ГРАДСКИ ОЦИ КОЧЕ ИНВЕСТИЦИЈУ ВРЕДНУ 25 МИЛИОНА ЕВРА!

 

Како сазнаје „Блиц“, функционер СНС Саша Тодоровић искористио је ово бизарно оправдање да са немачком компанијом “NRG group” не започне посао изградње термоелектране на биомасу, због чега је пропала инвестиција вредна 25 милиона евра, на коју је потпис 10. јуна већ ставио представник немачке компаније Дитер Вајс.

Тодоровић је, уместо да 15. јуна верификује документ, отишао на одмор.

Да парадокс буде већи, све ово се дешава док премијер Александар Вучић по свету јури странце да улажу у Србију, тврдећи да је Србија добро место за инвестирање.

Извор “Блица” из сомборске администрације тврди да је грешка у заглављу само изговор да се одбију Немци, а да се „иза брда ваљају неки други интереси“.

Наш саговорник каже да је немачки инвеститор о овом проблему обавестио и Владу Србије, што је „Блицу“ јуче незванично потврђено и у Немањиној 11.

Представник немачке фирме “НРГ гроуп” у Србији Драган Кнежевић није желео ни да потврди ни да демантује сазнања “Блица”.

- Не бих коментарисао проблеме који су настали. Инвестиција је изузетно значајна не само за Сомбор већ и за целу Србију. Моја компанија ће покушати да поново контактира с градским властима да би се нашло решење - рекао је Кнежевић за „Блиц“.

СНС: Нетачно да је градоначелник Сомбора одбио инвестицију

Српска напредна странка демантовала је да је Тодоровић одбио инвестицију "NRG group" из формалних разлога. "СНС оцењује да изношење незваничних информација и паушалних процена може нарушити поверење које је неопходно и у случају најављене велике сомборске инвестиције са угледном немачком компанијом", наводи се у саопштењу. СНС додаје да је циљ сваке локалне самоуправе да се у потпуности спроведе законом прописана процедура и истовремено омогући ефикасна реализација инвестиција.
"Све локалне самоуправе у којима представници напредњака обављају најважније јавне функције дужне су да се са највећом енергијом посвете реализацији домаћих и страних инвестиција", наводе новосадски напредњаци. (Тањуг)

Сродни чланци

Ко је на мрежи: 108 гостију и нема пријављених чланова