ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ СОМБОРА ЗА 2018. ГОДИНУ

 

Заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић и начелник Школске управе Западнобачког и Севернобачког округа Борислав Станичков присуствовали су проглашењу најбољих сомборских спортиста и спортских радника за 2018. годину. Свечаност коју организује Спортски Савез града Сомбора је уприличена 28. јануара у згради Народног позоришта Сомбор.

Присутне спортисте, спортске раднике и поштоваоце њиховог рада поздравила је градска већница за спорт и омладину Антонија Нађ Косановић, честитајући свима на постигнутим резултатима.

- Ако нисте задовољни резултатима, немојте одустајати, зато што се труд и рад увек исплате. То је тако у спорту и зато је спорт интересантан. А да је тај пут лак, сви бисмо били шампиони, рекла је Антонија Нађ Косановић. Она је напоменула да ће се Локална самоуправа и у наредном периоду трудити да обезбеди адекватне услове, како би се побољшали услови тренинга, да би сомборски спортисти постигли још боље резултате.

- Све то ипак не бисмо могли да остваримо да немамо тако добру сарадњу са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину и са другим, вишим нивоима власти и зато им се у име свих вас захваљујем, истакла је Антонија Нађ Косановић, градска већница за спорт и омладину.

Одлуком Комисије за избор спортисте године, добитници награде за животно дело су Драшко Давидов и Бора Павловић, тренери непливача. Захваљујући њима, који су били покретачи пројекта обуке непливача, хиљаде малишана изашло је из школе пливања са дипломом обученог пливача, а неки од њих су постали и врхунски спортисти.

Награда за врхунски спортски резултат постигнут ван Сомбора и допринос популаризацији спорта припала је рукометашици Катарини Крпеж Шлезак, капитену репрезентације Србије, чланици Ерд Хандбала из Мађарске и Николи Јокићу, кошаркашу Денвер Нагетса.

Најбољи тренер је Градимир Дедић, Рвачки клуб „Соко“, а за неолимпијски спорт Петар Косановић, Карате клуб „Сомборац“. Титулу најбољег сениора је понео Данило Мандић, Куглашки клуб „Вихор“ Сомбор, а најбоља сениорка је Јелена Лековић, Карате клуб „Сомборац“.

За најбоље екипе у 2018. години у категорији олимпијског спорта проглашена је екипа Рвачког клуба „Соко“ Сомбор, а у категорији неолимпијског спорта Карате клуб „Сомборац“. Награде им је уручио заменик градоначелнице Антонио Ратковић који  је честитао добитницима и поручио свим спортистима да никада не одустају, већ да вредно раде, а резултати ће сами доћи.

Програм су поред спортиста, спортских радника и ученика Музичке школе „Петар Коњовић“ увеличали гости, пре свега помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину Аранка Биндер.

Ко је на мрежи: 74 гостију и нема пријављених чланова