(НЕ)ПРИЈАТНО ИЗНЕНАЂЕЊЕ: ВУЧИЋ УМЕСТО МУРАЛА

Већина грађана Сомбора непријатно се изненадила када је јутрос на углу Читаоничке и главне улице угледала камион са платформом једног од сомборских комуналних предузећа, са којег је постављено платно са сликом Александра Вучића и то на место уметничког мурала.

Сомборци су са неверицом посматрали овај призор и коментарисали како је ово још један лош потез сомборских напредњака, који може да им донесе контра рекламу. Осим тога, неки од њих гласно су се запитали ко ће и да ли ће уопште услуга овог јавног комуналног предузећа бити плаћена, или ће овај посао бити бесплатан по партијској и коалиционој линији. Подсећамо да је мурал пројекат Сомборског омладинског бума, који је финансирала Теленор фондација, а насликао га је уметник Марко Стојановић. Како кажу из СОБ-а, за овај пројекат било је потребно обезбедити много дозвола, између осталог и ону из Покрајинског завода за заштиту споменика културе. Због свега наведеног, може да се постави логично питање да ли су и за Вучићев плакат обезбеђене све неопходне дозволе.

Иначе, ово није прво "узурпирање" Сомбора од стране локалног СНС-а ових дана. Ова партија закупила је неколико локала по граду, који су такође "избрендирани" ликом Александра Вучића, а пре десетак дана на сомборској главној улици организована је тзв. Смотра теренских тимова Градског одбора Српске напредне странке. Сомборци још увек нису заборавили потез напредњака из прошле изборне кампање, када су на само месец дана закупили локал у приземљу Српске читаонице, преко пута зграде са које нас од данас посматра њихов лидер. Иако изборна кампања званично још увек није почела, активисти СНС-а раде пуном паром, па чак и мимо Закона о оглашавању...

 

    Ко је на мрежи: 101 гостију и нема пријављених чланова