САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ФК РАДНИЧКИ 1912

 

У нашу редакцију стигло је саопштење ФК Раднички 1912 поводом, како стоји у допису, изношења неистина од стране појединаца који се крију иза грба ФК Раднички. Саопштење преносимо у целости:

Пар појединаца који су себи дали за право да издају саопштење испред ФК Раднички је низом неистина покушао да дискредитује новоосновани ФК Раднички 1912 како би прикрио своје малверзације и неспособност да управљају клубом.

Када је реч о идентитету на који се позивају (не) моралне громаде из ФК Раднички мора се узети у обзир чињеница да је тај исти клуб изгубио идентитет када се фузионисао најпре са ФК Полет Растина и тиме угасио и поништио традицију фудбала у Растини, а затим и фузионисањем са ПОФК-ом из Куле, а све због тога да би по сваку цену сачували позиције у рангу такмичења и тиме прикрили своју неспособност да сачувају клуб у лиги.
 
Прво ће се господа која себе називају спасиоцима сомборског фудбала морати договорити сами са собом чију традицију они уствари чувају? Радничког? Полета или пак ПОФК-а? Чини се да ни они сами не знају.  Није ову неспособну управу било срамота да својевремено ФК Полет Растина буде два ранга изнад Радничког, иако Растина као место има безмало 150 кућа. Дакако добро је за спорт у нашој општини да је поменута Растина постигла историјски успех у то време, док је исти тај Раднички тонуо све дубље захваљујући неспособном руководству које је и тада, као и сада прало руке од свега. Што се тиче источне трибине ноторна је лаж да је пројекат и изградња дело дотичне управе када се зна да је све активности финансирао град. Такође може се приметити колико бахатости има код ових људи када исту ту трибину називају својом. Не господо, источна трибина је трибина грађана Сомбора, љубитеља спорта!

Ако се већ позивају на ред и закон зашто се до данас нису удостојили поднети извештај за чије потребе је направљен тренутни ненормалан дуг од  52 милиона динара? Где је одлазио новац од чланарина млађих категорија и на који начин се исте чланарине уплаћују на клупски рачун, када се зна да је рачун у блокади? На који начин поменути клуб врши плаћања?

Појединци из управе ФК Раднички су себи, очигледно, дали за право да буду изнад закона. Како је могуће да у УО клуба седе људи који су осумњичени и осуђени за злоупотребе у истом том клубу?  Зар се тако воли Сомбор и фудбал у граду?

За разлику од поменуте господе управа ФК Раднички 1912 је одлучила да рад са најмлађима буде бесплатан! ФК Раднички 1912 се захваљује свим спонзорима који су препознали озбиљност управе клуба да врати наш Сомбор на фудбалску мапу Србије.

Сомбор, 10.07.2018.године - ФК Раднички 1912, Извршни одбор клуба

    Ко је на мрежи: 93 гостију и нема пријављених чланова