ЛСВ: СОМБОРСКА ВЛАСТ ЗАКИДА ПОРОДИЉАМА ПО 130.000 ДИНАРА

 

Градски одбор Лиге социјалдемократа Војводине Сомбор саопштио је, да је скупштинска већина, предвођена Српском напредном странком, на последњој седници Скупштине града донела одлуку да се незапосленим трудницама и породиљама умањи финансијска помоћ у износу од 130.000 динара по трудници, односно породиљи. Одборници ЛСВ су предложили да се спорна тачка скине са дневног реда, међутим тај предлог је прегласан.

- Таква одлука нас уопште не изненађује, с обзиром на то да се напредњачка власт и на републичком нивоу понаша као маћеха према пензионерима, запосленима и пољопривредницима и води социјално неодговорну политику, константно умањујући издвајања за најугоженије групе становништва – истиче се у саопштењу сомборских лигаша. Они подсећају да је ЛСВ пре пет година иницирала да се исплаћује пуна плата за труднице и породиље и за то добила подршку више од 5.000 становника града Сомбора, који су својим потписом подржали акцију. Исти захтев је упућен Скупштини града Сомбора и донета је одлука да се најугроженијим, незапосленим трудницама и породиљама исплаћује месечни износ од 10.000 динара, од трећег месеца трудноће до навршене прве године детета, што је укупно износило 180.000 динара.

- Оваква одлука је родитељима умногоме помогла у тренуцима кад су им најпотребнија средства за новорођено дете. Новом одлуком ће само незапослене породиље добијати једнократну помоћ у износу од 50.000 динара. Овим се директно показује колико је актуелну сомборску власт брига за повећање наталитета, за породицу и сиромашне слојеве становништва – истиче се у саопштењу ЛСВ Сомбор.

Из Лиге социјалдемократа Војводине подсећају да је Сомбор у последњих 15 година изгубио преко 12.000 становника, а оваквом неодговорном политиком можемо очекивати да се такав тренд настави, стоји у допису. Сомборски лигаши напомињу да ће ЛСВ наставити да се бори за најугроженије суграђане и радити на томе да се спорна одлука измени.

    Ко је на мрежи: 71 гостију и нема пријављених чланова