ПОКРЕТ "ДОСТА ЈЕ БИЛО" СОМБОР: - "Чистоћа" наставља са праксом несврсисходног трошења средстава

 

У нашу редакцију стигло је саопштење сомборског Покрета “Доста је било – Саша Радуловић”, у којем активисти овог покрета тврде да ЈКП "Чистоћа" Сомбор наставља са праксом несврсисходног трошења средстава. Саопштење преносимо у целости:

Пре само неки дан имали смо прилике да видимо конкретне резултате просперитета и економског процвата Сомбора. Град Сомбор је граду Крагујевцу "уступио" на коришћење једно возило за одвожење отпада иако то Крагујевац није ни тражио од Сомбора. Барем тако звуче опречне изјаве градоначелника ова два града. Наиме, један се захваљује на нетраженом "поклону" који ће после уступити некоме другом, док се други хвали како се Сомбор одазвао позиву у помоћ.....

Ово све можда и не би било чудније него што већ у старту јесте, да пре само два месеца ЈКП "Чистоћа" Сомбор није спровела јавну набавку за куповину три специјализована возила за одвожење отпада која јој очигледно не требају. Оно што највише забрињава је да су средства за куповину обезбеђена путем кредита, а укупна вредност износи око 46.000.000,00 динара са ПДВ-ом. Од тог износа 11.000.000,00 динара из средстава "Чистоће" и 35 милиона од банке Интеса..... Остала је непознаница, зашто би ико куповао 3 возила ако им једно не треба у "временима велике штедње" кад се смањују плате и пензије, баца око 16 милиона динара.

За 16 милиона колико је "бачено" на 1 камион, ЈКП "Чистоћа" је могла да растерети буџет Града за 10 милиона колико је исти обезбедио за плаћање услуга Чистоћи за одношење отпада социјално угрожених лица, па би исти тај новац могао бити искориштен у друге сврхе.

Градоначелници су нам остали дужни и информацију да ли је ЈКП "Чистоћа" спорни камион позајмила или поклонила Крагујевцу јер ако је исти позајмљен, не схватамо одакле градоначелнику Крагујевца право да располаже имовином Сомбора јер у изјави наводи како ће град Крагујевац поклоњени камион након престанка потребе проследити неком другом граду, којем ће у том моменту бити потребнији?

Мишљења смо да се овде ради искључиво о страначком подкусуривању, јер није тајна како је формирана власт у Крагујевцу, као и шта се у Сомбору десило након тога, те захтевамо да се утврди одговорност оних који су несврсисходно утрошили средства, стоји у саопштењу сомборског Покрета “Доста је било – Саша Радуловић”.

Изјаве градоначелника Крагујевца и Сомбора погледајте ОВДЕ.

    Сродни чланци

    Ко је на мрежи: 34 гостију и нема пријављених чланова