НЕНАДОВ ПОДНЕО ОСТАВКУ У ГРАДСКОМ ВЕЋУ ЗБОГ НЕЗДРАВИХ ОДНОСА

 

Члан Градског већа града Сомбора задужен за омладину и спорт Драган Ненадов поднео је неопозиву оставку на ту фиункцију, обавештавајући о разлозима за такав потез грађанке и грађане Сомбора у отвореном писму. Како је навео, бављење политиком и преузимање одговорности у данашњим условима подразумева велика одрицања, а он је прихватио изазов и покушао да одговори на све рационалне захтеве који су били стављени пред њега.

– Никада ми није било битно да ли је нека организација или појединац припадао или био близак некој политичкој организацији, односно није припадао никоме, пројекте сам разврставао на добре и лоше. Обзиром на нездраве околности као и да код већине преовладавају виши политички и лични интереси испред општих интереса, подносим неопозиву оставку на место члана Градског већа. Надам се да ће се створити бољи услови живота за све грађане и грађанке Сомбора, Војводине и Србије, и да млади више неће морати да напуштају земљу ради обезбеђивања животне егзистенције – навео је Ненадов.

Захвалност сарадницима и грађанима

– Захваљујем се свим грађанкама и грађанима који су ми указали поверење и тиме ме мотивисали да учиним све што је у мојој могућности да од Сомбора направимо боље место за живот. Такође се захваљујем свим колегама из Лиге социјалдемократа Војводине који су ми све ово време давали подршку. Поред појединих сарадника из Градске управе града Сомбора, представника установа, организација цивилног друштва посебну захвалност морам да искажем Покрајинској секретарки за спорт и омладину Мариники Тепић, која је показала пуно разумевање за пројекте од интереса за унапређење омладинске политике и спорта у граду Сомбору – навео је, између осталог, Ненадов.

Опширно је подсетио на то да је функцију члана Градског већа града Сомбора обављао у периоду од јуна 2012. до јуна 2013. године као члан Градског већа који је био задужен за област социјалне заштите и бриге о младима, а од априла 2014. године до данашњих дана као члан Градског већа задужен за омладину и спорт.  За то време, навео  је Ненадов, Град Сомбор је донео неколико значајних одлука којима је унапређен положај социјално угрожених лица и деце и ученика са инвалидитетом, унапређен је рад народне кухиње и проширено је пружање помоћи и најугроженијим лицима у насељеним местима у виду пакета који садрже најнеопходније намирнице, континуирано су се обезбеђивала средства за незапослене труднице и породиље и друго.

Значајни успеси

Указао је да је током његовог мандата успостављена одлична сарадња са већином организација које се баве социо-хуманитарним радом, те су им средства додељивана путем конкурса. Такође, додао је Ноенадов, деци палих бораца, ратних и војних инвалида, деци у хранитељским породицама, деци ометеној у развоју су додељивани новогодишњи пакетићи, првој породиљи у години је додељен новчани износ, а старим и немоћним лицима смештеним у Геронтолошком центру воћни пакети уочи Нове године.

– Са поносом могу да кажем да су млади добили свој простор у оквиру некадашњег Дома омладине где се сада налазе Омладински клуб и Канцеларија за младе града Сомбора. Успостављена је одлична сарадња са Младинским центром из братског града Цеља, Република Словенија, а као резултат сарадње је одлазак 20 младих представника цивилног сектора и Савета за младе у Цеље и Крањску гору – указао је Ненадов. Додао је и су, уз помоћ града Сомбора, Канцеларије за младе, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и других обезбеђена средства за одлазак младих проналазача и њихових ментора из Средње техничке школе на престижни међународни сајам проналазака „Архимед“ у Москви где су се окитили највишим признањима.

– После 25 година паузе, поново је одржана Спортска олимпијада школске омладине Војводине (СОШОВ) у Сомбору који је угостио преко 1600 ученика – подсетио је Ненадов додајући и да је Спортски савез града Сомбора примио највеће признање Спортског савеза Србије - „Мајску награду“.

    Ко је на мрежи: 55 гостију и нема пријављених чланова