НОВА СТРАНКА ОПТУЖУЈЕ ДЕО ВЛАСТИ У СОМБОРУ

 

У нашу редакцију стигло је саопштење Градског одбора Нове странке у Сомбору, које премосимо у целости, без икаквих измена у садржају:

Када организована интересна група, коју чине делови власти, Српска напредна странка и тајкуни, суспендује владавину права, онда добијете пљачку и лакрдију са државним пољопривредним земљиштем у Сомбору.

Хронологија је следећа: прво локална самоуправа, не организујући лицитацију за државно пољопривредно земљиште, од сомборског атара направи Дивљи запад где важи право јачег и бржег. Затим својим тајкунима омогући да обрађују државну земљу без икаквог правног основа, на уштрб малих пољопривредних произвођача, и на крају донесе срамну одлуку о отимању летине само онима који не уживају њихову заштиту. Такву одлуку је Скупштина града Сомбора донела 23. 06. 2016. године, са само једним гласом против, гласом одборника Нове странке који је упозорио да се она доноси само због ПП „Алекса Шантић" и да оставља могућност селективне примене, што се и обистинило.

До сада је ПП „Алекса Шантић" остао без летине са приближно 750 хектара чиме је у питање доведена егзистенција 150 породица. Нико не спори да се накнада за коришћење државног земљишта треба наплатити, али зашто то није урађено и у другим случајевима? Одговор је једноставан: зато што Сомбор има бахату и корумпирану власт.

АД „Граничар" из Гакова је узурпатор преко 3.000 хектара државног земљишта. До те земље су дошли благонаклоношћу власти и уз асистенцију полиције која је ухапсила шесторицу пољопривредника који су бранили државну земљу. За коришћење земљишта нису платили ни динар, али овде није примењен Алекса Шантић, јер је ову земљу под маском „Граничара" у суштини обрађивао тајкун близак Српској напредној странци.

Сомборски одбор Нове странке пита сомборске властодршце зашто своју одлуку нису спровели и у случају АД „Граничар", јер ако ју је негде требало спровести, то је онда у овом случају узурпације преко 3.000 хектара. Уједно их упозорава да овај очигледни криминал не покушавају оправдати причом о стечају у „Граничару", јер летине није било у тренутку отварања стечаја и као таква није могла ући у стечајну масу. Подношење кривичних пријава ћемо оставити за касније, када почну функционисати владавина права и правна држава, а СНС картел нека се не заварава да је то време далеко.

Пажња: Овај текст није производ уредништва портала СомборЊуз и оно не одговара за наводе у њему.

    Ко је на мрежи: 92 гостију и нема пријављених чланова