Управе за каппитална улагања. За реализацију  68 пројеката, укупно је  додељено 1.404.436.320,00  динара. Међу одобреним пројектима је и пројекат Града Сомбора који је конкурисао за средства у области водоснабдевања и заштите вода са пројектом „Изградња резервоара и црпне станице у насељеном месту Светозар Милетић“. Уговор о додели укупно 41.305.955,62 динара за реализацију наведеног пројекта председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је градоначелници Сомбора Душанки Голубовић. Средствима Управе за капитална улагања за изградњу бустер станице и резервоара у селу Светозаар Милетић, омогућиће се повезивање овог села на централни градски систем водоснабдевања извориште Јарош. На тај начин ће око 3000 становника добити хигијенски исправну воду за пиће у довољним количинама. Изградњом црпне станице у Светозару Милетићу створиће се предуслови  и за повезивање насељених места Алекса Шантић, Станишић и Риђица на исти систем, а квалитетно водоснабдевање имало би још око 8000 становника који живе у овим селима.

У НАЈАВИ ПОСКУПЉЕЊЕ ГАСА ЗА 14,2%

Србијагас је обавестио дистрибутере гаса у Србији да ће тај енергент поскупети за 14,02 одсто, пишу данашње Вечерње новости. По новом ценовнику, који треба да одобри Агенција за енергетику, гас за домаћинства коштаће 46,48 динара по кубику, са ПДВ-ом. Са друге стране, Агенција за енергетику није добила захтев ни од Србијагаса, нити од дистрибутера за повећање цене гаса, објавила је Радио-телевизија Србије. У Министарству енергетике објашњавају да се цена гаса формира на основу формуле, која зависи од кретања цене гаса на светском тржишту, од цене нафте и курса долара. Разматрање могућег повећања цене гаса може се очекивати тек у јуну, преноси РТС. Гас је у у Србији у марту прошле године појефтинио за 11,8 процената због нижих цена на светском тржишту, а поскупљење је уследило у октобру, а затим и у децембру, када је кубик коштао 30,13 до 33,15 динара.

ПРОСЕЧНА ПЛАТА У ДЕЦЕМБУРУ ИЗНОСИЛА 53.456 ДИНАРА, СОМБОР И ДАЉЕ ДАЛЕКО ОД ОВЕ ЦИФРЕ

Просечна нето зарада исплаћена у Србији у децембру 2016. године износила је 53.456 динара, што је у односу на претходни месец номинално повећање од 16,8 одсто, а реално више за 16,9 процената, саопштио је Републички завод за статистику. Према подацима ове инситуције, просечна нето зарада на годишњем нивоу била је номинално већа за 3,8 и реално за 2,2 процента. Раст децембарских зарада у односу на новембар, резултат је, пре свега, динамике исплата, наводе из Републичког завода за статиситку, и објашњавају да се традиционално крајем децембра, због новогодишњих и божићних празника, исплаћују зараде које би иначе биле исплаћене почетком јануара. Услед тога, зараде у децембру су значајно веће од зарада исплаћених у новембру. Поред тога, крајем године се врше и исплате заосталих зарада, као и годишњих и кварталних бонуса, што је такође утицало на раст просечних зарада исплаћених у децембру 2016, кажу статистичари. У Западнобачком округу највећу просечну нето зараду у децембру 2016. године имала је општина Оџаци 58.631 динара, затим следи Апатин са просечном платом од 47.546 динара, па Сомбор са 42.590 динара, а на последњем месту је општина Кула са просеком од 40.411 динара.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА КУПОВИНУ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ИЗБЕГЛА ЛИЦА

Комисија за избор корисника помоћи за решавање стамбених потреба избеглица за куповину сеоских кућа са окућницом и набавку пакета помоћи за поправку или адаптацију одређене сеоске куће са окућницом, објавила је јавни позив за куповину 30 сеоских кућа и набавку пакета грађевинског материјала. Право на помоћ при куповини сеоских кућа могу остварити  лица која имају пријављено пребивалиште на територији Града. Помоћ је бесповратна и додељује се у максималном износу од 1.355.016,30 динара за куповину куће и  набавку пакета грађевинског материјала за поправку или адаптацију куће. Помоћ за куповину куће може се одобрити до највише 1.170.241,35 динара, док се за набавку пакета грађевинског материјала може одобрити највише до 184.774,95 динара. У јавном позиву се наводи и да корисник помоћи, који буде изабран, може са додатних 50 одсто сопствених средстава да учестује у купопродајној цени сеоске куће, односно у износу до 50 одсто  од износа који се одобрава јавним позивом. Право на помоћ  за решавање стамбених потреба избеглица доделом помоћи за куповину сеоских кућа и доделом пакета помоћи, могу остварити избеглице које су, услед догађаја из периода од 1991. године до 1995. године, стекле статус избеглице у Републици Србији, без обзира на њихов статус у време решавања стамбене потребе. Текст конкурса може се пронаћи ОВДЕ. Рок за пријаву на јавни позив је 20. фебруар 2017. Године Документација  тражена  конкурсом доставља се лично на шалтер 11 и 12 Градског услужног центра, или путем поште  на  адресу: Градска управа града Сомбора, Трг цара Уроша 1, са напоменом „За Јавни позив – РСП, Потпројекат 5 - сеоске куће.”

СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКИ САВЕТ О ФАС-у: ПРОДАЈА ЈЕДИНА ШАНСА

Социјално-економски савет Града Сомбора размотрио актуелну ситуацију у Фабрици акумулатора Сомбор и закључио да привремени закуп фабрике није решење за проблеме у овој фабрици, поготово код друштвено неодговорних послодаваца.

Опширније...

КОМПАНИЈА "ПРОЏЕТИ" ЋЕ ГРАДИТИ ФАБРИКУ У СОМБОРУ

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић и Романо Роси, власник и директор компаније „Проџети“ („Progetti“), потписали су Уговор о отуђењу парцеле у индустријској зони Града на којој ће „Проџети“ до краја године изградити нову фабрику која ће омогућити отварање нових радних места.

Опширније...

КОМПАНИЈА "БИМАЛ" ПЛАНИРА ДА КУПИ ФАБРИКУ УЉА "СУНЦЕ" ИЗ СОМБОРА

Компанија "Бимал" из Брчког намерава да купи фабрику уља "Сунце" из Сомбора, а по информацијама портала Агросмарт, преговори двеју уљара су при крају, док коначан уговор о куповини још није потписан.

Опширније...

 

Још чланака...

 1. НАЈНИЖА ПЛАТА У НОВОЈ СОМБОРСКОЈ ФАБРИЦИ, МИНИМАЛАЦ ПЛУС 20%
 2. ОТВАРА СЕ НОВА ФАБРИКА У СОМБОРУ! НОВИХ 1100 РАДНИХ МЕСТА
 3. УСВОЈЕН ГРАДСКИ БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ
 4. НЕМА КУПАЦА ЗА ФАБРИКУ АКУМУЛАТОРА - БИВШИМ РАДНИЦИМА ПО ДЕВЕТ МИНИМАЛАЦА
 5. ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СОМБОРУ 20% МАЊА ОД РЕПУБЛИЧКОГ ПРОСЕКА
 6. НОВИ УДАР НА КУЋНИ БУЏЕТ! СТИЖЕ НАМ ТАЛАС ПОСКУПЉЕЊА
 7. РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОДАЈУ ФАБРИКЕ АКУМУЛАТОРА
 8. РАДЊЕ БОРЕЛИЈА У ЗАКУП, РОБА НА ПРОДАЈУ
 9. СОМБОРСКА "ПРЕХРАНА" НАКОН СЕДАМ ГОДИНА ИЗАШЛА ИЗ ЛИКВИДАЦИЈЕ
 10. "БОРЕЛИ" ПРОГЛАСИО БАНКРОТ!
 11. ПОРЕСКА УПРАВА НАЈАВИЛА ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ
 12. СТРУЈА У СРБИЈИ ОД СУТРА СКУПЉА ЗА 3,8 ОДСТО
 13. ОД СУТРА, СКУПЉЕ ПАРКИРАЊЕ У СОМБОРУ
 14. ДО НОВЕ ГОДИНЕ НЕЋЕ БИТИ ПОВЕЋАЊА ЦЕНА УСЛУГА „ЕНЕРГАНЕ“
 15. ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СОМБОРУ НИ БЛИЗУ РЕПУБЛИЧКОГ ПРОСЕКА
 16. РЕБАЛАНС ГРАДСКОГ БУЏЕТА - ВИШЕ СРЕДСТАВА ЗА ПРОЈЕКТЕ
 17. СОМБОРСКА "ЗАСТАВА" ОТИШЛА У СТЕЧАЈ
