"РАТ СОПШТЕЊИМА", ЗБОГ РАСПОДЕЛЕ СРЕДСТАВА НА ГРАДСКОМ КОНКУРСУ ЗА МЕДИЈЕ

 

У нашу редакцију стигло је саопштење које су потписалии три одборника сомборске скупштине, а које се односи на расподелу средстава по овогодишњем градском Конкурсу за медије, као и сопштење Градског одбора Српске напредне Странке Сомбор. Саопштења преносимо у целости:

Град Сомбор на недавно завршеном конкурсу за суфинансирање медија донео је одлуку да новцем грађана Сомбора финансира такве медије као што су Информер, Српски телеграф, Студио Б, ББ радио...

Вођени искључиво страначким интересима, јер је опште познато да споменути медији већ дуги низ година успешно сарађују са Српском напредном странком, Град Сомбор је доделио овим таблоидним медијима преко 2 милиона динара! Имајући у виду да су и претходних година сомборски напредњаци опредељивали средства за медијске пројекте који су уско повезани са поменутом странком, као рецимо 2015. године када су повереник СНС-а за Апатин, Илија Бурсаћ, и његова фирма Унија плус добили 500 000 динара, иако је споменути медиј тада био у блокади, постаје очигледно да  ми, грађани Сомбора, већ годинама финансирамо оно најгоре што медијска сцена у Србији може да понуди.

За наведене чињенице одговорни су искључиво градоначелница Душанка Голубовић, као и већник Немања Сарач, који је од недавно члан СНС-а, те захтевамо да грађанима Сомбора кажу који је то њихов интерес задовољен да финансирају споменуте медије, док на другој страни покушавају да деградирају најутицајнији локални портал, Соинфо, коме су определили срамних 20 000 динара и тиме показали да им не одговарају медији који објективно извештавају и који нису под директном контролом странке на власти.

„Скандалозно“,  „Нећете веровати шта се догодило потом“, „Панонска пизда“, „Има муда“, „Мина се је*ала са тројицом за 4.000 динара“, само су неки од наслова који красе дневне новине Информер и питамо се да ли бисте волели да видите и текст о Сомбору одмах поред таквих наслова, да ли је то тај напредни Сомбор који смо дочекали?! Или је можда наслов из Информера „Јокићу, бруко! Издао си Србију, срамото!“ начин како су Информер и слични медији планирали да промовишу Сомбор и његове грађане?

Питање овог медијског конкурса покренућемо и на наредном заседању сомборске скупштине јер сматрамо да се на овај начин штети угледу Града Сомбора, те се троши новац грађана Сомбора на нешто од чега неће имати апсолутно нико користи сем неколико људи на првом спрату Жупаније! - стоји у саопштењу које су потписали Одборници у Скупштини града Сомбора: Драган Никодијевић, Драгана Ђапић и Срђан Маријановић.

САОПШТЕЊЕ ГО СНС СОМБОР

Поштовани одборници,

Колико год звучало као фраза, али не можемо да не споменемо ону народну “Ко губи има право да се љути”. То што се љутите је много мањи проблем у целој овој причи око конкурса за доделу средстава медијима. Већи проблем је што сте Ви Драгане Никодијевићу, Драгана Ђапић и Срђане Маријановићу себе ставили у много већи и виши положај од оних људи који су стручни у свом послу, а то је управо комисија која је разматрала понуђене пројекте које би финансирали када су медији у питању.

По чему сте Ви то стручнији од комисије? Које Ви то стручне референце имате да би сте аргументовано говорили о медијима? Људи који седе у комисији су веома добро упућени у оно што раде и поступили су по закону и урадили све што треба да новац добију НАЈКВАЛИТЕТНИЈИ пројекти, не улазећи у то којој странци припадају аутори тих пројекта нити да ли су нечији пријатељи, рођаци или шта год већ, водило се рачуна искључиво о квалитету понуђених пројеката.

Да, СНС је крив што ради по закону и грађани Сомбора су вероватно криви што су Вам поклонили поверење на протеклим изборима са “чак” три одборничка места. Да ли и то можда говори о квалитету или можда о Вашем неквалитету. Сви су Вам криви а једино Ви радите како треба и радите исправно. А ако ћемо о поштењу које толико истичете, Ваши бирачи су на протеклим изборима гласали за политичку опцију “Доста је било”, а Ви сте напустили поменуту политичку опцију. Па зар не би било поштено да онда вратите мандате господо одборници?!

Вероватно је СНС крив зато што немате више шта да понудите грађанима Сомбора већ скандалима и “крупним” речима покушавате да себи дигнете рејтинг. Чини се, господо одборници, да сте изабрали потпуно погрешан пут за истеривање неке своје правде, али оно што је најважније, јесте да сте већ довољно грешака направили које Вам грађани Сомбора сигурно неће опростити на следећим изборима, стоји у саопштењу сомборског СНС-а.

    Ко је на мрежи: 46 гостију и нема пријављених чланова