ПОСЛОВНИ ЦЕНТАР "РЕБРАЧА" ИДЕ НА ДОБОШ

 

У судници број 2 Привредног суда у Сомбору 29. августа одржаће се прво јавно надметање за куповину непокретности извршног дужника Пословни центар „Ребрача“ ДОО Сомбор. Суд је такав закључак донео на основу извршног решења које има поверилац „ „True capital international” LLC SAD, са седиштем у Сан Франциску.

Продаје се земљиште под зградом у Париској 9 у Сомбору, површине 20 ари и 45 квдратних метара, затим грађевинска парцела у истој улици површине 37 квадратних метара и објекти за пословне услуге, односно тржни центар у истој улици.

Закључком Привредног суда Сомбор о продаји непокретности суд ће купцу одредити да се у јавној књизи бришу писана права и терети, осим стварних и личних службености и стварних терета, који се не гасе продајом непокретности.

Тржишна вредност свих поменутих непокретности утврђена је, како је наведено у закључку Привредног суда, на 1.101.140.000 динара, а на првом надметању почетна цена износи 60 одсто од тога.

Иначе, у мају је у том суду било заказано рочиште за продају Пословног центра „Ребрача”, оптерећеног дуговима, али је оно одложено за 29. август. Тиме је одложена продаја велелепног тржног центра у којем су, осим бројних бутика и радњи, смештени и мегамаркет „Идеа” и кафе ресторан и теретана, а све у власништву српског прослављеног кошаркашког аса Жељка Ребраче. Пре годину дана дуговања тог тржног центра нарасла су на чак 256 милиона динара, од којих се 71 милион односио на дуговања за порез држави. У малобројним јавним испутима, Жељко Ребрача није негирао дуг, али је истицао да је он већином настао као последица хипотекарног кредита узетог од САД, додајући да ће он бити саниран.

Очигледно да амерички кредитори нису имали стрпљења за српског клијента па су код суда исходовали извршну одлуку, којом се због преосталог дуга од 147 милиона динара објекат вредан безмало осам пута више, односно преко 1,1 милијарду динара, нашао на путу да промени власника на јавној лицитацији коју је Привредни суд заказао за 29. август. (Дневник)

    Ко је на мрежи: 65 гостију и нема пријављених чланова