ПОСЛАНИК ИЗ СОМБОРА, ВЛАДО БАБИЋ ДОБИО ПРЕТЕЋЕ ПИСМО

 

Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Александар Мартиновић изјавио је данас да је посланик СНС, Владо Бабић из Сомбора, који је по националности Буњевац, добио анонимно претеће писмо.

- Владо Бабић добио је данас на адресу Скупштине Србије претеће писмо, писано руком, латиничним писмом, у коме му се између осталог прети да ће бити заклан, зато што је пре неколико дана реплицирао посланику (Демократског савеза Хрвата у Војводини) Томиславу Жигманову и због тога што се залаже за очувања идентитета буњевачке националне мањине, рекао је Мартиновић у Скупштини Србије.

Он је навео да се у том писму вређа и председник Србије Александар Вучић, министар одбране Александар Вулин и председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ.

У писму се, како је рекао, прети и женском делу Бабићеве породице.

Мартиновић је додао да са тим претњама треба да буде упозната Влада Србије и Министарство унутрашњих псолова.

- Плашим да се да је ово наставак најгоре могуће кампање против Србије. Ми смо о томе више пута говорили, али ово је превазишло сваку меру. Ово је атак на личност једног народног посланика, прети се његовој породици, односно женским члановима, рекао је он.

Истакао је да се на на најгори могући начин говори о Србији, њеном рукводству, о српским политичарима, али и онима који су и у опозицији.

- Ми ћемо као посланичка група инситирати да се открије ко стоји иза овог писма, рекао је Мартиновић и замолио Владу Србије и МУП да претње најозбиљније истражи и открије ко стоји иза чина.

Писмо је осудила и посланица СРС Вјерица Радета која је рекла да је страшно што се дешавају овакве ствари.

Министар државе управе и локалне самоуправе Бранко Ружић рекао је да је "ово сраман чин" и да је позив на линч неприхватљив у демократској земљи и а ће о свему обавестити Владу и министра унутрашњих послова. (БЕТА)

    Ко је на мрежи: 77 гостију и нема пријављених чланова