 18. ПОСЛОВНИ ЦЕНТАР "РЕБРАЧА" ИДЕ НА ДОБОШ
 19. "БОРЕЛИ" ОТИШАО У СТЕЧАЈ
 20. ГРАДСКИ БУЏЕТ ТАЊИ ЗА МИЛИОН ЕВРА
 21. КОМПАНИЈА „Pretty Group“ ИЗ БАНГЛАДЕША ХОЋЕ ДА ОТВОРИ ПОГОН У СОМБОРУ
 22. КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СУБВЕНЦИЈА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ НЕЗАПОСЛЕНИХ
 23. ПОСКУПЕЛА ВОДА У ЧОНОПЉИ
 24. ОД ЈУЧЕ, ГАС ЗА ДОМАЋИНСТВО ЈЕФТИНИЈИ ЗА ШЕСТ ДИНАРА
 25. ПРОСЕЧНА АПРИЛСКА ПЛАТА У АПАТИНУ ГОТОВО ДУПЛО ВЕЋА ОД СОМБОРСКЕ
 26. УТВРЂЕН ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О ЗАВРШНОМ РАЧУНУ БУЏЕТА ЗА 2015.
 27. СОМБОР СВЕ ИНТЕРЕСАНТНИЈИ СЛОВЕНАЧКИМ ИНВЕСТИТОРИМА
 28. МАРТОВСКИ ПРОСЕК ПЛАТЕ У СОМБОРУ 36.908 ДИНАРА
 29. "СОМБОР-ГАС" - ОД АПРИЛА НОВЕ ЦЕНЕ ГАСА
 30. ОД ЈУЧЕ ПАРКИРАЊЕ У СОМБОРУ СКУПЉЕ ЗА 4,2 ОДСТО
 31. ГРАД ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАО 27 ПРОГРАМА, ОБЕЛЕЖАВАЊА ЗНАЧАЈНИХ ДАТУМА
 32. ПОЧИЊЕ ИЗГРАДЊА "КАПИТОЛ ПАРКА СОМБОР"
 33. СОМБОР ИНТЕРЕСАНТАН ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ СЛОВЕНАЧКЕ КОМПАНИЈЕ "СИЛИКО"
 34. "БОДРОГ ФЕСТ" ДОБИО НАЈВИШЕ НОВЦА ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ
 35. ТРГОВЦИ КОЧЕ ПОВРАЋАЈ ПДВ-а ЗА БЕБЕ
 36. ГРАДСКА УПРАВА УТВРДИЛА ЦЕНУ ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ
 37. НСЗ ФИНАНСИРА СТРУЧНО ОСПОСОБЉАВАЊЕ ПРИПРАВНИКА
 38. РУПЕ У ГРАДСКОМ БУЏЕТУ ЋЕ СЕ КРПИТИ КРЕДИТОМ!
 39. ОПШТИНАРИ ПРЕЛОМИЛИ! "ВОДОКАНАЛ" УЗИМА КРЕДИТ ЗА СПАС "ЕНЕРГАНЕ"
 40. НЕМАЧКИ ГИГАНТ ОТВАРА ПОГОН У СОМБОРУ
 41. ИМОВИНА ПП "АЛЕКСА ШАНТИЋ" У ПОЛА ЦЕНЕ
 42. ЖИКА ГОЈКОВИЋ ПОКРЕНУО ИНИЦИЈАТИВУ ЗА СМАЊЕЊЕ ЦЕНА РЕГИСТРАЦИЈЕ МОТОРА
 43. ГРАДСКО ВЕЋЕ УТВРДИЛО ПРЕДЛОГ ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА ЗА 2016.
 44. ПРИЈАВЕ ЗА СУФИНАНИСРАЊЕ ПОТРЕБА У СПОРТУ ДО 18.ДЕЦЕМБРА
 45. ЗОРАН РАДОМАН: ВОЈВОЂАНИ ЋЕ У 2016. ГОДИНИ БИТИ ОШТЕЋЕНИ ЗА 40 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА
 46. УСВОЈЕН ИЗВЕШТАЈ О ИЗВРШЕЊУ ГРАДСКОГ БУЏЕТА - ИЗОСТАЛИ ПРИХОДИ ОД ЗАКУПА ЗЕМЉЕ!
 47. ПОЛИЦИЈИ ИСПЛАЋЕН ДЕО ЗАОСТАЛИХ ДУГОВАЊА ЗА ПРЕВОЗ
 48. ДЕВЕТОМЕСЕЧНИ ПРИХОДИ БУЏЕТА ГРАДА СОМБОРА: 1.593.497.106 ДИНАРА
