НОВА СТРАНКА СОМБОР - ГЛАСАЊЕ "МИТОМ ИЛИ СИЛОМ"

 

Саопштење градског одбора Нове странке Сомбор:

Недавно одржани избори за чланове Савете МЗ Кљајићево и Бачки Моноштор, показали су сву бруталност и криминални карактер СНС режима и апсурдност политичког система у Србији. Мештани поменутих месних заједница су данима били изложени најгрубљим притисцима, уценама и коруптивним понудама, а посебну озбиљност криминалним предизборним радњама својим посетама  су дали највиши државни функционери и брат премијера.

Шта грађани могу очекивати на предстојећим изборима, на својој кожи су осетили мештани Кљајићева. Под паролом "митом или силом", грађани су приморавани да гласају за СНС а епилог је, да је око 40% изашлих бирача гласало за кандидате СНС. То је за њих поражавајућа чињеница, јер су на предходним републичким изборима у Кљајићеву имали подршку више од 60% изашлих. И поред ангажовања свих страначких јуришних одреда и огромног новца покраденог од грађана, избори су показали да је подршка режиму Александра Вучића у озбиљном паду. Тога су свесни и у Српској напредној странци, па је вест о "убедљивој" победи у Кљајићеву као ударну пренео и службени лист Владе Републике Србије "Информер".

Сомборски одбор Нове странке указује на потпуно срушен политички систем заслугом Српске напредне странке. Чланови Савета месних заједница треба да буду поштени и компетентни људи који ће решавати проблеме своје локалне средине, а не страначки полтрони изабрани путем насиља, уцена и притисака. Веровали смо да су времена недемократских и покрадених избора завршена 2000-те године, али је СНС ту праксу поново увео у Србију. Нова странка позива све грађане који су сачували достојанство, поштење и  храброст да на предстојећим изборима не подлегну притисцима да гласају за аутократију, већ да бирају оне којима верују, стоји у саопштењу градског одбора Нове странке Сомбор.

    Ко је на мрежи: 82 гостију и нема пријављених чланова