ПИСМО ЧИТАЛАЦА: КОМЕ СМЕТА ДЕЧИЈА ИГРА?

 

У нашу редакцију стигао је мејл наше читатељке која указује на проблем терена за кошарку између зграда на Селенчи, на којем се деца баве спортом, што појединим станарима смета и траже да се игралиште сруши. Мејл преносимо у целости:

Коме смета игра деце???

У Сомбору, конкретно на Селенчи, постоји мали терен за кошарку направљен између зграда у којем се деца окупљају и играју кошарку. Годинама терен постоји, генерације "деце из комшилука" су одиграле баскет на том терену, а 2018. године, Комуналној инспекцији Града Сомбора упућене су три пријаве. У две пријаве се изриче негодовање на звук док се лопта тупка, а у једној се родитељ жали да мало дете не може да вози бицикл, док дечаци играју кошарку. И њихов предлог је да се популарни "Кош" СРУШИ!

Да, свима који се чудите, кажем ИСТИНА!

Верујем да има више оних који су у неверици него оних који подржавају ову иницијативу. Да, некоме смета што се дечаци играју. Не, они се не туку, они се не опијају, они не вређају млађе од себе. Они играју кошарку, у свом комшилуку, на свом терену и то некоме смета.

Зашто уместо иницијативе да се руши, дотичне комшије се нису досетиле да тај терен може да се обложи подлогом која ће утишати звук ударца лоптом о подлогу? Игра би била и деци комформнија и безбеднија.
Да се око терена поставе нови реквизити и за млађу децу, пар нових клупа за седење у хладовини. Да се постави табла са 'кућним редом', тачније, да се после 22h не игра кошарка.

Каква се порука шаље младим генерацијама кад би одрасли да руше место које је њима предвиђено за дружење и игру?

Ако им се игралиште сруши, коју алтернативу би им дали? Компјутере, кладионице, кафиће, играонице са видео играма?

Или да се похвали њихов начин дружења и да се награде савременијим тереном. Да им дамо пример за будућност, да се не руши већ да се осавремењује и зида, стоји у писму наше читатељке Снежане Брцански.

    Ко је на мрежи: 123 гостију и нема пријављених чланова