ИЗ НАШЕГ УГЛА: НОВЕ МЕТОДЕ АСФАЛТИРАЊА И ПАРКИНГ КОЈИ ТО НИЈЕ!

 

У том Сомбору, свега на вољу! Стих ове познате песме је у последње време све актуелнији у нашем граду, али на жалост у оном лошијем контексту. У низу нелогичних ствари које се дешавају у Раданграду, победу, како би то млади у жаргону рекли, однело је асфалтирање улице Ивана Горана Ковачића! Становници ове улице који су деценијама чекали да калдрму замене асфалтом, иамли су шта и да виде када су путари одрадили посао. По пројекту или не, то не знамо, али након што су машине склоњене остало је огромно питање: зашто улица није асфалтирана комплетно, већ је добар део остао под калдрмом?!

На фотографији се јасно виде блато и баре, а поставља се и питање шта ће бити кад проради "Лидл", јер је предвиђено да улица Ивана Горана Ковачића буде главна саобраћајница за доставна возила и камионе. Поред тога, нада мештана да ће асфалтирањем улице добити и нови паркинг, за сада је само пуста жеља.

Бахатост појединих возача у Сомбору је постала свакодневна појава, и наравно, смета сваком нормалном човеку. Посебно је иритантано понашање појединаца који из дана у дан, дању и ноћу, без обзира да ли се паркинг наплаћује или не, паркирају возила на места где је то забрањено! Да ствар буде гора, највише проблема има у самом центру града, код зелене пијаце (готово на самом шеталишту), где пешаци не могу да прођу од непрописно паркираних аутомобила, посебно уторком и петком када су пијачни дани.

Да ли надлежни ово толеришу јер нема довољно паркинг места у граду, не знамо, али ово је озбиљан проблем, јер је у близини и основна школа! Сведоци смо дао полиција у центру града често кажњава бициклисте који возе главном улицом, па се грађани са правом питају зашто не санкционишу и бахате возаче аутомобла који паркирају готово у пешачкој зони?

    Ко је на мрежи: 83 гостију и нема пријављених чланова