ФОРМИРАН „САВЕЗ ЗА СРБИЈУ-СОМБОР“

 

У нашу редакцију стигло је саопстење за јавност Савеза за Србију-Сомбор које преносимо у целости:

Градске организације Удружених синдиката Србије „Слога“,  Народна странка, Српски покрет „Двери“ и Демократска странка, одржале су претходног викенда конститутивну седницу локалног огранка „Савеза за Србију“ (СЗС).

Тиме је озваничен почетак рада „Савеза за Србију-Сомбор“ чији је главни циљ и задатак да већ на првим наредним изборима ослободи Сомбор од садашње власти коалиције политичких партија и интересних група, повезаних искључиво личним интересима коју предводи Српска напредна странка. Формирањем „Савеза за Србију - Сомбор“ грађани нашег града добијају нов и снажан опозициони блок, а све опозиционе и демократске политичке снаге у граду, поуздан ослонац у будућим променама, стоји у саопстењу за јавност Савеза за Србију-Сомбор.

„Савезу за Србију - Сомбор“  ће се у предстојећем периоду придружити још неке странке и покрети, сви заједно окупљени око програма од 30 тачака који је представио Савез за Србију у претходном периоду. Прве активности Савеза биће формирање заједничких органа које ће чинити представници странака и организација оснивача, а које ће координисати даљи рад Савеза. Истовремено, синхронизоваће се наступи опозиционих одборника у локалном парламенту, те почети са кампањом упознавања ширег бирачког тела у граду и околним селима са програмом и плановима Савеза у предстојећем периоду.

Теме које ће међу првима бити стављене на дневни ред, јесу стварање услова за фер изборе, обавештавање грађана о утврђеним злоупотребама у јавним предузећима која плаћају а да то ни не знају, нова економска политика, формирање атмосфере за довођење поштених, а не преварантских инвестиција попут сада већ јавно потврђених превараната из Бангладеша, и све оне активности Савеза у долазећем периоду које ће учинити да Сомбор поново постане слободан и поносан град, пише у допису Савеза за Србију-Сомбор. Селима наше општине морају се вратити одређене надлежности које су им отете у мандату ове власти.

Примарни циљ деловања Савеза је заштита јавног интереса који је, од како је Српска напредна странка на власти, тотално запостављен, а испред њега су стављени страначки и лични интереси појединаца. Корупција, намештање послова, бесмислено трошење буџетских пара које спроводи ова власт, морају бити заустављени.

Политичке организације, покрети и организације које чине осниваче „Савеза за Србију-Сомбор“ ће наредних неколико недеља радити на изради посебних аката који ће регулисати рад Савеза на локалном нивоу, као и спровести прве акције како би упознале грађане сомборске општине са својим активностима и алтернативом овој власти која је Сомбор и околна села довела до ивице сиромаштва. (Извор: Савез за Србију-Сомбор)

    Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова