ПРЕДСЕДНИК ГРАДСКЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ ПОДНЕО ОСТАВКУ

 

Председник Градске изборне комисије у Сомбору Милош Петровић поднео је јуче оставку на ту функцију. Како РТВ сазнаје, информација о оставци саопштена је осталим члановима на седници ГИК-а која је почела у 14 часова. На почетку седнице неке од странака су тражиле понављање избора на појединим бирачким местима.

Претходно је Покрет Доста је било саопштио да је Петровић поднео оставку због притисака које је на њега вршило руководство Српске напредне странке (СНС) у Сомбору, тражећи да преправља изборне резултате.

У покрету Саше Радуловића кажу да је од Петровића тражено да склони одређен број гласова, како би њихов покрет пао испод цензуса .

Милош Петровић није желео да потврди за Радио-телевизију Војводине да је поднео оставку и само је у телефонском разговору за РТВ рекао: "Од јуче више не дајем изјаве медијима".

Градски одбор СНС у Сомбору демантовао је наводе покрета Доста је било, уз образложење да су избори били регуларни и да је СНС добио највеће поверење грађана.

Зоран Милер из Републиканске странке каже да је ова политичка партија, такође, уложила приговоре на регуларност и тражила увид у изборни материјал, те да су том приликом пронашли листове који нису уопште савијани. Тражили су да виде бирачки списак из Колута, али им је, како каже, речено да је нестао.

Његове наводе нико није ни потврдио, нити демантовао.

У Сомбору је на изборима у недељу највише мандата добила изборна листа Српске напредне странке, која ће у локалној скупштини имати 30 одборника и којој недостаје један мандат за апсолутну власт.

Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија су освојиле шест мандата, док су радикали добили пет. Листа окупљена око Демократске странке је добила четири одборничка мандата, колико је освојила и листа Српског покрета обнове.

Четири одборника ће имати и листа "Душан Јовић - Сомбор за све". Три мандата освојила је листа "Доста је било - Саша Радуловић", као и листа Савеза војвођанских Мађара.

По један мандат у локалном парламенту добиле су листе "Српско руски покрет - Др Дуња Прокић" и коалиције ЏВМ и Мађарског покрета. (РТВ)

    Ко је на мрежи: 93 гостију и нема пријављених чланова