ФИЗИЧКИ НАПАД НА ЛИГАШЕ ПРИЛИКОМ ПРЕДАЈЕ ЛИСТЕ ЗА ПОКРАЈИНСКЕ ИЗБОРЕ

 

На ванредној конференцији за медије Градског одбора Лиге социјалдемократа Војводине Сомбор, одржаној 23.03.2016. године новинарима су се обратили кандидати за посланике у Скупштину АП Војводине са територије града Сомбора.

- Лига социјалдемократа Војводине поднела је у среду око 3.30 часова ујутру потписе и документацију за покрајинске изборе. Назив листе је НЕНАД ЧАНАК- ЛИГА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТА ВОЈВОДИНЕ – ДИГНИ ГЛАВУ! Лига социјалдемократа Војводине ће 24. априла да победи на изборима у Војводини, рекао је у свом обраћању Драган Ненадов, председник Градског одбора ЛСВ Сомбор. Ненадов је посебно истакао да је приликом предаје листе кандидата за посланике у Скупштину АП Војводине приватно обезбеђење Социјалистичке партије Србије физички насрнуло и спречавало посланике и посланице Лиге социјалдемократа Војводине да уђу у зграду Скупштине АП Војводине.

- О нечувеној срамоти и насиљу постоји фото и видео документација, а обавештена је Покрајинска изборна комисија и Полицијска управа Нови Сад. У знак протеста одржана је конференција за медије испред улаза у зграду Скупштине АП Војводине, коју је држао председник ЛСВ Ненад Чанак са кандидатима и кандидаткињама са изборне листе, рекао је Ненадов.

Ко плаћа то приватно обезбеђење?

- Радници од неисплаћених плата, пензионери од отетог дела пензије, просветни и здравствени радници од умањеног дела зараде, локалне самоуправе од средстава неуплаћених у бузжете због неспроведене лицитације државног пољопривредног земљишта, Сомборске труднице и породиље од отете надокнаде, грађани од пренадуваних рачуна, пореских и комуналних намета. Сви ми, грађанке и грађани Војводине, плаћамо батинаше да нас туку, хапсе и свакодневно малтретирају, истакао је Зоран Терзин, члан председништва ЛСВ.

Наташа Тербец, председница Форума жена Лиге социјалдемократа Војводине је рекла да ЛСВ хоће да преузме одговорност и направи Покрајинску владу, која ће бити спремна да се супротстави девастацији и деградацији Војводине. Она је додала да Лига социјалдемократа Војводине нема потребе да објашњава своје ставове, јер их за 26 година није мењала, ни када смо као мањински партнер учествовалии у власти ни када смо били опозиција.

- Увек смо за Војводину тражили више од свих. На листи имамо преко 40% жена, потрудили смо се да на листи буду равномерно заступљени и млади и старији, припадници и припаднице свих националних заједница из свих крајева Војводине, стручњаци из различитих области, изјавила је Наташа Тербец, председница Форума жена Лиге социјалдемократа Војводине.

    Ко је на мрежи: 105 гостију и нема пријављених чланова