 49. САНИРАЊЕ ДИВЉИХ ДЕПОНИЈА У СОМБОРСКИМ СЕЛИМА КОШТАЛО ТРИ МИЛИОНА ДИНАРА
 50. СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС ОДЛУКЕ О БУЏЕТУ ГРАДА ЗА 2015.
 51. ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ У ГРАДУ 170.000.000 ДИНАРА
 52. ОД 1. СЕПТЕМБРА, ИЗНОШЕЊЕ СМЕЋА У СОМБОРУ СКУПЉЕ ЗА 4,2 ОДСТО
 53. НИЈЕ БИЛО ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ ЗА КУПОВИНУ СЕВЕРТРАНСА
 54. СУБВЕНЦИЈЕ ЗА РАЗВОЈ ТРАДИЦИОНАЛНИХ ЗАНАТА
 55. 2.100.000 ДИНАРА ЗА ПРОЈЕКАТ СЕЦ-а И СОМБОРСКОГ ОМЛАДИНСКОГ БООМА
 56. ОД 1. ЈУЛА ЈОШ ЈЕДНО ПОЈЕФТИЊЕЊЕ ГАСА! ЗА КРАЈЊЕ КУПЦЕ ЦЕНЕ НИЖЕ ЗА 11,3%
 57. ГРАДСКИ ОЦИ КОЧЕ ИНВЕСТИЦИЈУ ВРЕДНУ 25 МИЛИОНА ЕВРА!
 58. ВЛАДА ОДЛУЧИЛА: ОД ПРВОГ АВГУСТА СТРУЈА СКУПЉА ЗА 12 ОДСТО!
 59. "БОРЕЛИ" ОСТАО БЕЗ ЗАШТИТЕ ДРЖАВЕ, ПОЧЕЛА НАПЛАТА ПОТРАЖИВАЊА
 60. ДИВЉА ПРИВАТИЗАЦИЈА СОМБОРСКУ ПРИВРЕДУ ЗАВИЛА У ЦРНО
 61. ДРЖАВА ОГЛАСИЛА ПРОДАЈУ СЕВЕРТРАНСА И ГРАНИЧАРА
 62. ГРАД СОМБОР ИЗ БУЏЕТА ПОДЕЛИО 10 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ ГРАЂАНА
 63. УГОВОРИ ЗА ОБЛАСТИ ВОДОСНАБДЕВАЊА И ИНФРАСТРУКТУРЕ
 64. СТЕЧАЈ У ФАБРИЦИ АКУМУЛАТОРА СОМБОР
 65. "АЛЕКСА ШАНТИЋ" ФЕРЕУ ЗА 7,95 МИЛИОНА ЕВРА
 66. ПОДЕЉЕНЕ СПОРТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ И НАКНАДЕ ЗА СТРУЧНО ПЕДАГОШКИ РАД ТРЕНЕРА
 67. РАНГ ЛИСТА ПРОЈЕКАТА „ПРОГРАМИ ЗА ДЕЦУ 2015“
 68. КЗМ СОМБОР - ЈОШ 842.650 ДИНАРА ЗА ОПРЕМАЊЕ ОМЛАДИНСКОГ КЛУБА У СОМБОРУ!
 69. ГРАДСКО ВЕЋЕ - МИЛИОН ДИНАРА ЗА РАГС И 414.979 ДИНАРА ЗА ПОД У СОКОЛСКОМ ДОМУ
 70. КОНКУРСИ ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА
 71. ШОКАНТНО! ДНЕВНИЦЕ ВОЗАЧА У СОМБОРСКОЈ ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПРЕЛАЗЕ 100.000 ДИНАРА
 72. ЦИГАРЕТЕ ОД ДАНАС СКУПЉЕ ЗА ДЕСЕТ ДИНАРА
 73. ПРОСЕЧНА ПЛАТА У СОМБОРУ ЗА ФЕБРУАР 35.213 ДИНАРА
 74. ОБЈАВЉЕНА РАНГ ЛИСТА ВРЕДНОВАЊА СОЦИЈАЛНО-ХУМАНИТАРНИХ ПРОЈЕКАТА
 75. НЕНАД ЋЕЛИЋ: - "СЕВЕРТРАНС" ЈЕ СПРЕМАН ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ!
 76. РАСПОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ИЗ ГРАДСКОГ БУЏЕТА ЗА СПОРТ

Ко је на мрежи: 28 гостију и нема пријављених чланова