ХАОС НА ИЗБОРИМА У МОНОШТОРУ! "ПЉУШТЕ" ОПТУЖБЕ

 

Кандидат Групе грађана "За Моноштор - Зоран Милер" на изборима за Савет Месне заједнице Бачки Моноштор у општини Сомбор Саша Патарић оптужио је Српску напредну странку (СНС) да је "спроводила тортуру" над становницима тог села, који су јуче гласали за руководство месне заједнице.

Патарић је за агенцију Бета рекао да су се испред бирачких места грађанима делили папирићи са именима кандидата СНС, а они који су доставили доказ да су гласали за њих, у виду фотографије на телефону, добијали су пакетиће, новац или бесплатан ручак.

"Током кампање је на згради месне заједнице чак и била истакнута застава СНС, што је апсолутно незаконито. А за довођење људи на гласање јуче су се користили и службени аутомобили Града Сомбора, а сви функционери СНС, укључујући и градоначелника Сомбора Сашу Тодоровића, дочекивали су људе у кругу бирачких места и вршили притисак на њих", казао је Патарић.

Он је навео и да су активисти СНС у протекле две недеље обилазили становнике Бачког Моноштора по неколико пута дневно.

"Грађани су нам се обраћали, јер не знају шта да раде", додао је Патарић.

Он је казао и да у Бачком Моноштору постоји ромско насеље и да је СНС ту националну заједницу "искористио" делећи им пакете брашна и тестенине, односно организовањем превоза до бирачког места.

Кандидат за члана Савета Месне заједнице Бачки Моноштор, Стипан Бенић из СНС-а тврди да присталице ДС-а крше процедуру фотографишући изборне листиће и растурајући летке у којима застрашују становништво.

Бенић је у телефонској изјави Тањугу рекао да све до суботе на ноћ није било негативне кампање, а онда су се током јучерашњег дана, каже, појавили леци, које су растурали чланови ДС-а, у којима становништво упозоравају да ће, уколико победу однесу напредњаци, морати да се исељавају из те МЗ.

У лецима, навео је Бенић, демократе грађане застрашују порукама да су "напредњаци заправо прерушени четници".

"Све до дана избора није било негативне кампање, а онда су се појавили леци у којима припадници Демократске странке, између осталог, застрашују становништво, а неколико њих је ухваћено да фотографише изборне листиће", рекао је Бенић, не искључујући могућност да избори у тој месној заједници због тих неправилности буду поништени.

Српска напредна странка победила је на изборима за савет месне заједнице у Бачком Моноштру, у којој живи претежно хрватско становништво, саопштено је из те странке. Од 11 кандидата, који се бирају за савет месне заједнице, девет кандидата са листе СНС-а однело је убедљиву победу, док ДС-а и локална групе грађана учествују са по једним кандидатом. (Танјуг, Бета)

Ко је на мрежи: 69 гостију и нема пријављених чланова