ФК "РАДНИЧКИ 1912": ПРЕДСТАВНИЦИ РАНИЧКОГ ОБМАЊУЈУ ЈАВНОСТ

 

У Нашу редакцију стигао допис у којем Фудбалски клуб Раднички 1912 најоштрије осуђује, како стоји у документу, "скандалозно саопштење пропалог фудбалског клуба Раднички (Сомбор) у вези термина на Градском стадиону у Сомбору". Допис ФК Ранички 1912 преносимо у целости:

Фудбалски клуб Раднички 1912 најоштрије осуђује скандалозно саопштење пропалог Фудбалског клуба Раднички (Сомбор) у вези термина на Градском стадиону у Сомбору.

Да кренемо редом:

1. Чланови поменуте Комисије, одборник Дејан Матијевић и Небојша Видовић нису чланови Скупштине клуба Раднички 1912. од 09.07. 2018. године, а што је Скупштина клуба верификовала на седници 23.07.2018. године, тако да није постојала сметња за њихово именовање у поменуту комисију.

2. Што се некаквих критеријума тиче, очигледно је да представници ФК Раднички (Сомбор) нису довољно добро проучили поменути Закључак комисије. Па сходно томе, обавештавамо јавност да је у решењу лепо написано, цитирамо „Утврђују се приоритети коришћења и распоред бесплатних термина за тренажне процесе и одигравање званичних/пријатељских мечева на објекту Градски стадион Сомбор до доношења критеријума за расподелу средстава у 2019 години, а најкасније до краја 2018. године на следећи начин:“. Значи, из овога се јасно види да је у питању привремено решење.

Подсећамо да ФК Раднички као ни Атлетски клуб за 2018. годину немају никакав уговор о коришћењу Градског фудбалског стадиона, тако да је стадион у текућој години коришћен „на дивље“ како се коме прохте.

У чему је проблем, односно шта је проблем када Раднички (Сомбор) на овакав начин свесно обмањује јавност?

Можда у чињеници да је њихов клуб на издисају? Можда у чињеници да сви масовно беже из клуба који нема ни руководство, већ има искључиво сиву еминенцију која годинама дезавуише јавност о стању у клубу.

Можда је проблем у смањењу прилива средстава у виду чланарина?

Кажу представници пропалог клуба: “нејасно је по којим критеријумима је Комисија дала све предности и неограничена овлашћења располагања теренима и објектима стадиона ФК Раднички Сомбор”.

Поштовани стручни фудбалски радници, можда је Комисија узела у обзир чињеницу да ФК Раднички 1912 не наплаћује чланарину родитељима, као Ви. А о Вашој бахатости довољно говори податак да сте Градски стадион, који припада свим грађанима Сомбора прогласили својим. Срам да Вас буде.

Даље, позивате се на масовност. О којој масовности говорите? Зашто дезавуишете јавност? Зашто некажете колико родитеља је своју децу пребацило у новоформирани клуб Раднички 1912? Један од разлога је управо висока чланарина коју сте незаконито трошили свих ових претходних година.

Када сте последњи пут уредити своје објекте, окречили просторије, проветрили просторије?

Спомињете безбедност и здравље фудбалера. Кад се већ залажете за безбедност, зашто Вам голобради омладинци играју утакмице и у омладинским и у сениорским конкуренцијама. Својим непромишљеним поступцима, Ви свесно угрожавате управо здравље те наше деце. Није нормално да деца од 16 до 19 година играју две три утакмице у року од два/три дана. Јел то безбедност на коју се позивате? То су одлуке којих треба да се стидите!

Можда је све наведено и један од разлога што ФК Раднички 1912 управо и “има предност”, како Ви наводите у односу на Вас.

А можда би требало господо стручни фудбалски радници да мало “погледате у своје двориште”. Да себи поставите пар питања и пробате да пронађете одговоре, јер је можда проблем у Вама и Вашим бахатим, осионим и умишљеним главама. Не можете своју неспособност прикрити тако што ће те блатити један колектив за углед и пример, у односу на Вас, стоји у допису Фудбалског клуба Раднички 1912.

    Ко је на мрежи: 99 гостију и нема пријављених чланова