ПОДЕЉЕНЕ СПОРТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ И НАКНАДЕ ЗА СТРУЧНО ПЕДАГОШКИ РАД ТРЕНЕРА

 

У скупштинској сали зграде Жупаније, потписани су уговори о додели спортских стипендија и накнада за стручно педагошки рад тренера, на основу јавног позива за расподелу средстава из буџета града Сомбора за 2015. годину за суфинансирање потреба у области спорта. Потписивању уговора присуствовали су предстваници Градске управе и Спортског савеза града Сомбора.

Испред града Сомбора присутнима се обратио Владислав Живановић, заменик градоначелника Сомбора речима захвалности спортистима на оствареним резултатима и жељи да истрају у оним спортским дисциплипнама којима се баве.

- Ваши резултати нису случајни, они су продукт вашег тешког рада и залагања. Град Сомбор је ове године, у односу на претходни период, одвојио више средстава за спорт и тиме препознао спорт као једну од важнијих области друштвеног живота. Ми смо у сарадњи са Спортским савезом града Сомбора, доделили 13 стипендија и 16 тренерских плата. Надам се да ће вам та средства омогућити да остварите боље резултате у наредном периоду. – казао је Живановић и посебно нагласио да је спортски динар праведније подељен него раније и да је „Комисија која је одлучивала о пријавама на конкурс сачињена од људи из спорта и радила је, без уплива политике“.

Жика Гојковић, председник Спортског савеза града Сомбора је рекао како је током последњих шест месеци, од када је на челу Спортског савеза, учињено много. Према његовим речима, донете су нове одлуке и преузет потпуно нов приступ раду у Спортском савезу.

- Потрудили смо се да вреднујемо спорт више него икада раније. Сматрамо да о стипендијама, тренерским платама и осталим спортским питањима главну реч морају да воде спортисти, они који тренирају нашу децу, они који су дуги низ година у спорту и који иза себе имају резултате. Те људе смо именовали у комисије, управне и надзорне одборе. Избацили смо политику из спорта, јер јој ту није ни место. Надам се да долази време у којем ће се о сомборском спорту и спортистима више причати и чути – навео је Гојковић.

Гојковић је редао и да се  Спортски савез у сарадњи са Градском управом изборио за веће износе стипендија и тренерских плата.

- Због тога сам захвалан градоначелнику Сомбора, Саши Тодоровићу и његовом заменику, Владиславу Живановићу, што су омогућили да спорт у Сомбору добије већи значај него што је имао раније – казао је  Гојковић и свим стипендистима и спортским тренерима пожелео успешан рад и поручиo: „Докле год је град иза вас, спорт неће бити заборављен“.

Део решења градоначелника о додели стипендија талентованим спортистима и накнада за стручно педагошки рад тренера можете преузети овде, а комплетно решење овде.

.

    Ко је на мрежи: 27 гостију и нема пријављених чланова